Тлъсти бонуси и в Комисията по финансов надзор

ГЕРБ са като термити, опоскаха всичко, отсече Станишев
13 мар 2012 19:03,
141
Тлъсти бонуси и в Комисията по финансов надзор
Станишев мисли, че ГЕРБ ще предизвикат предсрочни избори. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев направи нови разкрития по темата "бонусите на властта", като този път на мушката е Комисията по финансов надзор.

През последните два месеца на членове на комисията били раздадени 68 000 лева бонуси.

Според Станишев в КФН значително е увеличен щатът, въпреки заповедта на министър Симеон Дянков за съкращения в администрацията.

Председателят на комисията Стоян Мавродиев е назначил седем съветници с месечни възнаграждения от 2 – 3 хиляди лв. и на всяко тримесечие получавали от 5 до 10 хиляди лева допълнително материално стимулиране.

Още по темата
7 мар 2012 19:26
125
На всичкото отгоре те дублирали функциите на заместник-председателите и началниците на направления.

"Настояваме министър-председателят да представи пълната информация за всички бонуси, които са раздавани, и се раздават. Няма как с част от тях да прикрият скандала, а той е принципен – да раздаваш такива бонуси на своите политически назначения", отсече лидерът на БСП и отново повтори, че минимум 120 милиона лева бонуси са раздадени в цялата администрация за последните три години.

Според лидера на БСП в ГЕРБ сериозно се обсъждала темата за предизвикване на предсрочни избори.

"Към лятото на следващата година ще лъсне, че тумбакът е гол, че държавният резерв е опоскан. ГЕРБ са като термити - опоскаха фискалния резерв и сега не знаят какво да правят, може да тръгнат и към предсрочни избори, докато опозиционните партии са неподготвени, предупреди Станишев. 

На въпрос дали е разтревожен за здравето на премиера по повод думите му: "Да пукна, ако ГЕРБ има черна каса", Сергей Станишев отговори ясно: "Разтревожен съм".

Според него държавният бюджет се превръщал в черна каса. Той отново повтори, че че има всички основания за вот на недоверие на правителството в сектор "Сигурност". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Сергей Станишевбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
3
 
! Отговори
Констатация преди 12 години
Старото оръжие е крадецът вика "дръжте крадеца". За да отвлече вниманието на публиката от скандала с австрийският лобист, налял 270000 в сметката на Моника, се захвана с КФН. Може частично и да е прав, но редовите служители в КФН още от времето на старото ръководство на комисията не взимат ДМС. за жалост ще се потвърди старата поговорка, че когато атовете се ритат, теглят магаретата.
130
0
 
0
 
! Отговори
blanko преди 12 години
А ти, защо си мислиш,че в момента няма пари ?
129
1
 
4
 
! Отговори
ч преди 12 години
Истината е, че от партиите, които са в политиката нито една не е достойна да бъде избрана. Но не може и да се оставят тия да оглозгат каквото е останало
128
2
 
5
 
! Отговори
99 преди 12 години
Откъде накъде министрите да връщат парите, а държавната администрация си ги е заслужила ? Ще ви кажа - едните са си взели 600 000 лв., а другите - 120 милиона. БОРИСОВ На 27 март да си ходи, искаме избори и ВРЪЩАНЕТО НА 120 МИЛИОНА ЛЕВА.
127
3
 
9
 
! Отговори
до 134 преди 12 години
Българино, ако комунистите върнат парите ,които взеха с куфарчетата и бонусите които си раздаваха от 150х.до500х.лв.,ще има за всички и за миньорите.
126
4
 
7
 
! Отговори
BG преди 12 години
Вьрни си бонусите, нагло корумпирано ***. Пак плачеш за власта, не ти ли стига че народа не те иска и ти показа вратата, тук нямаш бьдеще, махи се. Маи не ти стигат парите от цистерните, които отиваха в македония и се пьлнеха с цигари в македония.
125
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 12 години
не ви ли е срам бе нещастници такива. миньорите от Мадан не са вземали заплати от 5-6 месеца , няма какво да ядат , няма с какво да си плащат сметките А ВИЕ ЛАКОМНИЦИ БЕЗОЧЛИВИ НЕ СЕ НАЯДОХТЕ - КРАДЛИВИ МИЗЕРНИЦИ - СПРЕТЕ ВЕЧЕ - ВЪРНЕТЕ ВСИЧКИТЕ ПАРИ , КОИТО СА РАЗЛИЧНИ ОТ ЗАПЛАТА.
124
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работи ли някой в държавния сектор?Нареждат се само по шуробаджанащина и.бройката им лавинообразно расте..Разпределят държавната хазна по между си.докато са на власт и после цял живот"здравей живот" .а народа" кучета го яли."Ходи та гласувай!!!
123
3
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
ами нова анкетна комисия начело с Миков и другия оклюмал мишок до него Орешарски и др. Костов ще се включи, той свърши с криминалните разследвания и сега е свободен за нови подвизи в комисиите.Ами една комисийка за Хохегер и българсаката Моника Сергейска перачката на пари
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам и като чувам що се лее из медийното пространаство си правя извода,че Станишев е истинския противник на Борисов.Останалите са и тако и вако.Не обичам комунистите.Но още повече мразя тяхните слуги.
121
8
 
0
 
! Отговори
хаха преди 12 години
гнусен гей.гоцето ще ти разкаже играта-къде си тръгнал бе сукалче
120
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** СИ ТИ МИШОК.
119
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЪСЕЛ
118
9
 
11
 
! Отговори
3333 преди 12 години
Само Станишев, долу ББ.
117
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има нещо тлъсто на снимката, пъкв комисията не знам ...
116
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той отново повтори, че че има всички основания за вот на недоверие на правителството в сектор "Сигурност".==================================================================Руското *** загрижено за сигурността на България ?!? Този или е луд или взема нас за луди........
115
1
 
16
 
! Отговори
Странжата преди 12 години
Оставете глупостите!Народе виж сега какво Ви подготвят "народните представители"- супер измислица- сега внимавите -група лобисти на топлините счетоводители подготвят промени в закона за енергетиката и ще Ви задължат да закупите ново чудо топломери за дистанционо отчитане.Пригответе си още по двеста - триста лева от хляба за децата Ви.Друго ново -ежемесечно отчитане по 5лв. на радиатор смятаите какво ще дължите!Г-н- Кузманов говорител на топлините счетоводители се кълне ,че те не печелили от нас.
114
2
 
2
 
! Отговори
Време е преди 12 години
За всеки случай да питаме и Ким, а?
113
12
 
8
 
! Отговори
бсп преди 12 години
ееееей го бе Сергейчо,я го вижте как се УГОИЛ!Вижте го преди и сега,ще да е от кризата ха ха ха !Ама май,ще е от спестените му/открадени/пари от мандата му!
112
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сергейчооо, а герберите от кого ли са се научили да крадат? масларова, мургина, р.овч, вальо топлото, нора ананиева, емел етем, хидроинжинера? вси4ките сте за бесилка