Само ние ще спрем ГЕРБ, провикна се Станишев

БСП провежда своя "1-ви май - Ден на гнева"
Обновена: 1 май 2012 14:52 | 1 май 2012 14:00, Красимир Ангелов
703
Само ние ще спрем ГЕРБ, провикна се Станишев
Станишев посочи БСП като единствената алтернатива на ГЕРБ. Снимка: Булфото

"Честит ден на гнева на трудовите хора в България срещу едно арогантно и некомпетентно правителство", заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев по време на традиционния митинг на левицата за първи май.

По думите на бившия премиер в страната в момента има власт, която изгражда авторитарен режим и иска да властва единствено чрез репресии.

"Няма друг освен БСП, който да спре ГЕРБ и Бойко Борисов, и ние ще го направим”, закани се лидерът на ПЕС, според когото от 3 години има власт, която не иска да чуе хората, а само ги унижава.

Протестиращите вдигнаха "червен" картон на управляващите и поискаха оставката на правителството. Сред присъстващите бе и президентът (2002-2012) Георги Първанов, но той не бе допуснат до официалната трибуна.

По време на митинга младежи от левицата събират със специални касички "жълти стотинки", за да помогнат на държавния бюджет.

Членовете и симпатизантите на левицата се отправиха от площад "Народно събрание" в шествие до Борисовата градина, където ще бъде отбелязан празникът на вестник "Дума" и на левия печат.

Подобни шествия имаше и в други големи градове, като особено колоритни бяха пловдивските социалисти, които в тон с годишнината от Априлското въстание изгониха правителството на Борисов с черешово топче.

По думите на Станишев Европа е залята от лява вълна и изборната победа на социалиста Франсоа Оланд във Франция ще промени много неща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


703
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опазил ни господ. Ако тоя нагъл *** трябва да се върне пак на власт, по-добре Б.Б. да си остане завинаги.
378
3
 
24
 
! Отговори
Б С П преди 12 години
БентлитаСеляниПартизани
377
4
 
20
 
! Отговори
Гневни са преди 12 години
щото няма какво да цоцат Цоциалистите...........
376
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво да избираме между комунисти/герб/ и социалисти/бсп.То е избор между чумата и холерата.
375
3
 
14
 
! Отговори
IQ146 преди 12 години
Нормално е отборът на КРАДЦИТЕ да показва червен картон на Борисов! Истински обезпокоително щеше да е ако го хвалеше... Или пък Боко беше направил коалиция с тях - "компетентните", "специалистите". Компетентни и специалисти, когато трябва да се ОТКРАДНЕ! Признавам, че в това, в КРАЖБИТЕ, са ненадминати! Eдинствен конкурент им са Доган и царските юпита! Костовите КРАДЦИ издишат в това състезание. Вижте им началниците - ГОЦЭ, Р.Овч., Румен Петков, Кире Контрабандиста Добрев, *** и т.н.- до един МИЛИОНЕРИ в зелено. А това, че имат наследствен електорат от лумпенизирани пенсионери, не трябва да ги успокоява. Нито е повод обикновените, почтени българи да се безпокоят, че тая КРАДЛИВА ***, която вече е освирепяла(дано да е от това, че лесните пари са свършили...) се опитва да яхне държавата. Няма да стане, Но пасаран, таваришчи... Когато трябва(на изборите), народът ще въздаде всекиму според делата... А делата на Боко с приказки и демагогия не можете изтри!
374
3
 
9
 
! Отговори
Жан Виденов преди 12 години
БСП се готви за конгреси трябва да се помогне... толкова години помагаме на България
373
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румен Овчаров, оратор, гневен социалист. Срещу какво е гневен? Кара Ауди за 200 000 лева, само кучето му изяжда храна за толкова пари, с колкото двама пенсионери ще изкарат поне два месеца.Или Корнелия Нинова, млада и хубава жена. Приватизаторка на Техноимпекс, изпълнителен директор на Булгартабак, на 28 години назначена за директор на голямо държавно предприятие, собственичка на акции за десетки хиляди левове и на какво ли не още. Какъв роб на труда е Сергей Станишев, чието първо работно място беше министър-председател на Република България? Както казваше за него Бойко Борисов, перифразирам свободно, аз докато съм ял филия с мас, на тебе Волга-та ти е докарвала манджата от стола на УБО. И изобщо цялата първомайска трибунка, наред.Не е работата в това, че всичките водачи са богати. Навсякъде богатите управляват, така е нареден светът. А че са станали богати от политиката, че, като са станали богати, са забравили за тези отдолу, за тези, които им махат с червените знаменца и в крайна сметка с гласовете си са ги пратили там, където са. Забравили са, че основното им задължение е да направят така, че и тези, които ги избират, да имат възможност да живеят човешки и достойно. Живеят в измисления си свят, където да оставиш 100 лева в кафето на хотела срещу Народното събрание е нещо обичайно, всекидневно, докато в същото време горе-долу толкова е пенсията е на половин милион българи. Даже не и забравили, може никога да не са го знаели.И на 1 май се събират, пеят бунтовни песни и се гневят. Срещу кого?
372
2
 
22
 
! Отговори
Учуден преди 12 години
Ми то хубаво , но какво общо имат крадците -милионери в БСП със социалистите ???!
371
1
 
17
 
! Отговори
ИВАНКА преди 12 години
ще спреш на майка си п......та!!!!
370
1
 
10
 
! Отговори
до 642 преди 12 години
къв пролетарии?клошар ли си?
369
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 12 години
"Преди десет години Първанов остави партията с възрастов състав 90 процента между 60- и 70-годишна възраст - това са хора активни, хора, на които можеш да дадеш ангажимент, които могат да тичат, които могат с акъла си. Сега те са на възраст между 70 и 80 години. Какво искате от баба си? Тази възрастна партия не можеш да я вкараш и в битка."Татяна Дончева, която се разграничи от ръководството на БСП през 2009 г., но запази партийното си членство, коментира пред Би Ти Ви ситуацията в левицата.
368
1
 
11
 
! Отговори
АНАЛЕН АГРЕСОР преди 12 години
ОООО СЕРЖ....КАК СИ...ИСКАМ ТЕЕЕЕЕ
367
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всички пишещи тук пролетарии, честит празник. Учудвам се, колко много неосъзнати пролетарии свободно изразяват мнението си. Радвам се за демокрацията у нас. Честит празник.
366
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само ГЕРБ могат да защитят българските икономически интереси,за разлика от смешниците от БСП и техния АЕЦ Белене
365
3
 
6
 
! Отговори
до 638 преди 12 години
ще ядат ако ги изберата до тогава ще пеят интернациоанала по балкански
364
1
 
6
 
! Отговори
do 637 преди 12 години
Каквото са им оставили в яслите това ще ядат.
363
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жалко, че старците си отиват.младите другари ще я карат на празни ясли
362
6
 
9
 
! Отговори
умерен преди 12 години
аналния се е превъзбудил пак..........
361
9
 
11
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Не си правете грешни илюзии.Младежкото движение на БСП е най-голямото в БГ.В цяла Европа се избират социалисти,за да могат да ни спасят от кризата,създадена от алчните капиталисти.На следващите избори няма да има ДСБ,нито АТАКА.Ще има избор между амбициозните българи и една шепа тарикати и мутри,за които сме "лош матриал".Герберастите казват на всички,които не подкрепят ГРОБ-Комунисти, агенти и всякви такива.Истината е,че след 89та остана изметта и утайката,която се превъна в мутри като Тиквата
360
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА ПРИЕМЕМ ЧЕ ТИЯ ПЕНСИИ ДЕТО ИЗЛЯЗОХА СА НЕДОВОЛНИТЕ,А ТИЯ КОИТО НЕ ИЗЛЯЗОХА СА ДОВОЛНИТЕ.А ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД.А ЧЕРВЕНИТЕ *** ДА СИ ВИЯТ---ТЕ ЗА ТОВА СА РОДЕНИ--ДА СА ИЗМЕТТА НА СВЕТА.