Лъвско-лисичата природа на Бойко Борисов като лидер

Преглед на печата на 11 май 2012 година
11 май 2012 07:00, Елка Василева
253
Лъвско-лисичата природа на Бойко Борисов като лидер
Борисов има изключително умение да лавира в определени ситуации". Снимка: архив, Булфото

Политологът Георги Манолов определя премиера Бойко Борисов в интервю за "Сега" като лидер с "лъвско-лисича природа" /б.а. изхождайки от типологията на Макиавели/.

По думите на анализатора министър-председателят има изключително умение да лавира в определени ситуации. "А това вече е дар. Във флирта си с медиите например той е ненадминат. Да е жив и здрав, това е изкуство. Оттук неговите опоненти могат само да си правят изводи, при това неприятни за тях. Лъвско-лисичият му нрав се подхранва и от одобрението на хората, което той чувства. И това е парадокс. Защото, от една страна, икономическите показатели се влошават, криза е, животът става все по-труден, а рейтингът на Борисов не пада, хората го приветстват, бабите и дядовците го целуват. Това е много интересен феномен", подчертава Манолов. Парадоксът на лъва с лисичо сърце “се крепи изцяло на дарбата на премиера в политическата импровизация. Само с един израз той успява да излезе победител в схватката с опонентите си. Това е вродено, а не придобито качество”, казва Манолов.

В интервю за "24 часа" експертът по международна сигурност Алекс Алексиев предвещава "началото на края на еврото, може би и на Европейския съюз. “Евросъюзът няма бъдеще, защото тръгна по левичарски наклон. Като се прибави демографският проблем, нещата стават трудно обратими", категоричен е експертът.

След 1 юни пушенето става мисия почти невъзможна, коментира "Сега" във водещото си заглавие. По-строги от очакваните мерки за ограничаване на пушенето на обществени места гласуваха депутатите от здравната комисия на парламента. От 1 юни тази година се забранява тютюнопушенето на закрити обществени места, включително и на работните места, а също и на откритите места, където се събират деца, решиха депутатите, приемайки на второ четене промени в Закона за здравето. Единственото изключение, където е разрешено пушенето, но в обособени помещения, са летищата.

На първа страница "Новинар" допълва: Забраната за пушене на открито от 1 юни ще отпадне. По-строгите мерки бяха отхвърлени след трайно гласуване на депутатите от ГЕРБ в парламентарната им група. По този начин пушенето в парковете, стадионите, на спирките и по улицата няма да бъде забранено, каквато беше първоначалната идея на народните избраници.

Темата на "Труд" предупреждава, че от асоциацията на ресторантьорите в София ще търсят пробойна в забраната за пушене. "От 7-те европейски държави, в които има пълна забрана за пушене на обществени места, в половината /Испания, Литва, Кипър/ вече се разисква облекчаване на режима. Ние обаче се правим по католици от папата и въвеждаме нещо, което по-стари демокрации отричат", коментира председателят на браншовата организация Атанас Димитров. Според ресторантьорите дори да влезе в сила, забраната пак ще бъде заобикаляна.

С над 5000 повече са местата в университетите от броя на завършващите тази година, съобщава "Преса". Наесен в аудиториите трябва да влязат 70 259 студенти. Абитуриентите от випуск 2012 обаче са 65 390, се казва в специална справка на образователното министерство. Но от тях само 65 012 имат право да кандидатстват, тъй като останалите не са подали заявка за явяване на матура и съответно няма да получат диплома за средно образование през юни.

Под заглавие "Половин село на патерици" "Монитор" информира, че село Ясеновец е първенец по инвалидизирани по документи, издадени от Териториалната експертна лекарска комисия. В селото с преобладаващо ромско население постоянно живеят предимно възрастните му жители. Според данни на социалното министерство общо 425 души в Ясеновец получават пенсии, като 185 вземат пари за установена инвалидност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
7
 
! Отговори
Рошко преди 12 години
Само българи могат да объркат лъв с ТИКВА!Подвел ги е цвета!
154
2
 
9
 
! Отговори
ОСКУБАНА ЛИСИЦА преди 12 години
Дела за несъстоятелност срещу фалирали фирми задръстиха Върховния касационен съд. Само за миналата година, магистратите от търговското отделение на ВКС са разгледали с близо 1200 повече подобни дела от тези през 2010 година. Върховните съдии отчетоха вчера и драстичен ръст в процесите за грабежи. МАСОВИ ФАЛИТИ ПРИ ГЕРБ, МАСОВИ ГРАБЕЖИ ПРИ ГЕРБ. Е ТОВА СА ДОСТОЙНИТЕ ОТ ГЕРБ-БОЙКО И ЦВЕТАНОВ. СУПЕР ***. ГАЛЕВИ СА ЗА КАПАК НА ПРОСТОТИЯТА НА ДВАМАТА. ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ ГЕРБЕРЧИТА. ГОВОРЯТ МНОГО ЛОШО
153
3
 
6
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Кръстоска между чакал, хиена и ***, това е Боко Тиквата/ любимец на бистришките баби.
152
1
 
4
 
! Отговори
Българан преди 12 години
"Защото, от една страна, икономическите показатели се влошават, криза е, животът става все по-труден, а рейтингът на Борисов не пада, хората го приветстват, бабите и дядовците го целуват.ЧТова си е чисто български феномен! Материал, какво да се прави!
151
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не се лъжем колегиГЕРБа си произлиза от БСП(БКП)ДС
150
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само българи могат да объркат лисюгер с лъв
149
1
 
5
 
! Отговори
дядо преди 12 години
това пък кой го родине се свършват писарушкитенякой изкара хляба за една седмица
148
3
 
11
 
! Отговори
Д-р Лъчо мозъка преди 12 години
ТО ТВА МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ МЕДИЦИНСКИ ФЕНОМЕН ,баси породата
147
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понеже рискувам бан, в този пост ще избягвам да наричам министър-председателя "удивително невъзпитан", "абсолютен ***", и "страдащ от остро нарцисистично разстройство на личността ***".
146
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Племето на шумкарите и червената армия създадоха комунистическия елит ,после този елит създаде и мутроелит!!! Днес мутроелита си има държава !!!
145
5
 
19
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
Лидерът на ГЕРБ е бивш (?) професионален рекетьор. Шайката потни милиционерски фуражки, които го бранят с баражи от сквернословия по форумите, не са в състояние да променят този биографичен факт. Той днес управлява държавата така, както навремето е управлявал бригадите от събирачи на рекет по "Витошка" и преките улички.
144
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпите простаци,които пишат по форумите в защита на Боко - рапона с правописни грешки са направо смешни и много жалкиМилиционерската мутра-Боко с мутренско минало,същият който носеше цукалото на Тодор Живков и го има за свои кумир се оказа голям демократ!Докато ние ходехме по митингите и правехме демокрацията в страната те крадяха колите на хората,а пък сега станаха демократи.България трябва да се освободи час по-скоро от простите бокови мутри,за да тръгне по нов европейски път и просперитет*)))
143
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Природата на Бойко Борисов като лидер е смесица между тиква и шимпанзе.
142
6
 
6
 
! Отговори
акуд преди 12 години
не мога да разбера очаквате Борисов да тръгне от заведение на заведение и да забранява да се пуше ли???? има една дума САМОСЪЗНАНИЕ аз не разбирам защо си мислите че един човек може да промени БЪЛГАРИЯ ако гражданите не знаят какво осначава ГРАЖДАНСКО САМОСЪЗНАНИЕ не смятам че голямите проблеми на БЪЛГАРИЯ са само нейните политици най голямия проблем в случая СМЕ НИЕ ГРАЖДАНИТЕ
141
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
166 -ами бегай навън мишко капризна и страхлива,какво си се разхленчил тука -бъди малко мъж,ама след турция не става сигурно.Превърнали са те в ревлива ханъма.
140
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Образован съм по тоталитарно време без пари с руски учебници. Няколко езика, като студент се явих доброволно на изпит по дескриптивна геометрия за отличен бях освободен семестриално с мн.добър 5. В основното школо отнасях шамари от учителя по физвъз (физическо възпитание) ако правех бели счупване на прозорец от втория етаж с футболна топка, майсторски удар. Бивш офицер сталинист-комунист, ръст 160, с прякор Черния. Учителятк преби двама *** хулигани зад училището, пийнали и закачали младата учителка по пеене. В интерес на истината той също бе пийнал. Говорим за мрачното комунистическо иго през 60-те. Светлата демокрация ме прокуди по странско работил съм три гурбета, с всякакви хора. Заплатата ми винаги е била над 1 000 $ (чист превод за България, иначе средно 500 $ джобни пари, безплатна квартира, лека кола, безплатно хранене на стол, самолетни билети за мен и семейството, премии за извънреден труд, всяка седмица някой местен баровец идва да моли за частно проектиране). В България шефовете са някакви малограмотни *** навсякъде, заплата 500 лв колкото дават на мърлявите си любовници за един ден. За всяко нещо общини и министерства искат рушвет или шуробаджанщина. В министерствата и агенциите назначени любовниците и дъщерите на босовете напълно боси, но с напомпано самочувствие. Работил съм с англичани, финландци, канадци, шведи, швейцарци до либийци, суданци, етиопци, филипинци, тамилски тигри от Шри Ланка. Понякога съм се карал с тях, но съвсем в рамките на разумното. Няма някой да не е проявил уважение към мен, защото и аз съм им помагал всячески. Надзорник бях на голяма турска фирма, колко съм ги тормозел, при това в техен интерес да следят дисциплината на строежа, да не се хаби скъп материал и обзавеждане, всичко да се стопанисва и инженерите им да са на обекта от сутрин до вечер! Но такива *** като върхушката от ГЕРБ, БСП, ДПС, и останалите не съм срещал! Това надхвърли фантазията ми просто те живеят в измислен свят и не знаят какво ги чака! Пази боже от гнева на търпеливия скоро боклушивата ни върхушка ще разбере какво значи това! Белене ряпа да яде!
139
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Че 1952 год. ти не си знаел да четеш бе, ***.
138
7
 
27
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
прави ли ви впечатление че се удрят фирми близки до бившите ВИС а не се закачат приближени на СИК
137
12
 
31
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Бойко е мишка със лъвско поведение а в гърдите му бие свинско сърце!
136
9
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
На тоя и простотията му е дарба!