Борисов мести агенции плавно, с индивидуален подход

Запазва добрите специалисти, ефектът – след 5 години
25 май 2012 19:55,
301
Борисов мести агенции плавно, с индивидуален подход
Бойко Борисов е сигурен в успеха. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов е убеден, че ефектът от местенето на агенции от столицата в страната ще дойде след 4-5 години.

На последното заседание на кабинета от 23 май той съветва министрите си при осъществяването на реформата да се действа индивидуално към всеки служител, за да не се загубят добрите специалисти, става ясно от публикуваната стенограма.

Поводът за дискусията е доклад относно преместване седалището на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури от София в Бургас. Земеделският министър Мирослав Найденов отбелязва, че браншът и служителите на агенцията са готови за преместването. Нямало съпротива, „както в някои други администрации”.

„Тук много внимателно искам да подходите индивидуално към всеки един човек в тези агенции, защото може да има такива, които са добри специалисти и практически да няма как да отидат в Бургас. Тогава, особено за такива специалисти, трябва да им създадете условия или с колегите може да го вземе друго министерство да отиде на работа. Ако е специалист по рибата, ясно е, че не може да отиде във финансите. Но ако е по програмите, свързани с финансиране, или в счетоводство, или някъде на друго място, трябва да се опитате”, нарежда Борисов.

Още по темата
 По думите му всеки експерт или всеки нормално мислещ човек подкрепя решението да се деконцентрира струпването на администрация в София.

„Но и всеки един казва – да, но обмислете го добре, защото човешки съдби са, плавно, бавно и точно такова е и нашето решение. Затова ние казахме в рамките на четири-пет години ще тече този процес, докато за всеки един индивидуално не стане възможно преместване”, анализира премиерът.

Найденов в подкрепа на реформата вмъква и анализ, според който ръководството на агенцията има повече дни в Бургас като командировки.

„Особено лятно време съм убеден, че ръководството на агенцията много често се командирова не само в Бургас, но и в Созопол най-вероятно, и в Приморско също така, сигурно и в Слънчев бряг – риби много по това време на годината. Така че, ясно”, допълва Борисов и отсича, че според него идеята е добра.

Той дава пример с градове като Козлодуй, където местното население работи в дейности, свързани с атомната централа и затова не се изселва.
Борисов припомня времето,  когато работеха много от заводите и „половината град беше в дадената фабрика”.

„Постепенно това като го правим, местните, които завършват, които учат, така в следващите четири-пет години, тогава ще започне да дава резултат, когато вече тези, които са сега на възраст, започнат да излизат в пенсия, младите хора започнат да навлизат там. Ефектът ще дойде след четири-пет години. Така че има неща, които търсим като краткотраен ефект, защото са важни. Има други, които с времето съм убеден, че ще станат”, аргументира се Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
4
 
2
 
! Отговори
Avatar преди 11 години
245 Дори да си прав, и сам признаваш, че става дума за личност, а не за анонимен червен ***, пишещ под десет различни ника, каквито са уродчетата от червената централа! :)
188
3
 
1
 
! Отговори
Avatar преди 11 години
242, що не си завреш съветите там, отдето преди малко си извади мамула другаря Кутев? :)))
187
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и май столица да стане Търново, то и без това в софия само зомбита
186
1
 
3
 
! Отговори
Педал от Позитано преди 11 години
Здраве желаем гусин Аватар!
185
1
 
4
 
! Отговори
картофата преди 11 години
абе кво ми го давате все тоя селски ***. с всекидневните си тъпотии зомбира племето ***
184
4
 
3
 
! Отговори
Avatar преди 11 години
Я да направим сутрешен преглед на дежурната смяна *** от "Позитано"... Здравейте, червени ***!. :)))
183
0
 
5
 
! Отговори
ППППППППП преди 11 години
За какво ни е това местене пак ще се ренонтират и обзавеждат офиси и ще си харчат пари. Познайте кои фирми ще прават ремонтите?Приятелските и пак падне ЛАПАНЕ.
182
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вари го,печи го,ТИКВАТА си остава ТИКВА!
181
3
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
"Мен ме притеснява, че се получава тотално разминаване между това, което говорят управляващите, че сме ОК, че сме отличници и реалния живот в БГ....Това разминаване с действителността, което имат управляващите ще доведе Гроб до много по-бърза смърт от тази и на НДСВ"...***********************************************************************Те не говорят за теб лично, а за държавата...
180
1
 
3
 
! Отговори
goran преди 11 години
Агенция по рибарство, Морска администрация и други подобни трябва да са по места, тъпите шопи каква риба ще ловят че трябва да е там администрацията, и какво им разбират кратуните от кораби и рибърлък, нагледал съм се на малуумни решения от учили недоучили специалисти колкото по скоро се преместят тези агенции в Варна и Бургас толкова по добре за хората от бранша,
179
5
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Може ли и оная агенция на "Позитано" 20 да я попремести... - може и не толкова плавно...
178
1
 
4
 
! Отговори
До Истината преди 11 години
Ти защо си мислиш,че Европа не ги знае какви са?Кой от къде се е пръкнал?Просто на Европа не и ДРЕМЕ за нас,тя си иска МИЗАТА от България и я получава!Интереса клати феса!В европейските държави живеят ХОРА,а не ОВЦЕ като тук!Там знаят правата си и задълженията си!
177
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая ТИКВА си е подпрял кратуната,сякаш мисли!Ай сек....
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На месна основа кметове и общини са предоволни от тия премествания на агенции и администрация,като уверяват че това ще допринесе за развитието на индустриализацията на градовете им.От друга страна чиновниците които работят в тия агенции вдигат врява до небесата,че това е в противоречие на техните права.в крайна сметка всичко ще се разбере едва след като минат минимум 1г.,след преместването,лично Аз съм за Децентрализацията на министерства и агенции обслужващи данъкоплатците в определени райони..
175
6
 
10
 
! Отговори
Istinata! преди 11 години
БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ!НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ!Хора, не се връщайте в никакъв случай в България. Новите (деца на комунисти, завършили на Запад) и старите комунистически кланове са превзели буквално цялата държава. Там няма парламент и партии. Партиите са различни кланове на комунисти. Правителството се олицетворява от държавна сигурност. Новият премиер Бойко Борисов е бивш комунистически престъпник участвал във възродителния процес и бивша охрана на Тодор Живков. КОЙ Е ПРИЕЛ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** В ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ? НАГЛОСТТА НА ТЕЗИ *** НЯМА ГРАНИЦИ. Крайно време е да се каже на Европейския съюз, какви са тези хора, които ни управляват! Малкото хора, които са останали живеят в абсолютна мизерия. Единствените, които живеят в охолство са копелетата на бившите комунисти - полицай, военни, пожарникари и *** от ДАНС (те взимат заплати 2000-3000 лева, безплатни жилища и всякакви облаги и 1000 лв. пенсии). Обикновените пенсионери умират от глад мизерия и липса на болници. Полицията е навсякъде и могат да те застрелят и окрадат безнаказано и без причина. Най-облагодетелстван са бивши комунисти и децата им. Това са бивши ченгета, военни и подобни ***, които сега са банкери, хотелиери, едри собственици и т.н. Те държат телевизии, медии и въобще всичко официално е една голяма манипулация. Манипулацията е толкова голяма, че всички европейски пари отиват при тях. Всичко се подслушва. Ежедневно убиват и крадат стотици обикновени хора и никой не си мърда пръста за това. Но ако отвлекат или ограбят някоя богата комунистическа ***, цялата държава се активизира, променят закони и започва още по-голям терор на обикновените хора. Правителството защитава единствено и само комунистите олигарси и замазва очите на хората като хваща и арестува хора, който пречат на комунистическите кланове (олигарсите). Митингите и стачките са забранени. Ако някой има различно мнение или се опита да организира стачка, моментално изчезва (бива екзикутиран от структите на ДАНС и ГДБОП). Хората в провинцията умират в глад и мизерия. Всички болници са закрити. Но всичко това умело се прикрива от медиите. Всички хотели по черноморието са на бивши комунисти и руската мафия. Хора не ходете там и настройте колкото се може повече чужденци да не идват тук да почиват. Навсякъде звучи долнопробна, *** музика наречена чалга и руска музика. Хората са като зомбирани. Клановете на комунистите (БСП, ГЕРБ, АТАКА и т.н.) и мазни *** от медиите ги заливат и им промиват мозъка с патриотизъм: Колко е хубаво в България. В никакъв случай не си и помисляйте да инвестирате в България или да носите спестявания. В момента в който кацнете на летище София сте буквално обречен. Скоро няма да има университети и БАН - двете най-стари научни организации на 120 и 140 години ще бъдат ликвидирани. Бюджетът им ще бъде спрян. Имотите им ще бъдат продадени и на тяхно място ще се строят хотели, МОЛ-ове и джамии.
174
2
 
5
 
! Отговори
bebo преди 11 години
И какъв е смисъла от всичко това да се разхождаш из държавата ли като *** когато ти се налага да извадиш документ?Цялата работа е много тъпо.След 5 години няма кой да гласува за ГЕРБ.Като останах толкова хора без работа ще ядат един голям,дебел ***
173
4
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
На хидромелиоратора му замирисало на избори... - или иначе казано на пари...
172
4
 
4
 
! Отговори
До 222 преди 11 години
Писането с големи букви подсказва, че си ***... А съдържанието:-до къде се простира простащината ти...
171
4
 
15
 
! Отговори
Ефекта след 10 г. преди 11 години
Да му мисли следващия премиер. На него и 10 г. няма да му стигнат за да оправи държавата след циркаджиите. Избрахме ги на майтап, да ни веселят и да махнем комунистите. Управителя на цирка се взе насериозно и вече си вярва, че от него може премиер да стане. Не може брато ! От свинар и от пазач премиер не става.
170
0
 
3
 
! Отговори
assen.alekov преди 11 години
ПРИПОМНЯНЕ Крещяха около трона: - Народът е гол! Не помогна ни корона ни ореол. Пейчо Несторов, с. Тънково