Три години управление на ГЕРБ - смазана икономика

Готови сме да изведем Европа от кризата, оптимист е Станишев
Обновена: 21 юни 2012 07:25 | 20 юни 2012 20:40,
353
Три години управление на ГЕРБ - смазана икономика
Сергей Станишев в Брюксел. Снимка: Пресцентър на БСП

Сергей Станишев не пропусна да атакува управлението на ГЕРБ и от Брюксел.

Той направи равносметката, че за три години власт на ГЕРБ 400 000 българи са останали без работа, а икономиката на страната е смазана. Масово обедняване и никакво увеличение на доходите са другите белези на управлението на Бойко Борисов.

Станишев подчерта и факта, че дори най-прокламираното действие на правителството - строежа на магистрали, те не се справят по-добре от предишния кабинет. „За три години правителството на ГЕРБ е открило едва 50 км магистрали, докато ние пуснахме в експлоатация 114 км и осигурихме финансиране. Това за фактите”, обяви той пред журналисти в белгийската столица.

Лидерът на европейските социалисти и председателят на ЕП Мартин Шулц обсъдиха подготовката за обща Декларация на лидерите на ПЕС с конкретни мерки за икономически растеж на ЕС.

„Отдавна обсъждаме как да променим посоката, в която се движи ЕС, как да се излезе от тази спирала надолу, по която консервативните партии теглят Европа с политиката за затягане на коланите”, напомни президентът на ПЕС.

Станишев заяви, че социалистите имат план за икономически растеж, като основните ресурси ще бъдат насочени за създаване на работни  места, растеж и конкурентоспособност на ЕС.

Той изтъкна, че един от първите сектори, който спешно се нуждае от помощ, е младежката безработица. ПЕС иска да се създаде програма за борба с безработицата при младите на стойност 10 млрд. евро.

Част от предложенията на социалистите ще бъдат дискутирани на предстоящите му работни срещи с премиера на Белгия Елио ди Рупо и с председателя на ЕС Херман ван Ромпой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
6
 
7
 
! Отговори
до Бойчо преди 11 години
...а Станишев направи във фикалии пътя до цяла Европа по адрес на България!
260
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кво стана с мача на боко в делиормана
259
0
 
1
 
! Отговори
do 318 преди 11 години
Emi ne gi psuvaite za6toto se vadat pove4e ,samo prokliniane mu e maikata naprimer (da im zarasne gaza ot krazbi)
258
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука е пълно с гадни комунисти. Не измират ей. На всеки километър са.
257
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам при Станишев икономиката де била цвете.
256
0
 
2
 
! Отговори
@ преди 11 години
лелееее майко мила,кажете ми за кой да гласувам догодина,защото всичкото(***, защото те са крадливи като ***) в парламента и стремящо се към него е не читаво
255
5
 
1
 
! Отговори
До 309 преди 11 години
И Бойко, и Бойко!
254
14
 
19
 
! Отговори
Бойчо преди 11 години
ББ ОЧАКВА ВСИЧКИ ДА ГО ХВАЛЯТ, НЯМА НИЩО, ЧЕ ЛЪЖЕ И МАЖЕ ДО НЕБЕТО. СТАНИШЕВ ДОБРЕ КАЗВА НЕЩАТА, НО ОСВЕН В ЕВРОПА И ТУК ТРЯБВА ДА ГО ПОВТАРЯ ПОСТОЯННО И НАВСЯКЪДЕ.
253
0
 
14
 
! Отговори
бб преди 11 години
По форумите много комплексари си правят упражнения по политология и социология, а на мен въобще вече не ми пука кой ще ме управлява. Дали е Сергейчо, Симеончо, Бойко, важното е какъв ми е социалният статус. Искам нормален живот. Всички се изморихме да чакаме все по хубав ден.
252
7
 
9
 
! Отговори
До 305 преди 11 години
Е нали за това ги избрахме, да променят законите и държавата да заработи. Но нищо не се промени, дори става по-лошо - Калинките са оказаха некъдърни и корумпирани. Сегашните не направиха абсолютно нищо да променят статуквото - корупция, олигархия, некадърност, полецейщина, шуробаджанащина. Каква се промени и къде - показност, пошлост, некъдърност и арогантност. Не знам за какво хубаво да се хвана. Инаистина държавата върви към фалит и хаос. Но щом ви харесва да ни правят на ид*оти давайте...
251
9
 
9
 
! Отговори
Иха преди 11 години
И стига ве Сергеичо,верноли.Я спри малко.Ако друсаш нешо,смени опиата.Абе да не са пуснали някжа синтетика дето кат го вземеш и по цял ден ръсиш простотии.
250
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛУСТРАЦИЯ!БКП и цялата *** в затвораМАСЛАРОВА Р.ОВЧ,Р.ПЕТКОВ,СТАНИШЕВ,П.Димитров Първанов и всичките им назначени милионери
249
6
 
8
 
! Отговори
do 295 преди 11 години
Никога не се именувай "бългрин",защото никой разумен човек във форумът не ти вярва на манипулативната ти реч която си дръпнал тук.Ти не си никакъв българин,само и единствено защото си комун,а те са античовеци и антибългари,доказа го и шефът ти Гейчо СтаниШЕФ на събранието на европейските овце от породата "Сибирска измамна".Тези станали вече досадни приказки ваши "гласувах за ГЕРБ,но сбърках"не се ли сещаш,че остаряха бе хампи,вземи попитай накой "по-умен" от теб за някоя друга фраза по-нова и по-малко употребявана или по-добре попитай някое "лудогорско червено ***"те са по-интелигентни от всеки червен екземпляр,може пък да роди нова форма на общуване с нас мразещите вас антибългари.
248
10
 
15
 
! Отговори
краси преди 11 години
Станишев бил имал план за икономически разтеж-ами баща му и комунистите имаха план да бъдат гробокопачи на капитализЪма,Луканов викаше сполука за България,а за Жан Виденов не ми се пише!Комунистите освен да "национализират"т.е.да крадат,убиват и вкарват в концлагери несъгласните с тях,даиздигат три реда бодлива тел да не избяга някой от "рая"друго не умеят!!!
247
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сегашното управление е пагубно за икономиката - изхарчен фискален резерв, постоянно нарастващи цени на енергоносителите и горивата, безработица, смазан малък и среден бизнес и липса на всякакви стимули за създаване на нов такъв, разпространяваща се с бързи темпове некомпетентност и корупция сред държавния апарат, полицейщина и обслужване интересите на едрия капитал и икономическите кръгове около властта.
246
11
 
10
 
! Отговори
12 преди 11 години
каква икономика?? Икономиката е смазаха СДСБКПБСП и ДПС 23г.дива ДЕМОкрация сега ГЕРБ се опитва да направят нещо но не им се получва и така ще е докато някой не променят закона за носене на съдебна отговорност на правителствата докарали Българина до просешка тояга и едни и същи лица да влизат в парламента с различни партии......
245
11
 
22
 
! Отговори
Да изритаме ГЕРБ преди 11 години
Да изритаме ГЕРБ с шутове, а тиквите - в затвора за 7 милиарда кражба от резерва
244
4
 
10
 
! Отговори
Чухте ли????????? преди 11 години
Открита е нова чисто българска технология за супер евтин екологичен ток ... от тикви. Всички тикви от ГЕРБ почват да въртят *** с генератори, след което енергията се прекарва през трансформатор до мрежата !!!!!!!!!!!!!!!!! А народа получава супер евтина енергия --- от тикви !!!!!!!!!!!! Супер евтин тиквен ток !!!!!!!!!!!
243
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До IQ 146И като се събуди пак си на 4-ти километър до Наполеон и Бог
242
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако пак не фалшифицират изборите ГЕРБ ще са под 20 % !!!