Рашидов към екопротестиращите: Първо диалог, после истерии!

"Властта все е виновна. Живеем в страна, където "мерси" няма да има"
Обновена: 23 юни 2012 12:18 | 23 юни 2012 12:00,
275
Рашидов към екопротестиращите: Първо диалог, после истерии!
Министър Рашидов. Снимка: архив Булфото

"Колкото и добро да се опиташ да направиш, винаги един трябва да има виновен. Никога не съм видял в живота си някой да се е самообвинил. Винаги властта е виновна за всичко. Живеем в страна, където "мерси" няма да има.

Така министърът на културата Вежди Рашидов коментира пред Дарик протестите срещу приетите промени в Закона за горите.

Още по темата

"Демокрацията не са крясъци, демокрацията е диалог. Аз смятам, че достатъчно е мъдро правителството да седне да има диалог. В диалога трябва и двете страни да имат своите позиции. Ние първо крещим, а след това искаме да ни чуе някой", смята той.

Министърът не вижда какъв е проблемът да се проведе диалог между властта и екоорганизаците и ако той не роди реален резултат, тогава крайна мярка да е викането, "а ние първо викаме", обясни позицията си Рашидов.

"Тази истерия трябва да е балансирана, за мен това е една истерия, винаги политически се яхва всичко. Правителствата са затова да идват и да си заминават. И то така става на всички избори", изтъкна още той.

Министърът обаче отказа да коментира подробно уличното недоволство на гражданите и мненията, които се появиха в медиите, че протестите били срещу политиката и управлението на кабинета "Борисов".

"Аз бих предпочел България да се развива все повече и по-добре в така форма, от която тя трябва да ползва дивиденти и за себе си. Светът и обществото трябва по някакъв начин да приемат България като една привлекателна страна. В Банско като има писти, да не би да няма гора", лаконичен беше Вежди Рашидов.

В Банско като има писти, да не би да няма гора

По думите му парите са в туризма, затова и страната ни трябва да стане една модерна туристическа дестинация.

"Имаме земя като слънце, имаме море, реки, имаме планини. Ако ние не бъдем разумни да развием това, което ще храни обществото - какво лошо има като дойдат хората да се пързалят на Витоша, да напълнят хотелите, да закусват, да обядват. Това са все пари, които се оставят, нали", попита още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо приемаме закон тихомълком, без диалог, а като дойде истерията, тогава диалог??? Странно извратена логика, диалогът трябва да е преди приемане на който и да било закон. Така че Вежди да замълчи. Пък и никак не е работа на министъра на културата да коментира!!!
213
1
 
2
 
! Отговори
топала преди 11 години
фес гледай си българската култура остави протестиращите на мира
212
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Това на снимката разсъждава - *** народ, слаба държава!
211
1
 
3
 
! Отговори
Филики етериа преди 11 години
Фащай влака за Сиркеджи, оттам -- Хайдарпаша и... прав ти път!
210
1
 
5
 
! Отговори
Ма молим ви ... преди 11 години
От рязана карабина, при това зачислена в 6-то, акъл ли ще чакаме?????
209
2
 
14
 
! Отговори
dan преди 11 години
Да изсечем горите и да ги залеем с бетон,както направихме с морския бряг и да чакаме нормални туристи! Кой .освен западните алкохолици,ще дойде да почива у нас?!! Имаме една природа и дай да я унищожим,защото в "долината на широките ***" нямали препитание! Егати и малоумната държава!!! И вместо да бъдем единни,ние се караме кой е по-добър: Бойко или Сергей или на майка им ......!
208
3
 
5
 
! Отговори
ЕКО преди 11 години
туризма е преди всичко лапане от закотвили се комунистически синчета.Симеон Марин,син на Ангел марин,Тома Белев,шеф на парк Витоша и лапач по програма натура2000 за екопътечки1Андрей ковачев,това е дългогодишна рекетьорска екомафия.Зорът в момента е те да участват във фирмите ,които ще строят лифтовете и пак да диктуват лапането,а наивняците по форумите се управляват лесно. Забележете, протеста е организиран по интернет.
207
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още един "демократ-герой" от криминалния преход в България. Срам нямат - учат ни на морал.
206
1
 
14
 
! Отговори
инж преди 11 години
г-н министър, в България има 52 университета, които бълват достатъчен брой келнери, аниматори и ски учители... нека да си развием промишленоста за да се балансират нещата
205
3
 
10
 
! Отговори
дмт преди 11 години
На снимката - министър Рашидов обяснява [с жестове :) ] пред репортери каква е "далаверата" от приемането на закона за горите
204
4
 
15
 
! Отговори
Бай Миле преди 11 години
Не мога да разбера, защо един полуграмотен "мултак", въобще коментира нещо, което не му е ясно и не разбира, апропо той и от култура не разбира, а *** на...За какъв диалог ми говори? Нима шест месеца преди приемането на закона не се изговорих куп доводи, че закона е лобистки? Е защо тогава нямаше диалог?Ми много ясно, това правителство е като *** - като видят дебелия и се осират.Ако сте толкова прави, приемете си закона в този му вид, *** не сте и сте гузни.Имаше една песен Последен валс!
203
5
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Защо все мърмори Вежди? И защо трябва някой да му казва мерси? За рутинни и ежедневни задължителни дейности? Какво е направил за българската култура като министър? Създал ли е предпоставки талантливите и кадърни хора на изкуството да творят и живеят нормално. Създадели сериозни предпоставки да не доминира простащината, чалгата и огромно количество некадърни тарикати, да печелят "конкурси", субсидии и подкрепата на ръководеното от него министерство. Оказа се, че не разбира от политика на култура
202
2
 
21
 
! Отговори
до 254 преди 11 години
Ти си мноооого неинформиран в Стара Планина има много писти ! Бузлуджа, Ком, Мазалат, в Тетевенско...Отделно всяка зима се правят множество зимни прходи със ски с колани в Централен Балкан, планината е страхотна, само се плаша от дупетати с резачки !
201
1
 
12
 
! Отговори
nemo до марк преди 11 години
шом нямаш претенции, защо ревеш, щом нямаш претенции, ще стоиш в мишата си дупка и няма да се обаждаш! така както пращаш всички "у лево", накрая левото да не стане мнозинство... а за кръвта, да не дава Господ да се стига дотам. та как е да поддържаш откровен лъжец?
200
3
 
11
 
! Отговори
nemo до марк преди 11 години
ащото правителството трябва да вземе мерки срещу незаконната сеч, затова са тия протести. полицията да си върши работата, не ние да й я вършим. сега стана ли ти ясно. а ти като си толкова загрижен за незаконната сеч в странджа, защо не подадеш сигнал в прокуратурата или в полицията да видим дали ще вземат мерки, как мислиш? и между другото, да те питам, как се чувстваш, като подкрепяш един перманентен лъжец? това е да ти отвори очите: webcafe.bg/id_1101040513_Auuu_Dyankov_kolko_e_zle_auuu*
199
2
 
17
 
! Отговори
? преди 11 години
Този господин явно се усеща нестабилен в областта на Халтурата, за която уж отговаря, та философства по въпроси по които не го питат.
198
3
 
15
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
АБЕ БРАДАТ КОЗЕЛ КОЙ УДАРИ ШАМАР НА ПОЛИЦАЙ / В АМЕРИКА НЯМАШЕ ДА ИМА И ЧАСТИЦА ОТ ТЕБЕ/ *** МРЪСЕН / КАЖИ МУ ГЕРБЕР /
197
4
 
24
 
! Отговори
българин преди 11 години
Живеем в страна , където си имаме българска дума БЛАГОДАРЯ , за сведение на " грамотния " министър .
196
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този резак защо не си ходи в Анадола-маймуняк скапан!!!!
195
4
 
23
 
! Отговори
немо преди 11 години
абе тия не разбраха ли, че е време да се осъзнаят?! ние може да не скочим за горивото, за хляба, за парното, за акцизите ама стане ли дума за балкана, кръв ще се лее. нас тоя балкан ни е пазил през византийско, през турско та даже през фашистко (партизаните) и комунистическо (горяните). народа ни има дълбока сакрална връзка с гората и балкана. да вземат се освестят вече, нема да стане тяхната. балкана е символ на свободата ни, на нашата индентичност. тая гора нито им е бащиния, нито им е зестра, да я подаряват, отдават, секат и раздават на мутри и олигарси тя е НАША! пп. още от турско е известно, че дето има турчин гора няма. та този посредствен "скулпторин" да не се изказва неподготвен