Рашидов към екопротестиращите: Първо диалог, после истерии!

"Властта все е виновна. Живеем в страна, където "мерси" няма да има"
Обновена: 23 юни 2012 12:18 | 23 юни 2012 12:00,
275
Рашидов към екопротестиращите: Първо диалог, после истерии!
Министър Рашидов. Снимка: архив Булфото

"Колкото и добро да се опиташ да направиш, винаги един трябва да има виновен. Никога не съм видял в живота си някой да се е самообвинил. Винаги властта е виновна за всичко. Живеем в страна, където "мерси" няма да има.

Така министърът на културата Вежди Рашидов коментира пред Дарик протестите срещу приетите промени в Закона за горите.

Още по темата

"Демокрацията не са крясъци, демокрацията е диалог. Аз смятам, че достатъчно е мъдро правителството да седне да има диалог. В диалога трябва и двете страни да имат своите позиции. Ние първо крещим, а след това искаме да ни чуе някой", смята той.

Министърът не вижда какъв е проблемът да се проведе диалог между властта и екоорганизаците и ако той не роди реален резултат, тогава крайна мярка да е викането, "а ние първо викаме", обясни позицията си Рашидов.

"Тази истерия трябва да е балансирана, за мен това е една истерия, винаги политически се яхва всичко. Правителствата са затова да идват и да си заминават. И то така става на всички избори", изтъкна още той.

Министърът обаче отказа да коментира подробно уличното недоволство на гражданите и мненията, които се появиха в медиите, че протестите били срещу политиката и управлението на кабинета "Борисов".

"Аз бих предпочел България да се развива все повече и по-добре в така форма, от която тя трябва да ползва дивиденти и за себе си. Светът и обществото трябва по някакъв начин да приемат България като една привлекателна страна. В Банско като има писти, да не би да няма гора", лаконичен беше Вежди Рашидов.

В Банско като има писти, да не би да няма гора

По думите му парите са в туризма, затова и страната ни трябва да стане една модерна туристическа дестинация.

"Имаме земя като слънце, имаме море, реки, имаме планини. Ако ние не бъдем разумни да развием това, което ще храни обществото - какво лошо има като дойдат хората да се пързалят на Витоша, да напълнят хотелите, да закусват, да обядват. Това са все пари, които се оставят, нали", попита още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
13
 
! Отговори
до геро-204 преди 11 години
ти си бил голям герои бе ***.да не би да си цеко минев или цецко цветанов под прикритие.***
173
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя индивид само на мен ли е токова противен???Абе тия от сметната палата и прокуратурата що не го разследват да видим от къде има милиони???
172
0
 
14
 
! Отговори
евлоги преди 11 години
веждичка мерси няма да има пък не ти и трябва.ще има едно голямо наздраве и то много пъте докато ти дойде музата да отидеш да кажеш мерси на някое ченге.но му го кажи така че да те помни,не бой се бойко тиквата ще ти прости а онази *** дияна найденова ще ти спретне итервю а бареков ще се разреве от умиление.
171
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, министъра, това, че сте на власт НЕ значи да взимате решеня както вие ги разбирате. От къде на къде ще привилегировате такива като Цеко Минев и прочее. И аз съм скиор, и аз съм планинар, но не искам повече разсипия и лифтове.
170
1
 
33
 
! Отговори
Валя преди 11 години
"Мене не ме е страх от министра на културата. Страх ме от културата на министра"Радой Ралин
169
1
 
24
 
! Отговори
Цъки преди 11 години
"Не ме е страх от министъра на културата, а ме е страх от КУЛТУРАТА НА МИНИСТЪРА!"Радой РалинТакъв некултурен човек никога България не е имала за министър на културата! Той върви идеално в комплект с Христо Стоичков - министър на строежите и Любо Ганев - министър на търговията и услугите. Ако Боко спечели пак изборите, това сигурно ще стане факт!
168
0
 
7
 
! Отговори
Karanosov преди 11 години
bg vlastta da se nauchi da pravi barsi i tochni referendumi i da pita direktno konkretno naroda za vseki vajen akt, koito kasae bg naroda sega, utre, sled mnogo godini...glas naroden - glas boji. samo s referendumi e demokratichno!
167
2
 
26
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 11 години
Само в страни като Мутростан неграмотен човек може да стане министър на културата.
166
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ще говорим за култура, може ли Веждата да си закопчава ризата догоре и да носи вратовръзка на срещите си с некултурната младеж и с журналистите, а не да ходи така разпасан като ***
165
1
 
10
 
! Отговори
еколог преди 11 години
До 204Геро, като слезеш да риташ хора на Орлов мост да не вземе да ти се забие някое борче отзад преди това. Какви са тия герберски ***?
164
0
 
3
 
! Отговори
@175 преди 11 години
Колегата е написал СРЕДНА работна заплата, а не МИНИМАЛНА - чети по-внимателно. Ако ти не можеш да четеш, дори минимална не трябва да ти дават. Поне така си мисля аз!
163
0
 
13
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
Тишината в спалнята ражда безумия :)
162
0
 
36
 
! Отговори
Ikonmist преди 11 години
Бе ние и крайбрежие имахме, ама е го какво стана от "инвеститори". Сега сме принудени да ходим на море в други държави?
161
0
 
36
 
! Отговори
74067 преди 11 години
Какъвто премиера , такива и министрите...кухи кратуни облечени с власт.Този вмирисан на джибри *** е живо доказателство , че герберастията е върхът на простотията.Останалите *** гербери като Дебелото Лиленце , Дуловската *** и червендалестия Миро от с.Челопек, Врачанско са само за украса на печената Тиква.*** ни управляват , пълни ***...
160
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Kakvo obsto ima kulturata sas ekologiata ili Vezdi si brani kokala
159
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рашидов, за тази допълнителна задача, с която си се нагърбил да обясняваш за културата на протестите телешка пържолка ли ти обещаха, или спиртопровод до местния винпроп?
158
0
 
14
 
! Отговори
ама ха преди 11 години
тоя турски манафин да млъкне най-сетне.
157
24
 
5
 
! Отговори
геро преди 11 години
другия път ако пак затворят орловия,слизам от колата и ритам някой от там до пирогов
156
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рашидов беше бунтар,сега...лай.нар!
155
0
 
19
 
! Отговори
ся преди 11 години
Абе, Рашидов, какъв диалог ти е на тебе в замаяната от алкохол глава? С кой да водиш културен диалог, като първо никой не иска да те чуе, кралят-слънце пък има речников запас по-беден и от буквара за първи клас, а думата "демокрация" в България няма нищо общо със значението й.