Рашидов към екопротестиращите: Първо диалог, после истерии!

"Властта все е виновна. Живеем в страна, където "мерси" няма да има"
Обновена: 23 юни 2012 12:18 | 23 юни 2012 12:00,
275
Рашидов към екопротестиращите: Първо диалог, после истерии!
Министър Рашидов. Снимка: архив Булфото

"Колкото и добро да се опиташ да направиш, винаги един трябва да има виновен. Никога не съм видял в живота си някой да се е самообвинил. Винаги властта е виновна за всичко. Живеем в страна, където "мерси" няма да има.

Така министърът на културата Вежди Рашидов коментира пред Дарик протестите срещу приетите промени в Закона за горите.

Още по темата

"Демокрацията не са крясъци, демокрацията е диалог. Аз смятам, че достатъчно е мъдро правителството да седне да има диалог. В диалога трябва и двете страни да имат своите позиции. Ние първо крещим, а след това искаме да ни чуе някой", смята той.

Министърът не вижда какъв е проблемът да се проведе диалог между властта и екоорганизаците и ако той не роди реален резултат, тогава крайна мярка да е викането, "а ние първо викаме", обясни позицията си Рашидов.

"Тази истерия трябва да е балансирана, за мен това е една истерия, винаги политически се яхва всичко. Правителствата са затова да идват и да си заминават. И то така става на всички избори", изтъкна още той.

Министърът обаче отказа да коментира подробно уличното недоволство на гражданите и мненията, които се появиха в медиите, че протестите били срещу политиката и управлението на кабинета "Борисов".

"Аз бих предпочел България да се развива все повече и по-добре в така форма, от която тя трябва да ползва дивиденти и за себе си. Светът и обществото трябва по някакъв начин да приемат България като една привлекателна страна. В Банско като има писти, да не би да няма гора", лаконичен беше Вежди Рашидов.

В Банско като има писти, да не би да няма гора

По думите му парите са в туризма, затова и страната ни трябва да стане една модерна туристическа дестинация.

"Имаме земя като слънце, имаме море, реки, имаме планини. Ако ние не бъдем разумни да развием това, което ще храни обществото - какво лошо има като дойдат хората да се пързалят на Витоша, да напълнят хотелите, да закусват, да обядват. Това са все пари, които се оставят, нали", попита още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
15
 
! Отговори
Очевидец преди 11 години
От няколко дни един въпрос не ме оставя на мира....ТОЯ ВЕЖДИ ОЧИ ИМА ЛИ?! (ударението е на О.... и на нагец)
153
0
 
2
 
! Отговори
Korektor преди 11 години
Натозихалсме,защотовсекиразбираотвсичкоивсе ¨компетентни¨мненияидватоттезисамозабравилисетипове!!!
152
18
 
5
 
! Отговори
До кич преди 11 години
Ей *** няма да ти стигнат 2-3000 години живот с парите и куфарчетата на бсп за да постигнеш това което е постигнал той от нищото. Той единствен от политиците успя да промени статитвото в някои региони. Такива бедни души като теб на заслужават и л*йната му да ядът на вежди. *** долни завистливи ***, стойте си в л*йната там ви е комфортно
151
2
 
24
 
! Отговори
ха, наздраве преди 11 години
Имате бели петна от пиене! Къде Ви беше диалога като биехте полицая и викахте генералите??! Гледайте си внучките и дядовите работи, и по-малко се месете в политиката, че види се хем не Ви бива, хем не Ви е работа!
150
0
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
г Рашидов прав сте -искам да отрежат всички дървета .искам да се залее целият плаж с бетон .искам частни планини и всичкият дивеч да се изтрепе,(Фидосова е ловец)искам един път завинаги да няма природа за да не изпадаме в излишен спор с властта -Искам Добруджа да се провери за шистов газ и ако няма -хляба да стане 5лв ( само с теста ще отровим почвата)искам в морето да се застрелят всички делфини- искам като вали дъжд( дърветата поглъщат вода) да изпускаме язовирите и да наводняваме гърци и турц
149
0
 
16
 
! Отговори
истории за истерии преди 11 години
Рашидов към екопротестиращите: Първо набий полицай, като мен през 2001, после диалог, после истерии на полицая, че аз съм го бил!!
148
0
 
16
 
! Отговори
кич преди 11 години
Всъщност, кой е Вежди-то? Най-големия пияница между кич-скулпторите, или най кичозния скулптор между пияниците?
147
0
 
14
 
! Отговори
луда работа преди 11 години
Както всичко у нас-тоя на културата вместо да се занимава с ресора си, ми говори за писти и екология. Очаквам ония от екологията и горите и спорта да ми говорят за култура. Преди две години, докато му внасяха поредната кошница армаган с алкохол, Веждито не знаеше на етажа който обитава в МК какъв конкурс за експерт се провежда.
146
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рашидов, диалози няма, затова стават истерии. Не се прави на ***! Преди всеки протест, кога е имало диалози? Никога. ГЕРБ си приема поръчковите закони и се правят на много умни, все едно държавата е частна фирма, а те са едноличен собственик.
145
0
 
20
 
! Отговори
побой над полицай преди 11 години
Рашидов първо бие, след това говори! На 30 ноември 2001 г. Вежди Рашидов е арестуван за побой над полицай.
144
1
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Нещо не ми е ясно в картинката. Рашидов в каква роля се включва, за да коментира протестите и закон за горите? В ролята на министър на културата или на горска фея?Борисов пуснал Веждата да му замазава гафовете. Нямало диалог! Да не би от вчера да са тези протести? Протести имаше още докато се подготвяше закона, но ГЕРБерите се надяваха да го прокарат силово и хората да го преглътнат. ....както промените в мораториума за шистовия газ и т.н.
143
0
 
13
 
! Отговори
Първо диалог, после преди 11 години
Униформеният от СДВР му обяснил, че на това място трябва да спре перуанският посланик. Според разказа на очевидец пред полицията Вежди отказал да си махне колата и след кратка разправия блъснал охранителя. Полицаят не отстъпил и скулпторът го пернал с юмрук в лицето. В този момент се намесил Додов - ударил една "главичка" на униформения и му разбил носа, просвайки го върху една от паркиралите коли.
142
0
 
4
 
! Отговори
само в Бг преди 11 години
ФЪФ --Бг трябва да се ЗАБРАНИ ВСИЧКО ,тъй като със всичко се -----ЗЛОУПОТРЕБЯВА ,ОТ ПОЛИТИЦИТЕ И ''БИЗНЕСТМЕНИТЕ '',ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ И *** ,.......А ДЪРЖ. ИНСТИТУЦИИ КРАДЪТ ЗАЕДНО С ТЯХ ,.....КЪДЕ Е МЯСТОТО НА НАРОДА ,ОЩЕ 23г.,ЛИ ЩЕ СПИ...?
141
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВО МЕРСИ БЕ МРЪСЕН ДОЛЕН ТУРСКИ МАНГАЛКРАДЕТЕ И ГРАБИТЕ ЗВЕРСКИ НАРОДА И МЕРСИ ИСКАТЕМЕРСИ КАТО СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКИТЕИ ПАРЧЕ АСФАЛТ ЩЕ ВИ ДАРИМЕ
140
1
 
17
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
Алкохолика-скулптор и той стана икономически експерт :)))) Задминахте и мистър Сенко по номера,народа ще ви се посмее още 1 година и АУТ
139
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еколозите протестираха преди приемането на закона-вижте заседанията на комисията.Никой не ги чу.Закона бе приет така че да обслужи лобистите.Когато еколозите излязоха на улицата ,отново бяха виновни че не са "викали" достатъчно преди приемането на закона.Важното е управляващите да са бяло.
138
3
 
3
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
И какво му остана на бизнеса? Да отидат в гората да си направят пикник и като си тръгнат да забравят да угасят огъня. Това не могат да разберат великите еколози. Дори комунизма ви не може да спре развитието и прогреса.
137
2
 
4
 
! Отговори
Barcelona ES преди 11 години
А ето нещо за привържениците на ГЕРБ.dw.de/dw/article/0,,16045666,00.htmlВ света има и други медии, а не само наведените български.
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на колко уискиа е г-н министъра?
135
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв диалог? От позитано не са плащали за такова нещо. Първо трябва да се пречи на бизнеса и България и после каквото може да се гепи, това е поръчката която се вижда от луната .с просто око.тия смешници са виждали планина само по тв. и на снимки но се оказа че много разбират. Точно като така важните кучета дето вече закусват с хора