Рашидов към екопротестиращите: Първо диалог, после истерии!

"Властта все е виновна. Живеем в страна, където "мерси" няма да има"
Обновена: 23 юни 2012 12:18 | 23 юни 2012 12:00,
275
Рашидов към екопротестиращите: Първо диалог, после истерии!
Министър Рашидов. Снимка: архив Булфото

"Колкото и добро да се опиташ да направиш, винаги един трябва да има виновен. Никога не съм видял в живота си някой да се е самообвинил. Винаги властта е виновна за всичко. Живеем в страна, където "мерси" няма да има.

Така министърът на културата Вежди Рашидов коментира пред Дарик протестите срещу приетите промени в Закона за горите.

Още по темата

"Демокрацията не са крясъци, демокрацията е диалог. Аз смятам, че достатъчно е мъдро правителството да седне да има диалог. В диалога трябва и двете страни да имат своите позиции. Ние първо крещим, а след това искаме да ни чуе някой", смята той.

Министърът не вижда какъв е проблемът да се проведе диалог между властта и екоорганизаците и ако той не роди реален резултат, тогава крайна мярка да е викането, "а ние първо викаме", обясни позицията си Рашидов.

"Тази истерия трябва да е балансирана, за мен това е една истерия, винаги политически се яхва всичко. Правителствата са затова да идват и да си заминават. И то така става на всички избори", изтъкна още той.

Министърът обаче отказа да коментира подробно уличното недоволство на гражданите и мненията, които се появиха в медиите, че протестите били срещу политиката и управлението на кабинета "Борисов".

"Аз бих предпочел България да се развива все повече и по-добре в така форма, от която тя трябва да ползва дивиденти и за себе си. Светът и обществото трябва по някакъв начин да приемат България като една привлекателна страна. В Банско като има писти, да не би да няма гора", лаконичен беше Вежди Рашидов.

В Банско като има писти, да не би да няма гора

По думите му парите са в туризма, затова и страната ни трябва да стане една модерна туристическа дестинация.

"Имаме земя като слънце, имаме море, реки, имаме планини. Ако ние не бъдем разумни да развием това, което ще храни обществото - какво лошо има като дойдат хората да се пързалят на Витоша, да напълнят хотелите, да закусват, да обядват. Това са все пари, които се оставят, нали", попита още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
9
 
! Отговори
ринго преди 11 години
ще оставят парите на кого бе сладур ..на Цеко Минев и подобни нему плащачи на гербавите да не би да плащат данъци и да пълнят хазната ? Пълнят касичката на власт имащите за момента и собствените бездънни търбуси .Това е истината а иначе има нужда да се направи модерен зимен туризъм но не от хора с политическа протекция
133
3
 
5
 
! Отговори
до ууу преди 11 години
Не ти е виновна я! Бачкай, напрегни си мозъка, направи нещо сам, а не чакай държавата да ти вдигне минималната. На клавиатурата вкъщи ти е лесно да викаш ууу нали.
132
0
 
4
 
! Отговори
BG преди 11 години
Нали ако се направят модерни писти и съоръжения Банско,Боровец,Пампорово ще угаснат като топ курорти.Всички столичани ходят на Боровец и Банско.За това е големия РЕВ
131
0
 
4
 
! Отговори
Борис Дрангов преди 11 години
Виждам,че и ФИРОМ-ските *** са дощли във форума да смърдят!Показателно за това кой на коя страна е!
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Пикаещият във фонтаните" се изказа...:)
129
1
 
14
 
! Отговори
Пътник преди 11 години
Мутренска слуга
128
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Купи мерджак спаси баджакдалавера с тел купи хотелкултура ти води за к.р само говори.Тръгнал зайо да е фръцка че туризъм им много тоино накрая кои ще пръцкаот финансовия бои!Тез тъпизми са от менче културата е до ден!
127
2
 
24
 
! Отговори
ууу преди 11 години
Мерси, г-н Рашдов, за това, че България е страната с най-ниска средна работна заплата в ЕС. Мерси и за всичките останали подобни неща. Разбира се, не съм прав - държавата не е виновна за това ;)
126
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси щеили да дойдат да ядат,пият и хъркат.А канализация???А *** де ще ги горим-в бойковия завод за отпадъци,дето още няма ограда?
125
3
 
11
 
! Отговори
Азъ преди 11 години
Тоя оти не млъкне?И без това простотиите са му повече от космите в брадата.Поне да не дразни хората!
124
3
 
9
 
! Отговори
Barcelona ES преди 11 години
До 159Не се грижете за мен чувствам се доста по-добре от Вас. С обиди не се постига нищо, но това е характерно за нивото на по-голямата част от привържениците на ГЕРБ. Много скоро ще се променят нещата и в клета България. Вятъра, който задуха в Европа много скоро ще отвее хилавия гербер.
123
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да приватизираме гората някои се изкряска мутри литнаха за в часка!Рашид паша тамо се провикна търчетае тамо са парите!От горе някои се провикна не даваме ви нии горите!
122
0
 
4
 
! Отговори
до 158 преди 11 години
Кефя се как анадолския алкохолик мачка татарите!!!!--Маке, ти откъде разбра, че Виждито е станал министър на Татарстан? Щото никой друг не е научил този забележителен факт. Засега е министър в БГ, бяла държава. Татарите са азиатци, с жълта кожа, прави черни коси, дръпнати очи. За да е маке - човек трябва де е ***, неграмотен ***, така ли излиза?Моите уважения към македонците. Срамиш ги.
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига му вземахте интервюта. И едно е достатъчно да покаже че акъл - йок. Повече е мазохизъм.
120
2
 
18
 
! Отговори
Р преди 11 години
Много странно с еко протестите се занива Цвък Шесте апартамента, Културния Вежди на три ракии и Бай Боко интелегентната Мутра.Къде са еколжния министър и горския любител на ***.
119
6
 
4
 
! Отговори
Маке преди 11 години
Кефя се как анадолския алкохолик мачка татарите!!!!
118
9
 
5
 
! Отговори
гурбетчия до 154 преди 11 години
Ами стойте гладни щом си мислите ,че все ще ви лъжат !
117
3
 
7
 
! Отговори
заслепени от злоба преди 11 години
Това за което разправяш е от 20 години, и едва сега някой се опитва да направи нещо!Друг е въпросът, че е непосилна задача!
116
1
 
15
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
За какво "мерси" говори тоя нискочел "министър". Той не знае ли, че е поставен там да ми служи на мене, нали затова му плачам! Сега пък и да му благодаря, не стига че говори глупости.. Ще изпълняват каквото ние, народът, искаме, ако им е непосилно - да се разкарат, да ходи да си дялка там и да млъкне, че само глупости бълва....
115
1
 
16
 
! Отговори
Теменужка преди 11 години
"Живеем в страна, където "мерси" няма да има." Министър Рашидов, ако искате някой да Ви каже "мерси", почерпете го с бонбони. А докато управляващите обсъждат закони, е добре да мислят не с джобовете, а с главите.