Аню Ангелов кастри още 2500 души от БА

Не правим нищо изненадващо, оправда се министърът
25 юни 2012 15:31,
117
Аню Ангелов кастри още 2500 души от БА
Близо 2 500 души ще напуснат родната армия. Снимка: Булфото

Вероятно към края на юли ще има яснота колко души ще бъдат засегнати от предстоящата реорганизация на тактическите звена в армията, обяви пред журналисти министърът на отбраната Аню Ангелов.

В отговор на въпрос той каза, че сега не може да посочи точно колко човека ще бъдат съкратени.

Министърът обясни, че има различни фактори за това като желанието на самия военнослужещ или пък пенсиониране на отговарящите на условията.

"Така че има много неизвестни, за да мога да кажа конкретна цифра колко – 2 500 или 2 400 ще бъдат засегнати. Имаме най-общо ориентировъчни разчети, но това не ни дава категоричност и не можем да кажем. Това ще направим предполагам към края на юли, ще се помъчим да ви информираме за това колко души са останали без длъжности", посочи военният министър.

Той добави, че военните ще бъдат в шестмесечно предизвестие до края на годината.

"Не правим нищо изненадващо, всички хора, които ще засегне по някакъв начин тази реорганизация, са добре запознати с онова, което става с поделенията им, а така също и с възможностите, които се предлагат при увеличаване на личния състав в други военни формирования", каза Аню Ангелов.

През септември пък щял да излезе регистър с вакантните длъжности в БА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
15
 
! Отговори
ДО DNES.BG преди 11 години
ГООЛЯМ ТА*АК ! МНОГО ВИ МОЛЯ, АКО СЪЩЕСТВУВА НА СВЕТА ДРУГ ПОДОБЕН МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА, ПОМЕСТЕТЕ МУ СНИМКАТА! ТОВА ДОНЯКЪДЕ БИ ОПРАВИЛО САМОЧУВСТВИЕТО МИ НА БЪЛГАРИН!
60
0
 
20
 
! Отговори
ж преди 11 години
Този дядо незне е че много хора знаят каква мижетурка е бил като зводен ротен и т. н. А и сега е една пионка от не се сърди човече и нищо не е направил за армиятя само сакращение и ще ми вика че карал Голф 2 а нашия парк бил много обновен а не казва за шесте апартамента в София взети от МОТОИЙ Е ЕДИН ГОЛЯМ БОКЛУККойто ще затвори армията
59
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОЛЯМА РАБОТА, КАСТРЯТ МАЛКО ТЪРТЕИ. НЯМА ВСЕ ДА ГИ ХРАНИМ, ПО ЦЯЛ ДЕН ПРОИЗВЕЖДАТ ИГРИ НА КАРТИ И ПРОСТОТИЯ. ТЕ СА ТАМ, ЗАЩОТО ПРОСТО ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ. И ТЕЯ МИРИЗЛИВИ НЕЩАСТНИЦИ ТРЯБВА ДА ГИ ХРАНИМ НИЕ, ***...
58
0
 
22
 
! Отговори
Пейнболиста преди 11 години
А задай си въпросът защо Турция и Гърция поддържат многочислени и модерни армии...... Защото армията е "стълбът" в една държава. Тя дава гаранции за суверинитета на една държава. Не казвам че трябва да е 100 000 като Гръцката но поне 50 000 човека е минимума. Да не говорим че от 20г. нищо не е модернизирано и отдавна не сме в крак с времето с новите технологии в този бранш......
57
0
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Пингвин
56
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На България и трябва един мобилен корпус от 15-20 000 човека професионални военни и още толкова Национална гвардия и толкова. Армия се събира за война, иначе е само излишен лукс.
55
6
 
7
 
! Отговори
Гъци преди 11 години
То ако не беше лапането в министерството, до сега да са я закрили тая армия.Мисиите на НАТО сигур могат и на часни фирми да ги джиросат... хаха!Да я махат, то се е видело, че ще слагаме пак фесовете!
54
0
 
16
 
! Отговори
PHANTOM MENACE преди 11 години
*** разплутия и грозен ***........и министър бил
53
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като не им трябва армия сега като гръмна "Петолъчката" що не пратиха полицията дарзчиства снаряди и да ги ядат кърлежите в жегата ами пак малкото останало се прати да се бъхти по нивите и да замита далавери. Армията винаги ще е необходима, Гражданска защита само получават заплати и когато се наложи да действат първо вдигат армията и после се снимат за спомен. От това по-голяма трагедия няма никъде по белия свят, без война да си унищожиш армията дето градена с толкова труд и пари. Предатели!!!!!!
52
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ква армия ве,останаха една кошница разхлопани пачи и няколко тулупа,направо да я закрият и тва е
51
0
 
11
 
! Отговори
Аню Ангелов преди 11 години
---Другари,......толкова мога !
50
0
 
11
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 11 години
Че то какво остана от тая наша армия ????????????
49
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 11 години
До "а"-44 : споко сега ти се повръща а после ще си го хапваш обратно още топло
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
евалла Аню ефенди, машщалла, направо разпердушини БА без да влиза турски ботуш у ващта държава ! АФЕРИМ!!!
47
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прости хора сте и затова и държавата ви е идиотска. Нямате пари да се обръснете, армия им трябвала, че и да може да "размаже" някого... Набийте си в главата, че никога повече няма да имате армия, няма начин в 21-ви век да имаш силна армия без пари, ще се простирате според чергата си. Първо станете икономически гигант, па тогава купувайте танкове и авиация, а сега аз да умирам от глад, за да си играете аматьорски на войници - не, мерси! А който иска да бъде войник, да иде на пейнтбол.
46
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Angelov,zakrivai e cialata i se obadi na Anadolcite te ste ni pratiat tiahnata
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, прочетох "кастрира", а не кастри.......хахах
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гърмят ни хангарите с боеприпаси..------------------ "хангарите с боеприпаси" са достатъчни. Не пиши повече по темата, излагаш се...
43
0
 
16
 
! Отговори
уникум преди 11 години
На снимката:Алф приема строя!
42
1
 
19
 
! Отговори
Гушев преди 11 години
Малко грижа за външния вид- разплут военен,при това министър!