Росен Плевнелиев вярва в обективността на доклада на ЕК

Държавният глава обясни това по време на гостуване във Велики Преслав
14 юли 2012 16:48, Петя Славова
93
Росен Плевнелиев вярва в обективността на доклада на ЕК
Росен Плевнелиев по време на гостуването си във Велики Преслав. Снимка: БТА

Росен Плевнелиев вярва, че докладът на ЕК ще е обективен. Това обясни президентът на България по време на гостуване във Велики Преслав. Държавният глава бе скромен в анализа си към доклада и предпочете да говори повече за това как ще се увеличат туристите в старопрестолната ни столица през следващите две години.

Според него посещенията ще нараснат от 20 на 150 хиляди. "Аз съм готов да се обзаложа с кмета на Велики Преслав, който казва, че по план туристите ще се увеличат на 60 хиляди, а в най-големите му мечти ще са 100 хиляди. - обясни Плевнелиев -  Аз мисля, че ще бъдат поне 150 хиляди след две години, защото ние имаме какво да покажем на света, но трябва да го направим по един модерен начин и преди всичко да разказваме историята на българските царе и на тяхното влияние за Европа".

По думите на президента е важно за Велики Преслав и за останалите исторически дестинации в страната да привличат почиващите по българското Черноморие, предаде БТА.

"Стартирайки от националната програма, която бе обезпечена през 2009-та с 245 млн. лв. и преди всички благодарение на европейската солидарност - 80 процента от тези пари идват по линия на оперативните програми, ние имаме възможност чрез дългосрочно планиране, подготовка на качествени проекти и интегриран подход да "отпушим" огромния потенциал на България за туризъм", каза Плевнелиев. Той уточни, че отпуснатите 245 млн.лв. са осигурени за 120 обекта в страната и са само началото на една по-мащабна програма.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако доклада им хареса на гърбавите,значи е обективен, иначе не е !!!!Само че най важният доклад ще е от българите!!!!!И този път няма да може да манипулирате изборите,защото ще настъпи война!!!!
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая мишка освен да се разхожда и да говори празни приказки върши ли нещо друго
14
2
 
8
 
! Отговори
Снежана Кметова преди 11 години
Ама нали беше във Варна, къде щъка всеки ден като глуха *** от град на град. Притесних се за него, ще вземе да се преумори. Но пък правилно е констатирал, че историческите дестинации ще привличат почиващите по българското черноморие /нещо такова е казал във Велики Преслав/ Това е много умно.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Президеншата е изчезнала.
12
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на всичики ***, гласували за Калфин - товаря ви на газки и зилове и отивате да в някой Колхоз. Няма да ви трябва мисъл.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
класически пример за това как с много думи да не се каже нищо
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европа е изправена пред кошмарна ситуация поради атаките срещу демокрацията в България, Румъния и Унгария. Това се казва в анализ на авторитетното австрийско издание "Ди Пресе"Атаки срещу демокрацията и върховенството на закона в Румъния, България и Унгария предизвикват недоволство в Брюксел. Европа е изправена пред кошмарна ситуация, се казва в анализа и се подчертава: Последните събития в България и Румъния са тревожен модел - партиите в двете държави смятат, че политиката е екстремна игра, при която печалбата или загубата на играещия трябва да бъде балансирана от печалбата или загубата на другите участници. "След като вземат властта или сформират коалиция, партиите вземат всички ключови постове за отрицателно време - от председателя на Конституционния съд до ръководителите на статистическите институции. По този начин те се опитват да циментират тази хватка на властта колкото е възможно най-дълго време", пише още изданието.В България, Румъния и Унгария действа един и същи принцип - всеки, който не е с нас, е срещу нас. След последните събития в София и Букурещ двете страни едва ли скоро ще се присъединят към Шенгенското пространство, коментира още австрийското издание. /БГНЕС
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На гласувалите за този клоун да им се забрани да гласуват повече и да им се лепне един хикс на челото, та всички да знаят какво доверие може да им се има.
8
5
 
7
 
! Отговори
Българска памет преди 11 години
Безхаберници са съветските *** от БКП, дето напълниха държавата с паметници на чуждия солдат, безхаберници напълниха градовете с ракети, които в петък никой не ходи.Вместо да се строят символи на чужди господари - Предлагам да се възстановят средновековните дворци и църкви в Плиска и Велики Преслав, както е в Търново.Като не можем да се похвалим с най-новата си история, ще покажем най-славната.
7
6
 
22
 
! Отговори
Леонкавало преди 11 години
Палячооооооооооо
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прости му Боже,не знае какво говори! И като зяпа,какво ли разбира?
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отходи си човека
4
5
 
12
 
! Отговори
Сульо Ахрянски преди 11 години
Помаците трябва да ВЯРВАТ единствено в Аллаха...
3
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мистьр Биин
2
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя безхаберник , като не знае защо е президент - само обикаля като турист.
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та нали същата тази ЕК каза, че са те избрали с измамама бе, Роско Боско мишко урудлива...