Камикадзето бил поне 4 дни в България

Цветан Цветанов не изключи някой у нас да му е помагал
Обновена: 19 юли 2012 15:00 | 19 юли 2012 13:40,
255
Камикадзето бил поне 4 дни в България
Цветан Цветанов Снимка: Reuters

МВР разполага с данни, че атентаторът камикадзе, който взриви автобус на летището в Бургас, е стоял в България не по-малко от 4 и не повече от 7 дни. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на брифинг на летището в Бургас.

"Не можем да изключим възможността за логистична подкрепа, оказана от българска територия", коментира МВР шефът.

Той припомни, че мъжът камикадзе е бил с фалшиви документи в България. По думите на Цветанов атентаторът е мъж на около 36 години.

Мъжът камикадзе по никакъв начин не е могъл да предизвика съмнения на територията на летищния комплекс. Влязъл е с голяма раница на гърба, не се е различавал от останалите туристи, разясни Цветанов.

Той призова гражданите, които имат информация или познават мъжа камикадзе, да се обадят в най-близкото поделение на полицията.

В момента се извършва ДНК експертиза на останките от тялото му, каза вътрешният министър и добави, че такава процедура се прави и на загиналите на място при взрива. 

"В момента огледите продължават и се надявам до 14 часа днес да приключат, а към 18 часа летището да бъде отворено и полетите да бъдат възстановени", посочи министърът.

Всички пострадали при атентата вчера са транспортирани и са кацнали на летището в Тел Авив. 

Мерките за сигурност са повишени навсякъде. От сутринта е имало два обезпокоителни сигнала от граждани - единият за летище Варна, а другият за курорта "Златни пясъци".

"Всичко е проверено щателно, на летището във Варна се е оказал ненаблюдаван багаж с бутилка глюкоза. Към момента не са необходими допълнителни сили, справяме се с ресурса, с който разполагаме", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
13
 
! Отговори
Тато преди 11 години
ЦВЕТАНОВ"мойто момче", едно време имаше служби за сигурност.Сега има слушатели, ама к`во от това?!??ОСТАВКА - американска ***.Защо завирате България между шамарите???
164
0
 
6
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 11 години
Мъжът камикадзе ли е бил, или най-обикновен самоубиец?
163
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Раницата на атентатора да не излезе чиста,ще сложи бомбата в багажното и ще седне в автобуса да се гръмне, това може да го направи само някой *** гербаджия
162
3
 
9
 
! Отговори
Баба преди 11 години
ЦВЕТАНОВ НЕ Е ПРОФЕСИОНАЛИСТ В РАБОТАТА. ТОЙ ЗНАЕ КАК ДА СПЛАШВА И ОБИЖДА, НО ЗА ИНТЕЛИГЕНТНА РАБОТА НЕ СТАВА.
161
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато тук медиите разтягат локуми за нагласения еврейски атентат, мирните бунотвници в Сирия, подкрепяни от Запада, взривяват бомби в Дамаск. Ситуацията е следната:Въоражените бунтовници в Сирия започват същинска война с правителствените сили под носа на Русия и Китай. За да може Израел да отвлче вниманието от събитията в Сирия, Мосад и ЦРУ организират атентата в Сарафово. Целта е да се създаде медийна завеса около Сирия за да може да се неутрализира Асад, тогава Иран ще са на ред...
160
6
 
19
 
! Отговори
БАБА ПЕНА преди 11 години
Цветанов,ти си ***! Не говори глупости! Нито един самоубиец няма да влезне в България с фалшив американски паспорт и една раница динамит! В България има две Американски бази! Човека от камерата го търси там,а паспорта е подхвърлен!Цветанов,в България не живеят *** за да обясняваш глупости на квадрат!
159
4
 
16
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
ИСКАМЕ В ШЕНГЕН ? ЦЦ БИЛ НАПРАВИЛ ВСИЧКО ЗА ДА ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН? ВСЪЩНОСТ ЕДНО Е ДА ИСКАШ, ДРУГО Е ДА МОЖЕШ "ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ"-БАЛКАНСКО ШОУ
158
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 11 години
АНАРХИСТИ ПЕРВЕЗНИЦИ .. БОЛНИ НЕ Е КАТО ДА ГИ НЯМА .. В ТАЗИ СТРАНА .. !!
157
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
-3 *** по-малко :) Светът си взе глътка въздух, макар и за секунда.
156
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въздържат се от информация за самоличността на атентатора, за да не се пречи на разследването. В момента е по-важно да се открият съучастниците, а не да се заливат медиите с информация. Жалко е да мислите, че самоличността му не е установена. Все пак е кацнал на летището. Записите се преглеждат много бързо. Половината българи, работещи в чужбина избягаха с фалшиви документи. Защо това ви е толкова странно.
155
5
 
15
 
! Отговори
999 преди 11 години
Много ми е интересно как от една такава нация като българската ,която разбира и е компетентна по всичко илизат такива некадърни политици вече 20 години? Абе да стоиш отстрани,да цъкаш с език, и да даваш акъли е къде къде по-добре. Българска типична черта.Ама да помогне,ама да направи нещо- а моля,моля..Хора загиват а тук се пишат такива невероятни глупости. Що за хора,що за народ......
154
5
 
5
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Понеже въпросния атентат е прекрасен повод за контрол над дейноста на реалната опозиция срещу Бойко и ,,Герб" то напълно допустимо е ако камикадзето е било ,,под покрив" на хора на Цветанов и Бойко.Цветанов вероятно не лъже този път
153
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 как е влязъл някакъв тип с фалшиви документи в страната и митничарите не са разбрали че са фалшиви? 2 Откъде разбрахте точно колко дни е бил в страната при положение още на можете да установите самоличността му? Сега разбрахте ли защо не ни искат в Швнген,не защото някой иска да ни прави мръсно а защото ни управляват некадърници.
152
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко и Цецо да си сядат на задниците и да оставят истинските професионалисти / до колкото все още са останали / да си вършат работата на спокойствие ! Ама те не,та не ! Умират си да дават мнения и интервюта! Преди десетина години Бочката отиде в Ирак,като парламентьор,да спасява пленените български шофьори и какви ги зходи там , ама им отрязаха главите ! А вчера ЕК такъв шамар ни шибна,че ще ни пищят ушите бая време ! Пък атентата съвсем ги занули от всякъде !
151
3
 
0
 
! Отговори
до аз преди 11 години
Кой си ти?Звучиш ми като бай Шиле,може би си в Русия :)))
150
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка Цвъцко... оставка... Заради това, че оня ненормалник Младенов твърди, че не сме били предупредени, макар че цялата преса публикува януари статии, че сме предупредени за предстоящ атентат срещу израелски граждани в България... марш нагли, крадливи и некадърни ГРОБ-ари...
149
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атентати има в целият свят. Лошото е, че се набърква България във войната на най-големите световни сили, и то може би, защото някой си журнал е излязъл със заглавие "Тази година израелците ще почиват в България". Колкото до бомбата, крибитлии в Бг бол! Даже може да не е разбрал за какво я е направил!
148
0
 
7
 
! Отговори
Petrov преди 11 години
Da pitame dunerdjiite mogat da znaiat ne6to .Sme6nik!
147
3
 
17
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 11 години
Какво стана с братя галеви? Чакаме отговор? Бъди мъж, излез и кажи истината на народа - колко пари прибра под масата за да ги пратиш на екзоти4на командировка с едно-посо4ен билет? Колко апартамента ти обещаха? Ние сме сигурни 4е си и ти си в батака, ама излез и го кажи да се 4уе пред народа. Така хем по-спокойно ще спиш като го споделиш най-сетне.
146
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цари пълна дезинформация , цц и бб е знаел за работите в сирия и са очаквали ответен удар някъде в европа , бб се скри за три дена , цц ни разиграва цирк за пред народа .