БСП отброява дните на ГЕРБ

Герберите прецъфтявали, зарича се левицата
2 окт 2012 20:37,
328
БСП отброява дните на ГЕРБ
Явор Гечев. Снимка: БСП

Младежката организация на БСП ще постави брояч на оставащото време на ГЕРБ на власт, обяви на лидерът на младите социалисти Явор Гечев. Той призова българите да стискат зъби, защото остават още има-няма 300 дни до края на управлението на премиера Бойко Борисов.

Гечев си хареса “цветната“ метафора. По негови думи “герберите прецъфтяват“, както било видно от последните социологически изследвания. “Розите цъфтят точно през юли“, обясни още лидерът на младежкото БСП, като използва символа на партията си – роза, като метафора за успешното представяне на изборите през лятото 2013 година.

Той обясни, че не се притеснява от слуховете, че вотът ще се проведе през юни, а не през юли, защото розите били най-издръжливи и трайни и се подарявали точно леко напъпили на красиви жени.

Лидерът на БСП Сергей Станишев пък от своя страна беше категоричен, че не се притеснява от сравнения с бившите си коалиционни партньори от НДСВ, които обещаваха да оправят държавата за 800 дни.

“Ние не обещаваме неща, които не можем да изпълним“, обясни Станишев.

По негови думи отброяването на дните до края на мандата на ГЕРБ не означава, че левицата се отказва от идеята да иска вот на недоверие.

Станишев обясни, че вотът има две функции: да свали дадено правителство и да насочи общественото внимание към въпроси, с които управляващите не се справят. Според лидера на БСП е ясно, че ГЕРБ имат шепа независими народни представители, които гласуват заедно с тях и така си осигуряват мнозинство в парламента.

“Този парламент е тотално изчерпан“, отсече за пореден път червеният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
34
 
! Отговори
Анна преди 11 години
броячът може да отброява дните до започващия нов мандат:) интелигентните хора сътворяват инициативи с обществена полезност, а не целещи PR.
221
2
 
33
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Трябва ни отговорно правителство от способни хора. Пробвахме и с поредния човек от народа (бивша мутра от охранителния бизнес). Да е жив и здрав, но му стига толкова.
220
0
 
32
 
! Отговори
ФОРИ, ФОРИ, ТЪПО преди 11 години
ФОРИ, ЧЕ ТЕ ДЕЦАТА ЗА ТОВА ТИ СЕ СМЕЯТ , ЩОТО ГЛЕДАТ МАГАРЕ, А НЯМА МАГАРЕШКИ ИНСТРУМЕНТ! ТАКА, ЧЕ ОСВЕН ДА РЕВЕШ И ДА СТРАДАШ , НЕ ТИ ОСТАВА НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ДА ПРИМЛЯСКВАШ, ША СА СЕТИШ КАКВО...
219
3
 
37
 
! Отговори
Гергьовденче преди 11 години
Герберите прецъфтяват, но и вашият ред няма да дойде...отново. Всички помнят какво беше, когато БСП беше на влас. Народът не е толкова глупав да тръгне по този порочен път...отново.
218
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, което ГЕРБ натвориха само за 2-3 години, другите правителства преди тях не успяха да натворят за 4 години, колкото е мандата им. Да се махат - всеки друг ще е по-добър от ГЕРБ!
217
2
 
32
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Ако ГЕРБ спази Конституцията, последната възможна дата за изборите е 1 юли 2013 година, т.е. остават още 271 дни или по-малко. После обаче има все пак една процедура за свиквае на новото Нардоно събрание и съставяне на ново правителство, която ГЕРБ премина за 22 дни през 2009-та година. Сега обаче си имаме президент на ГЕРБ, който може малко да позабави процедурата с месец, два месеца или три месеца, което е най-лошия вариант.
216
0
 
34
 
! Отговори
хаха! преди 11 години
Това приятелче нещо се е притеснило сериозно! Ненормалник! Бързо е забравил какви неща сътвориха! Но народът помни!
215
5
 
45
 
! Отговори
ФЕН преди 11 години
ПРЕДСТАВЯМ СИ ВАС КАТО ДОЙДЕТЕ . ДЕТО ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МОЖЕТЕ ДА ПРАВИТЕ Е ДА АКАТЕ В ТОАЛЕТНАТА.....НЯМА ПО ГОЛЕМИ *** ОТ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ
214
1
 
35
 
! Отговори
Peci преди 11 години
OX YAVORCHO SAMO KATO TE GLEDAM SI MI QSEN KAK I TI ISKASH DA VLEZNESH V CHERVENOTO MAZILO ZA DA SE OBLAJISH,TI SI BROI KAKVOTO SI ISKASH A NIE SHTE BROIM SLED IZBORITE.SAMO KOLKO STE SMESHNI I TI I PARTIKATA VI CHE I BOSSA VI AMA KARAI PRIKAZVAI I SI VIARVAI:)
213
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този олигархичен тумор БСП само носи името социалстическа партия, това е шайка крадци и куфарни милионери, нагли и безскруполни. Колкото по скоро умре тумора толково па скоро ще имаме истинска социална лява партия както в останалите демокрации.Не могат да са никаква опозиция защото са престъпници, вижте ги само кои са в БСП- доказаните крадци Р.Овч. ***, Гущеров, Масларката и още безброй престъпници кито станаха милионнери с кражба на нашите пари и парите на родителите ни....
212
2
 
40
 
! Отговори
БеСеПар=крадец преди 11 години
Бесепистите първо да върнат откраднатото,па тогава да говорят за мандата.
211
2
 
42
 
! Отговори
до Обикновен преди 11 години
И аз искам да ти кажа няколко неща: по крадлива и нагла шайка от тройната и доган не е управлявала и нигерия, по тяхно време работех в англ. и ме беше срам да кажа откъде съм, никога не сме имали толкова нисък рейтинг пред света като при станишко. Бяхме синоним на корупция и кражби, докладите ни бяха унищожителни а вестниците бяха пълин с заглавия - Неуспеха на Бг спря разширението на ЕС, Какво прави България в ЕС ? и прочие. Станишев беше най обикновен *** а доган го яздеше публично.
210
2
 
34
 
! Отговори
да припомня преди 11 години
България е КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА -----ВЕЧЕ !ФОРМУЛАТА Е :ПАРИ-СТОКА-ПАРИ',.......ако това ви говори нЯщо!Няма братство и равенство...!
209
4
 
37
 
! Отговори
алоо,БСП-то? преди 11 години
Да не забравите да броите още 2 мандата ...!
208
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 302 ... един и същ пост в няколко статии... ясни сте. Централа ще има и ще бъде българска.
207
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...Нас червеното знаме родинас не ще ни уплаши смъртта..."Явор Гечев, млад социалист
206
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП-СПОНСОРИ-НАЗНАЧЕНИ МИЛИОНЕРИ! БСП,СЪЗДАТЕЛКА НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ-всички БОРЧЕТА,все деца на бедни българи бяха използвани за РАЗРУХАТА НА ДЪРЖАВАТА,ЗА ОБЪРКВАНЕ НА ПОНЯТИЕТО ДЕМОКРАЦИЯ ,ЗА УБИВАНЕ НА ЧАСТИЯ БИЗНЕС,ЗА РАЗГРАБВАНЕТО НА БАНКИ,ЗАВОДИ И ИЗТОЧВАНЕ НА БЮДЖЕТА,ПОСЛЕДВА РАЗСТРЕЛ-ПАВЛОВ,САМОКОВЕЦ,ИВО КАРАМАНСКИ...СЕГА ИДВАТ ВНУЦИТЕ НА БКП ,ИЗУЧЕНИ НА ЗАПАД И С ПРЕТЕНЦИИ НА ОБРАЗОВАНИ СОЦИАЛИСТИ С МИЛИОНИ В БАНКИ- имена сами си изброите-Станишев до 40 г учеше с наши пари
205
10
 
38
 
! Отговори
Обикновен преди 11 години
Имам да ви каже само 2 неща 1.во Когато някой гербер го изберат за предеседател на партия в ЕС да ми се обади 2.ро забравете поне за момент омразата към БСП, СДС, ДПС, ГЕРБ и тн и мислете с главите си върху това, което управляващите ви казват.. не бъдете толкова заслепени и предубедени.. В случая може да се вслушате в думите на един доста по-знаещ и умен човек от пожарнакаря
204
2
 
42
 
! Отговори
социалист преди 11 години
бсп не е алтернатива за нас,хората със социалистически разбирания,това е партия на олигарси и милионери,крадци и експлоататори,достатъчно е да видите лицата и семействата на хората от изпълнителното им бюро и висшия партиен съвет,мутри на капиталисти,семейства на капиталисти,начин на живот на милионери
203
4
 
43
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
А аз откога броя вашите...*** крадливи:))