Посочете ми някой премиер, който е отменил 2 от 3 проекта с Москва!

Борисов пред FT: С "Южен поток" плащаме по-високи пенсии, строим стадиони
Обновена: 21 ное 2012 14:34 | 21 ное 2012 07:00,
332
Посочете ми някой премиер, който е отменил 2 от 3 проекта с Москва!
Борисов на подписването за "Южен поток" Снимка: БТА

Българският премиер защити споразумението, сключено между страната му и Русия за изграждането на спорния газопровод "Южен поток" за 16 милиарда евро на българска територия, като каза, че то има по-добри перспективи от подкрепяния от Брюксел план за конкурентен газопровод и ще е изгоден за Европа. Това пише в интернет страницата си британският в. "Файненшъл таймс" в статия на пратениците си в София Нийл Бъкли и Тони Барбър.

Бойко Борисов каза, че никакви държавни средства няма да бъдат изразходвани за българския участък от тръбата. Проектът "ще създаде нови работни места в България", а следващото правителство ще събира транзитни такси от транспортирането на газа и благодарение на тези средства "ще може да плаща по-високи пенсии и да построи музеи и стадиони", заяви Борисов пред "Файненшъл таймс".

Борисов опроверга съобщенията в медиите, че за да изплати своя дял в строителството на газопровода на територията си, България няма да получава транзитни такси в продължение на 15 години. Той се учуди на въпросите дали проектът е перспективен предвид спадащото търсене на газ и появата на нови източници след бума на шистовия газ в Северна Америка. Подобни въпроси, по думите на Борисов, биха могли да се отнасят по-скоро до газопровода "Набуко" - подкрепяния от ЕС проект за доставка на газ от Каспийския басейн през Кавказ, и за който Борисов каза, че е "основен приоритет" на България.

Още по темата
По думите на българския премиер десетки милиони евро са похарчени за "Набуко" досега само за администрирането му, "а ние все още не знаем кой ще доставя газа за тръбопровода". Борисов предупреди също, че докато не се нормализира обстановката в Нагорни Карабах - населения предимно с арменци анклав в Азербайджан - строителството на транзитен тръбопровод през територията на Азербайджан ще продължава да е рисковано начинание.

Борисов добави, че като министър-председател вече е отменил два "големи проекта", подкрепяни от Русия - за нефтопровода "Бургас-Александруполис" и АЕЦ "Белене".

"Посочете ми името на някой премиер в света, който е отменил два от три проекта с Москва", заяви Борисов пред "Файненшъл таймс".

Връщайки се на темата за значението на "Южен поток" за икономиката на страната, Бойко Борисов заяви, че благодарение на този и други проекти на Черно море България след шест години ще може сама да задоволява нуждите си от газ. "Затова в нашия /нов/ договор с Москва поставихме текст, в който се казва, че ще купуваме газ от Русия /само/ шест години", добави българският премиер, цитиран от британския вестник.

"Заслужаваме похвала за това. Не е лесно за малка страна като нашата, на Балканите, и където влиянието на руската общност е огромно, да отмени два от три големи проекта и да избере истинска енергийна диверсификация", цитира "Файненшъл таймс" думите на българския премиер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
7
 
23
 
! Отговори
Бедни ми народе! преди 11 години
Народът вижда обаче един премиер, който е разрешил да пръскат народа му(лошия матрял) чрез ниско летящи самолети с отрови и химикали КЕМТРЕЙЛС и да се отравя ВСИЧКО над и без това съсипаната му държава. Но той народът спи и вярва, че това не е истина. Вижда самолетите и до тук!!! Жалко! Наистина жалко и трагично! Права е приказката - Всеки народ си заслужава управляващите! Не трябва да е така, не трябва!
194
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да асвалтира цялата страна за да се доблийим до Германия та ние нямаме толкова площ.
193
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уж щеше да направи България по добро място за живеене от Германия.Модел на царя.
192
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не остана нищо за крадене освен европейските пари .Който ще ги връща да му мисли
191
6
 
29
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Обикновено Премиерите на нормалните държави се гордеят със завършени проекти, нашата Тиква се хвали с провалени проекти. По цял свят управниците се стараят населението да става все по-богато , само в България Борисов и Дянков се гордеят че сме бедни.
190
4
 
18
 
! Отговори
Хитлери Клинтон преди 11 години
Конграчулейшънс, Борисоф! Ю дид икзактли аз ю уър толд! Гууд дог!
189
2
 
18
 
! Отговори
За скудоумието преди 11 години
Намерил с какво да се хвали!?
188
5
 
26
 
! Отговори
Нова мерна единица преди 11 години
Нова мерна единицаедин *** = Тъпанаркух *** = 1 000 Тиквочакратун *** = 1 000 000 ***
187
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следващият строй ще е яка диктатура, но ще тръгне първо от големите държави и тогава и ние ще се вейнем по новата мода. В следващото управление на България със сигурност ще има не една мутра. Нали знаете кои държави се управляват от генерали и полковници.
186
4
 
22
 
! Отговори
кик преди 11 години
борисов е опериран от чувство за благоприличие а неговите фенове - от всякаква мисъл. оттам и взаимната любов. българите много обичат някой да има говори наперено, това е признак на достоверност на изломотеното. и все пак - не може системата да се рисетва всеки 50 години и да очакваме да си имаме интелигенция, достойна управляваща прослойка и пр. борисов е в нас и ние сме в него..
185
0
 
3
 
! Отговори
стършел преди 11 години
До АнонименИмам чувството ,че се намирам в Браила!? Я, да прочетем как ще да стане това! Дай акъл умнико!!!
184
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Посочете ми името на някой премиер в света, който е отменил два от три проекта с Москва", заяви Борисов пред "Файненшъл таймс". Ами как да ти посочат като друг такъв *** не съществува просто.Да се хвалиш с това че си отменил проекти които ще донесат пари и работни места в най бедната държава в Европа.Нема такъв цирк.
183
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хей , никой не поущрява произдодството в България, за да се намали безработицата. Не се осигуряват нови работни места , а напротив се губят стари ... Този срам няма ли да говори за стадиони и музей Само в това ли е переспективата на България, ама наистина ли е толкова *** , или прави Българите на такива ?
182
3
 
21
 
! Отговори
бесен преди 11 години
Неам нерви!!! Тоя побеснял макак се хвали,че е отменил проекти , които щяха да дадат на хората хиляди работни места, и милиони печалби за държавата! Именно за държавата а не за неговия котарашки кръг от олигарси! Може би, затова ги отмени? Наистина няма друг такъв "премиер" на света!!!
181
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ТВОЕ МЯСТО БИХ СЕ ОГЛЕДАЛ И ЗА МЪЛЧАЛ ПО КОМПЛЕКСИРАН ПРЕМИЕР СМЕ НЯМАЛИ ОТ 1989 Г
180
22
 
5
 
! Отговори
неутрален преди 11 години
Няма спор, че това правителство е доста по-успешно от предходното. Но и Герб не правят достаъчно, още се колебая дали да дам гласа си за тях. Вече 3-та година са на власт, а нищо не се прави по *** проблем, а това е най-важният въпрос, въпрос който пряко влияе на националната ни сигурност и оцеляването ни като етнос. Хубаво е, че има магистрали и пречиствателни станции, но след 10-15г. ще се срине социалната система, държавата ще фалира заради високия % ***..Бойко, Тотю Младенов -????
179
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 209За огромно съжаление си 1000% прав.
178
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уникат. Трябва да го включат в учебниците този титан на мисълта. Трябва след смърта му да се изследва мозъкът му (ако го намерят) както е изследван мозъка на Айнщайн въпреки, че не бих си позволил да обиждам Бойко с това сравнение.ДА ЖИВЕЕ ВОЖДА - НАЧАЛОТО И ПЪТЯ И КРАЯТ
177
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народът го обича, вика си - много е ***, като нас, пак ще си гласуваме за него. То за жалост няма и за кой друг - Станишко и Костов, компроментирани, Доган - но комент, Кунева -не е никаква алтернатива, Сидеров - луд кариерист, Яне и другия шкарт не го бройм. Е сега за кой да пуснем бюлетинка ?
176
6
 
7
 
! Отговори
стършел преди 11 години
До до стършел Момко, я пак!? В Испания и Италия на власт не са ГЕРБ,нали!? Е,там положението не е розово!? Изводите си ги направи сам...Ако не можеш- ще ти помогна по-нататък!? Успех!