ГЕРБ в здравната комисия против да се пуши на закрито

„Няма конкретни бизнес аргументи за отмяна на забраната“
Обновена: 7 дек 2012 16:26 | 7 дек 2012 16:26, Веселина Йорданова
116
ГЕРБ в здравната комисия против да се пуши на закрито
Снимка: Impact Press Group - архив

Членовете на ГЕРБ в Комисията по здравеопазване в парламента няма да подкрепят отмяната на забраната за тютюнопушене, смята председателят на комисията д-р Даниела Дариткова. Тя коментира темата в Пловдив, където присъства на церемонията по дипломиране на студенти от Медицинския университет.

На заседание на комисията следващата седмица ще бъде разгледан законопроект, който връща стария режим за пушене на закрито. Дариткова уточни, че едно от предложенията е дори връщане на тютюнопушенето на работните места.

Тя заяви, че идеята на забраната е да намали пушенето сред младите, както и вредата върху непушачите, но е необходимо време за възприемане на европейската норма.

Още по темата

По думите й няма конкретни данни, че за трите месеца на действие на този закон има сериозна стагнация на ресторантьорския сектор. Според нея здравните аргументи са по-важни от тези, свързани с бизнеса.
 
Даниела Дариткова посочи, че бюджетът на НЗОК тази година е по-голям с около 76 млн. лева и това ще позволи „по-спокойно да се реализират дейностите във всичките нива на медицинското обслужване".

Тя призова лекарите, които заплашват, че няма да подпишат Националния рамков договор, да проявят разум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
За пореден път ИЗЛАГАЦИЯ. Подчиняване на здравета на бизнеса и подкупа. Нека първо Дупедатите в парламента да разрешат да се пуши в заседателната зала. Така ще се чувстват по-работоспособни. В бюфета им да се сервира кисело мляко надробено със фасове. Преди да гласуват отмяна да си представят болен от рак на белите дробове, причинен от цигарен дим и да си пъхат картичката си. Бъдете разумни . Не отстъпвайте на наркоманите...
86
0
 
1
 
! Отговори
Бони преди 11 години
До всички екстремни анти-пушачи...!! Нарушавам любимият ви забраняващ закон и дори пурата ми е по вкусна когато някой съвършен *** като вас влезе в заведението и види че въпреки забраната си пуша и се възмущава...!! Смятам че подобни метреси като Дариткова и Атанасова барабар със шефчето им са си купили за догодина еднопосочен билет за майната си и този закон за който им е платено ще падне нацяло...!! Както винаги тези които най малко ходят по заведения най много крякат....!!
85
0
 
2
 
! Отговори
Нико преди 11 години
В Холандия почти всеки хотел има салон за Пушачи
84
2
 
1
 
! Отговори
Ремсист преди 11 години
Долу ГЕРБ !!!!! Да живее БСП !!!
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте мъркали, че ГЕРБ забрани пушенето по заведенията.Нали за това гласувахте при 4 години.До година пак гласувайте за тях.
82
0
 
1
 
! Отговори
Новаков преди 11 години
До 57 Явно си загрял кое е по отровното и не е забранено. РР До блока ми има наблизо една къща хората се топлят на твърдо гориво -и какво да да им забранят отоплението защото комина пуши ли?
81
4
 
1
 
! Отговори
УУУУУУ преди 11 години
до няма, пиши на български, това не е като да викаш срещу тютюнопушенето, тоя другия пък в Норвегия кво било-СТОЙ СИ ТАМ И НЕ СЕ ВРЪЩАЙ-ТЕ ТИЯ ЗА ТОВА СА ПЪРВИ ПО самоубийства!
80
0
 
7
 
! Отговори
100 преди 11 години
мИЛИ СЪНАРОДНИЦИ ! В момента се намирам в Норвегиа . Ами трябва да ви споделя какво виждат очите ми . Заведение което работи в центъра на града и е със две зали . Интересно защо ? и двете зали са почти пълни .Съответно едната е страшна димка вътре но е така . И другото в хотелите им имат етажи само за пушачи . Преди месец бях в Дания същата работа . А ние в България да не би да живеем на друга планета бе хора ? Кучетата са с повече права от пушещите хора . Браво на Вас .
79
0
 
1
 
! Отговори
nqma преди 11 години
До До 85pich tuk ne e na zapad....kato na zapad sa ni samo cenite i danucite t.e. visoki... a ako nqkoe dete iska da si palne cigara tva che ne se pushi v zavedeniqta nqma da fo spre (facepalm)
78
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 11 години
До УУУУУzashto togava chetesh dtatiqta ne moga da razbera....a utre ti shte revnesh za neshto drugite nqma da gi interesuva :D prosto ravnovesie
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиците са опасни за вашето здраве!Бензина,нафтата и всички нефтени продукти са канцерогенни и трябва да се пипат с ръкавици.Азбестовите тръби на магистралните водопроводи са отровни,въздуха е отровен от изгорелите газове в атмосферата,водата която стига до домовете ви е отровена,гумените играчки с които си играят децата ви са отровни.Храната и изкуствените дрехи също и много много други.Избягвайте всички тези неща и ще живеете сто години.Ооопс,тук май друг решаваше!
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз не ходя вече на заведение. Нямам намрение да ме гледат като *** след като си давам парите. Затова и повече в заведение не стъпвам, а в кафенене не съм сядал откак се развали времето. Няма и да стъпя до месец май
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всичко си има чалъми.Винаги могат да се направят кабинки за пушачите в нощните заведения. Все пак цяла вечер си там. Сега за глупавите кафенета не си струва, толкоз 1 час може да се издържи без цигара.
74
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ПушачкаМного си ограничена след като за едната смрат няма да гласуваш.
73
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пушенето причинява не само рак, но и сериозни сърдечносъдови заболявания и тежки алергии. Самият аз след 15 години пушене стигнах дотам да не мога да търпя никакъв дим, защото получавам пристъпи. Пушенето е дивотия и трябва да се изкорени с всякакви средства.
72
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До SomebodyБраво, абе ще ви дойде акъла в главата да си пушете в къщи.
71
12
 
4
 
! Отговори
УУУУУУ преди 11 години
Еиии пушачи ако искате във всяка дупка си тикайте цигарите, утре могат да отменят закона -ама сега няма айдеее дерзайте. Писна ми от вашите хленчения за тия л...на!
70
1
 
3
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Ама няма проблем бе-нека не се пуши!Аз обявих пълен бойкот на заведенията и взе,че ми хареса.За 2 лева сикупувам едно PVC сбира и си го пия със салата какватоАЗхаресвам и мезе каквото АЗ харесвам с ЦИГАРАи приятели У ДОМА!Излиза ми доста по евтино,защото за тия пари ще изпия не повече от литър в заведение!Мога да си пусна и музиката,която АЗ ХАРЕСВАМ,ане някакви прно чалгии по заведенията. Мога и да опъна жена си,когато ми скимне,а не да търчим като луди до вкъщи за да се.Дамумислят кръчмарите..
69
11
 
1
 
! Отговори
непушач преди 11 години
ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЧМ ПЪРВО КОМУНИСТИТЕ ВЪВЕДОХА ТОЗИ ЗАКОН ,ПРЕДИ ДА НАПУСНАТ ВЛАСТА........ ТОГАВА КАКВО?
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП след защитата на ресторантъорите трябва да помисли и за намаляването на работните места и безработицата и на наркодилърите.В тази връзка трябва да се иницира и вкара проектозакон за легализирането на дрогата и да обещае ,че ако спечели изборите дрогата ще бъде официално разрешена.