Доган бил изключително притеснен след нападението

Полицията не закъсняла, МВР шефът осъди линчуването на Октай
Обновена: 21 яну 2013 14:59 | 21 яну 2013 09:32,
273
Доган бил изключително притеснен след нападението
След нападението с Доган не можело да се говори. Снимка: БТА

„Никой не е казал, че разследването за нападението над Ахмед Доган е приключило. Това  заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV.

„Разговарях с лидера на ДПС след инцидента, той беше изключително притеснен и аз го запознах с данните, които имаме. Емоционалното му състояние не беше подходящо за конкретни разговори. Запознах го с информацията, с която разполагахме, и да го убедя, че се прави всичко необходимо”, каза Цветанов.

По повод упреците от ДПС, че полицията е закъсняла с повече от час при инцидента с Ахмед Доган, министърът обясни, че сигналът е подаден в 12.15 ч в събота и критиките не отговаряли на истината.

Полицаи веднага са се отправили към НДК, а в 12,30 ч са били в сградата.

Още по темата
„Това, което мога да кажа е, че дори, когато аз бях в НДК, служителите от МВР, които бяха – дознателите, полицейските служители, които бяха цивилни и трябваше да извършат съответния оглед, служителите, които бяха от СДОТО, те също бяха цивилни. Дойдоха със съответната апаратура, за да се направи проверка на залата.

Полицейската униформа, когато не е била забелязана там, не означава, че няма полицейски служители, които са започнали да правят съответните процесуално-следствени действия“, коментира МВР шефът.

Цветанов заяви, че ако действията на НСО са били неадекватни, ще има санкции, но не пожела да конкретизира какви ще бъдат те.

Инцидентът срещу Ахмед Доган е изключително неприятен и трябва да го осъдим, но трябва да осъдим и насилието след това срещу едно лице, което беше обезвредено, смята още вътрешният министър.

Преди четири месец имаше подобна хулиганска постъпка в ескорта, в който аз се возя, която беше направена много професионално. Колегите обаче не предприеха действия да размажат конкретното лице, каза Цветанов относно делегатите, които линчуваха Октай Енимехмедов след опита му да нападне Доган.

„Това е едно сериозно насилие, което беше видяно чрез медиите и показва същността на ДПС. Придържайки се към подобен произвол, ДПС застанаха зад действията на тези свои членове и симпатизанти, дори се стиган да му свалят панталона, след като лицето беше обезвредено и не можеше да направи нищо, каза още Цветанов. 

Шефът на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев описа действията на 25-годишния Октай като „солова акция”. Той обясни, че младежът е искал да нарани Доган емоционално, не физически. Октай не е споделил намеренията си с никого. Част от думите в предсмъртното му писмо са написани с изрязани от вестник букви, които гласели „действай сам”.

„Дал си е сметка как ви са вариантите и ги е обмислил - или да умре, или да оцелее и да каже защо го е направил. Той не е носител на идеи, просто иска чрез действията си да покаже на Доган, че не е недосегаем, че греши. Той е харесвал Доган и се е разочаровал, че той не е честен с хората си”, обясни Неделчо Стойчев.

Относно упреците на ДПС, че разследващите подменят тезата от политическо убийство към една хулиганска проява, Цветанов заяви, че в първоначалния момент се е говорило за опит за убийство, тъй като все още не била готова техническата експертиза на пистолета.

„Ако проследим цялата хронология от момента, в който бях в НДК заедно с градския прокурор Кокинов, знаете, че ние заедно застанахме пред медиите и казахме това, което беше известно към тогавашния момент. Както г-н Кокинов каза, че има опит за убийство, никой не противоречеше в този момент, защото липсваше експертиза за техническото състояние на пистолета. Само се знаеше, че това е газов пистолет, но има случаи, в които газов пистолет може да бъде преправен на боен.

Техническата експертиза и експертната справка беше прочетена от директора на СДВР Валери Йорданов в 20.30 часа в събота, за да не допуснем подобни спекулации и, разбира се, да информираме обществеността за всичко, което е свързано с разследването в съответните етапи на времевите порядки, коментира Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aisiktir s toz Dogan ve...pisna mi
88
0
 
1
 
! Отговори
Манолски преди 11 години
аве голям майтап падна, единия фен с в шок, другия пребит хахахах и сега другите дето им е труден българския се пенят да обясняват как било посегателство върху етническия мир и политик от световен мащаб. Абе еййй мишоциии ходете сейте тютюн и не се занимавайте с театрални постановки и без това турските сериали са ни в повече. Тоз атентатор се пази като баба вместо да атакува сокола с желание да му навреди. Айде стига драми вече, слезте на земята
87
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Видяхте ли как се хили Доган след театрото, дето ни разиграха? "Добре го изиграх" !Айде всички мюсюлмани махнете се от тази партия пълна с криминални елементи и фанатизирани политици. Не виждате ли как те работят само за себе ли, а не за Вас.
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган се изгаври с държавата и НСО. Постановката му целеше точно това - дестабилизация!БСП и конкретно Станишев участват в игрите му!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еи 142. Научи и друга команда. Само копи пейст ли знаеш
84
0
 
1
 
! Отговори
Български офицер преди 11 години
ААМЕД ДОАН - 22 години се гаври с БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ ! *** ТУРСКА АНАДОЛСКА *** ! Само трепане му е Майката .........!!!Браво на момчето - *** Доганеца ! А Турските *** на ДОАН , които го ритаха на земята трябва да бъдат *** ....... !!!
83
0
 
1
 
! Отговори
Боже пази България! преди 11 години
"Доган бил изключително притеснен след нападението"Аз пък съм още по-притеснен, защото видях насилие, омраза, най-долни животински инстинкти - едно друго лице на политиката което стоеше много дълго време скрито зад лицето на лицемерие, лъши, наглост и корупция. От цялата работа е ясно кой печели: Доган и ДПС-електората се капсулира, Доган се ''канонизира", ДПС се възражда. А и благодарение на БТВ всички можеха да изслушат подготвената от Доган реч (инак кой щеше да я чуе?)Боже пази България!
82
1
 
0
 
! Отговори
Doko преди 11 години
ДПС е сериозна сила, и с нея така или иначе ще трябва да се съобразяват тези, които искат да управляват. Елементарна аритметика е, а с времето цифрите все повече ще нарастват. Каквото каже Доган-това е било и ще бъде. Другото е демагогия.
81
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Голям смЕх, голям фарс ! Само дето тази криминална, етническа партия опетни България. Що не си отидат от тук ? И тоз, новия им "лидер" май яко е поддържан от Турция и яко напада страната ни с явни намеци за бунт. Няма ли най-после органите да се съмосезират и забранят тази етническа партия - нали има закон както, да озаптят този самозабравил се подстрекател и да ?! Призовавам адвокатите на момчето да съдят побойниците. Всички видяха омразата и умисъла в действията им. Така се държат навсякъде
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цирка продължава драги зрители.Дугеня е притеснен за разговор с Цвъци днес, но не беше притеснен да седи на депесарското сборище вчера.Предсмъртно писмо с анонимни елементи въобще не се връзва някак си с цялата постановка.Цвиноковия вопъл за професионална хулиганска проява, проведена срещу него от доказано психически разтроен ивдивид е съвсем невероятно бълнуване.
79
1
 
0
 
! Отговори
Chiko преди 11 години
Какви ли не простотии могат да се прочетат тука-мероприятия на на комунисти, на партии и какви ли не идиотизми на баш "специалисти". Вярно е, че бугаристанеца от всичко разбира. А нещата не са сложни-не е осъществен просто никакъв контрол на пропусквателния режим и органите, отговарящи за сигурността не са си свършили просто работата. Ако организацията по охраната на мероприятието е била на ниво, това просто трудно би могло да се случи и тоя психар нямаше да е там с оръжие.
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Охраната гола вода.В НДК са се появили полицаи час и половина след събитието.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***. С тези си простотии които бълвате ще направите ДПС още по силна.
76
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 11 години
АЗ НЕЗНАМ КАДЕ ПО СВЕТА ЗА 4 сек. МОЖЕ НЯКОИ СПЕЦ СЛУЖБИ ДА ДЕИСТВАТ СВЕТКАВИ4НО ПРИ ТАЯ СИТУАЦИЯ А 4Е СМЕ ЗРЯЛО ОБЩЕСТВО Е ЯВНО ЩОМ ПОКАЗВАМЕ ПРЕД СВЕТА САМО ЗАГАТВАНЕ НА РЕАКЦИЯ КОЕТО ДА ПРИЕМАТ КАТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ЗА ДЕИСТВИЯТА СИ ИЛИ БЕЗДЕИСАТВИЯ .И МИСЛЯ 4Е ДОГАН ЛИ4НО ТРЯБВА ДА ПОИСКА СВОБОДАТА НА МОМ4ЕТО КОЕТО ГО ОСТАВИ ЖИВ ПО СВОЕ ЖЕЛАНИЕ .ИНА4Е....БУМММММ...
75
0
 
2
 
! Отговори
стига циркове! преди 11 години
На продължилата конференция Доган беше видимо доволен и спокоен повече отколкото трябва.
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
малко ви е гетото в което живеете и наричате родина . Трябва ви да стане като в сърбия. Идва нато самолети бомбардировки бой и да се научите че не може всеки *** да изказва мнение. Ало администраторите погрижете се моля. Аз не желая *** пишещи глупости да ме злепоставят заедно стях пред света.
73
0
 
2
 
! Отговори
Български офицер преди 11 години
АХМЕД ДОАН - 22 ГОДИНИ се гаври с БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ ! *** ТУРСКА АНАДОЛСКА *** ! Само трепане му е майката !Браво на момчето - *** Доганеца ! А турските *** , които го ритаха на земята трябва да бъдат *** .......!!!
72
0
 
1
 
! Отговори
Хайде стига вече преди 11 години
Всичко в тази конференция беше нагласено и съшито с бели конци. Всичко. Ръкопляскащите башибозуци, речта на агент Павел (готова предварително), "разтревоженият" специалист по бойни изкуства Савелий. Защо българските политици само мрънкат, от какво ги е срам? Да се срамуват плоскоглавите лидери, че показаха на света подобен водевил. едва ли има човек, който да не се възмути от побоя над Октай. Това бяха животни, крили истинското си лице!
71
0
 
0
 
! Отговори
До 126: преди 11 години
Със сигурност са с един повече отколкото ти си мислиш !
70
0
 
1
 
! Отговори
val4o преди 11 години
А кой му написа действай сам?