Доган бил изключително притеснен след нападението

Полицията не закъсняла, МВР шефът осъди линчуването на Октай
Обновена: 21 яну 2013 14:59 | 21 яну 2013 09:32,
273
Доган бил изключително притеснен след нападението
След нападението с Доган не можело да се говори. Снимка: БТА

„Никой не е казал, че разследването за нападението над Ахмед Доган е приключило. Това  заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV.

„Разговарях с лидера на ДПС след инцидента, той беше изключително притеснен и аз го запознах с данните, които имаме. Емоционалното му състояние не беше подходящо за конкретни разговори. Запознах го с информацията, с която разполагахме, и да го убедя, че се прави всичко необходимо”, каза Цветанов.

По повод упреците от ДПС, че полицията е закъсняла с повече от час при инцидента с Ахмед Доган, министърът обясни, че сигналът е подаден в 12.15 ч в събота и критиките не отговаряли на истината.

Полицаи веднага са се отправили към НДК, а в 12,30 ч са били в сградата.

Още по темата
„Това, което мога да кажа е, че дори, когато аз бях в НДК, служителите от МВР, които бяха – дознателите, полицейските служители, които бяха цивилни и трябваше да извършат съответния оглед, служителите, които бяха от СДОТО, те също бяха цивилни. Дойдоха със съответната апаратура, за да се направи проверка на залата.

Полицейската униформа, когато не е била забелязана там, не означава, че няма полицейски служители, които са започнали да правят съответните процесуално-следствени действия“, коментира МВР шефът.

Цветанов заяви, че ако действията на НСО са били неадекватни, ще има санкции, но не пожела да конкретизира какви ще бъдат те.

Инцидентът срещу Ахмед Доган е изключително неприятен и трябва да го осъдим, но трябва да осъдим и насилието след това срещу едно лице, което беше обезвредено, смята още вътрешният министър.

Преди четири месец имаше подобна хулиганска постъпка в ескорта, в който аз се возя, която беше направена много професионално. Колегите обаче не предприеха действия да размажат конкретното лице, каза Цветанов относно делегатите, които линчуваха Октай Енимехмедов след опита му да нападне Доган.

„Това е едно сериозно насилие, което беше видяно чрез медиите и показва същността на ДПС. Придържайки се към подобен произвол, ДПС застанаха зад действията на тези свои членове и симпатизанти, дори се стиган да му свалят панталона, след като лицето беше обезвредено и не можеше да направи нищо, каза още Цветанов. 

Шефът на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев описа действията на 25-годишния Октай като „солова акция”. Той обясни, че младежът е искал да нарани Доган емоционално, не физически. Октай не е споделил намеренията си с никого. Част от думите в предсмъртното му писмо са написани с изрязани от вестник букви, които гласели „действай сам”.

„Дал си е сметка как ви са вариантите и ги е обмислил - или да умре, или да оцелее и да каже защо го е направил. Той не е носител на идеи, просто иска чрез действията си да покаже на Доган, че не е недосегаем, че греши. Той е харесвал Доган и се е разочаровал, че той не е честен с хората си”, обясни Неделчо Стойчев.

Относно упреците на ДПС, че разследващите подменят тезата от политическо убийство към една хулиганска проява, Цветанов заяви, че в първоначалния момент се е говорило за опит за убийство, тъй като все още не била готова техническата експертиза на пистолета.

„Ако проследим цялата хронология от момента, в който бях в НДК заедно с градския прокурор Кокинов, знаете, че ние заедно застанахме пред медиите и казахме това, което беше известно към тогавашния момент. Както г-н Кокинов каза, че има опит за убийство, никой не противоречеше в този момент, защото липсваше експертиза за техническото състояние на пистолета. Само се знаеше, че това е газов пистолет, но има случаи, в които газов пистолет може да бъде преправен на боен.

Техническата експертиза и експертната справка беше прочетена от директора на СДВР Валери Йорданов в 20.30 часа в събота, за да не допуснем подобни спекулации и, разбира се, да информираме обществеността за всичко, което е свързано с разследването в съответните етапи на времевите порядки, коментира Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
stomin преди 11 години
До До ПичЕ не може всички да сме на ителектуалната висота на червените корифеи
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смятам, че електората на ДПС видя какво представлява така наречената им "партия".Смятам даже, че електората на ДПС почти вече не им е електорат. Те знаят какво представлява ДПС. Не видях да има разни митинги и протести по повод нападението над Сополя. Тоест не ги е грижа за него. Достатъчно дълго време ги е крал за да му вярват. Тоя циркаджийски номер искаше да разпали етническа вражда, обаче номера беше много плитък и всички се осетиха. Местан е луд. Най-вероятно е негово дело.
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей Манафски... извинявай Манолски глей да не ти посеем семето у аналното отверстие
106
0
 
1
 
! Отговори
Тупарлак преди 11 години
Скривайте го тоя вече, не мога да му гледам мазната физиономия!
105
0
 
1
 
! Отговори
боби преди 11 години
до като го биеха си мислиха че е българин обаче не щеш ли .
104
0
 
1
 
! Отговори
Манолски преди 11 години
аве ей фесове ходете да сейте тютюн, не се занимавайте с театрално изкуство не ви се отдава. Марш в анадола
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък ще ви кажа че на тези избори ДПС ще спечели най много от всички избори. и това ще е заради вашата простотия *** ***. А вие Може и да не влезнете в парламента. Имам впредвид вас от Атака
102
0
 
1
 
! Отговори
.. преди 11 години
Надявам се да се намери един неплатен и истински атентатор да му пусне един в мозъка на тоя ***.
101
0
 
2
 
! Отговори
tdmils преди 11 години
Най-смешното "НАПАДЕНИЕ, АТЕНТАТ",защото боксьор, който вместо да нокаутира Доган-сергей,сава,ангелов, след "ЗАСЕЧКАТА" на пистолета, СЕ ДАВА ДА ГО ПОВАЛИ ЕДИН ДРЕБОСЪК И СЕ ПОДЛАГА НА ЖЕСТОКАТА РАЗПРАВА НА ТЕЗИ ЕНИЧАРИ, КОИТО СИ ПОКАЗВАТ ИСТИНСКАТА ОМРАЗА!!?? Явно лош СЦЕНАРИЙ НА ДПС ЗА СПЛОТЯВАНЕТО НА ЕНИЧАРСКИТЕ РЕДИЦИ В БЪЛГАРИЯ!!?? Доган и Местан, вместо да говорят за ОМРАЗА, ТЕ НАЙ-ЖЕСТОКО Я ПРАКТИКУВАТ В БЪЛГАРИЯ, А ПЪК УПРЕКВАТ ДРУГИТЕ!!?? Българио спасявай се от тези МАФИОТИ ИЗЕДНИЦИ!!?
100
0
 
0
 
! Отговори
боби преди 11 години
Ай сиктир вече де.
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бяха сложили малко червена боя по дрехите на Доган за да има повече драматизъм!Все пак сега е модерно да се правят филми със специални ефекти!филм със специални ефекти не е много интересен за зрителите!
98
0
 
1
 
! Отговори
e преди 11 години
Така,че Турция да си вземе Урок,а вие престъпници от АНТИКОНСТИТУЦИОННАТА ДПС-"Добре дошли в Централния С.З",понеже там ви е мястото !
97
0
 
0
 
! Отговори
e преди 11 години
С кого ще ни плашиш Догане,с Турция ли,че сте антиконституционна партия ? Ти се аргументираш винаги престъпнно,понеже си престъпник.Слушай сега ти "соколе".Всички осъждаме този найстина грозен акт,който в афект,понеже сте пребили брат му, та направил тази глупост момчето.Но не е глупост това,че Турция се бърка във вътрешните работи на страната ни,но е престъпление по Международното право и въобще. Нека да знае и Турция,че ,че вмешателство от този тип,както и каквото и да е ,няма да доведат и добро за самата нея,поради конфликтите си,която има и тя,както и от отзвука на Европа в която има не ***
96
0
 
0
 
! Отговори
e преди 11 години
До: dpr***dps.bgОтносно: до радикалната и антиконституционна ДПСДата: Понеделник, 2013, Януари 21 11:05:45 ЕЕТС кого ще ни плашиш Догане,с Турция ли,че сте антиконституционна партия ? Ти се аргументираш винаги престъпнно,понеже си престъпник.Слушай сега ти "соколе".Всички осъждаме този найстина грозен акт,който в афект,понеже сте пребили брат му, та направил тази глупост момчето.Но не е глупост това,че Турция се бърка във вътрешните работи на страната ни,но е престъпление по Международното право и въобще. Нека да знае и Турция,че ,че вмешателство от този тип,както и каквото и да е ,няма
95
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Поредната Театрална PR акция на Етническата мафия за консолидиране на електората преди изборите. Както се забелязва, медиите се включиха с пълна сила в това. Просто една мащабна,безплатна реклама....за балъци.
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
lКъде са *** от Български хелзински комитет?Група турски добре охранени нерези пребиха бесзащитен човек!Къде сте хелзински ***?Какво стана с правата на човека?
93
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Видях омраза в очите и действията на дъртите мюсюлмани. Това те насаждат и у младите.Държавата да се стегне и рязко увеличи присъствието си в тези райони :1. задължително в училище българска реч2. задължително в държавните институции българска речИМА ЗАКОН ЗА ТОВА И ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА, КАКТО И ДА СЕ НАКАЗВАТ НЕСПАЗВАЩИТЕ ГОБез оправдания за майчин език - око искат да си го говорят по къщите си, но в институциите да се спазва закона - български език. Който не му харесва, ей къде е границата
92
0
 
1
 
! Отговори
www преди 11 години
А НАРОДА КАКВО ДА КАЖЕ СЛЕД КАТО Е ПРИТЕСНЕН ЦЕЛИ 22г. НА КОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ МУ Е НА Х*Я ???????????
91
0
 
1
 
! Отговори
... преди 11 години
Ех сополе сополеее аа пардон "соколе" значи на такива ПОСТАНОВКИ дори и най-заспалия зрител не може да се върже! Ама да бяхте наели някой как да кажа не турчин да ви изиграе СЦЕНКАТА бе то инак сега как ше ревете за толерантност след като турчин на заседание на турска партия искда за застртеля турския бей! Епа некак си не върви бе джанъм да ревете и за толерантност! Не, че ви уча *** следващия път наемете некой актьор с от не турско потекло, че белким некой ви се върже тогава! Ай и маскари!
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма алтернатива за мюсюлманите в българия. Освен дпс за кой да гласуват. Всички открито ги плюят се гаврят с тях. Ако имаше един свестен политик който да им обясни нямаше да е така и доган отдавна да е бита карта