Първанов отвръща: Цветанов лъже!

С кризисен PR прави внушения и скрои номер на Борисов
1 фев 2013 18:33,
359
Първанов отвръща: Цветанов лъже!
Георги Първанов отвърна на Цветанов. Снимка: архив, БТА

Вътрешният министър Цветан Цветанов лъже и може би скрои номер на премиера Бойко Борисов. Това заявява президентът от 2002 до 20012 г. Георги Първанов в съобщение до медиите.

Повод за острата реакция на Първанов стана интервю на Цветан Цветанов от вчера, в което вътрешният министър твърди, че от разследването по покушението срещу Златомир Иванов-Баретата „ще излизат интересни неща”.

„Едно такова нещо е сигнал до бившия президент Георги Първанов от лице на подземния свят за среща между Баретата и Алексей Петров през 2009 г. за разпределение на наркопазара”, припомня думите на вътрешния министър Първанов.
„Действително през април 2009 г. в „Приемната” има постъпила жалба (не сигнал) от гражданин, осъден броени дни преди това, от Софийски градски съд. Подателят се жалва от медиите, от ДАНС и СГУ на МВР, „които прикривали информация и искали да го отстранят”; посочва, че срещу него е имало многобройни посегателства от „престъпния свят ...”.

Още по темата
Жалва се, че е несправедливо осъден на 15 г. лишаване от свобода за стрелба” срещу друго лице“, обяснява Първанов.

Той е категоричен, че в споменатото интервю Цветанов лъже, че в писмото се споменава името на Алексей Петров, лъже, че жалбата съдържа сигнал за среща на Алексей Петров и Златко Баретата и че в писмото се споменава как двамата са се договаряли за разпределение на наркопазара.
По думите на бившия президент този човек се жалвал, че след опит за убийство срещу него и семейството му бил задържан самият той.

„Задържането ми и образуването на наказателно производство срещу мен беше поръчано от лице, което беше с гола глава, което впоследствие разбрах, че е от охраната на Бойко Борисов”, пишело в жалбата, посочва Първанов.
„С други думи - няма го споменат Алексей Петров, но пък има внушение за Бойко Борисов. А може би Цветанов, знаейки текста на писмото, е скроил номер на Борисов“, се казва в отговора на Георги Първанов, цитиран от „Фокус“.

В съобщението се посочва още, че в заседанието на Народното събрание от 11 януари 2013 г. министър Цветанов обвърза Петър Стоянов, известен като Пешо Сумиста, с движението АБВ. „Това го има в делото”, отсича тогава  Цветанов.

По информация от медиите споменатото лице е било арестувано в края на юли, впоследствие - и през септември 2010 г. По това време дори и самият Цветанов не би могъл да знае за АБВ, защото идеята беше само в мисълта ми, не е споделяна с никого, дори и по телефона. Стартът на АБВ беше даден около няколко месеца по-късно, посочва още Първанов.

В ситуация на пълен провал на борбата срещу престъпността, на показни покушения в центъра на столицата Цветанов се опитва с кризисен PR да отвлече вниманието, категоричен е бившият държавен глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
1
 
! Отговори
SKYY преди 11 години
Dvama bylgari s agenturno minalo imah predvid...
254
0
 
1
 
! Отговори
SKYY преди 11 години
Sblasak na dvama agenturni agenta...interesno...:)
253
0
 
1
 
! Отговори
чекист преди 11 години
До Анонимен до 338 Не говори глупости! "Армани" ще те съдят за обида ако те прочетат
252
0
 
2
 
! Отговори
чекист преди 11 години
Много лесно е мамицата му на този, мамицата му на онзи... Говори се за сигнал, жалба в президентството. Цветанов говори че вътре в нея се споменава за Алексей Петров, първанов казва че се споменава за човек на Борисов. Не е ли най лесно Плевнелиев да извади сигналът, жалбата и да разберем кой от двамата /Първанов или Цветанов/ лъже. На въпросите в студио на Дарик по същия въпрос Цветанов не обели ни дума и това ме навежда, че лъжецът е той... Не му е и сефте лъжата
251
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МУТРА в "Армани"
250
2
 
4
 
! Отговори
@ преди 11 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ ВЛАСТ НА КРАДЦИТЕ БСП(ДС)кгб
249
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във форума е пълно с гоцеви сополиви социалистчета - смотани като него
248
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо Подлецо!!!
247
3
 
4
 
! Отговори
kuk преди 11 години
Гласувайте пак за тях мамицата им червна/впрочем тя не е виновна но.../аман от заблудени овце.Не познавам друг президент с толкова престъпни съветници.Аман с какво ви опияняват на избори, че все за тия песояе гласувате. Мястото им е в историята.Ама като гледам и млад пролетарият имат/комсомолци/,значи матриала сериозно е сбъркан.И все пак надеждата крепи човека само ББ да не обърка стъпките,че тия ша го дебнат да го е..нат.То навсякъде има черни овчици само в бсп всички са ги боядисали в червено
246
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дърто *** с голямо досие - гоце
245
4
 
8
 
! Отговори
PINOCHET преди 11 години
За последните 20 години има двама злодеи, които са направили най-страшните злини в България. Това са Андрей Луканов, който окраде сума пари, пишеше отвратителните си сценарии, заобиколен от агенти, и Георги Първанов, който е зловещ комунист Той непрекъснато създава около себе си общности, които пречат на демокрацията.
244
1
 
3
 
! Отговори
barona преди 11 години
samo prof.vu4kov ste opravi bg...
243
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гоце ти обичаш мутрите в България - първи приятели и съветници са ти, Васил Божков - Черепа; Свети Илия Павлов - възкръснал; Свети Емил Кюлев - от дясно на Господ седи и други такива светци, а забравих онзи на Весела, дето го хранят със сламка и издава нечленораздлени звуци, не можаха да го гръмнат за ТВОЕ съжаление, но опитите продължават... По колко си разделихте с вашия пернишки авер Людмил Стойков, на когото харизахте за начало 7 милиона и половина евро от САПАРД и кои са още в кюпа???? Защо мълчиш бре *** продажен?
242
2
 
7
 
! Отговори
7 преди 11 години
Спомняте ли си,че агента гоце щеше да бъде импийчнат,но Янето меката китка тогава провали това умно дело...
241
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този човек два пъти поред бе избиран за президент на България. С цялото му скудоумие; с очевадното му служене на чужди, а не на български интереси; с олигарсите, точили фондовете на ЕС, заради които България стана за резил; с вълците и козлите му; с досието му в ДС и плеадата от ченгета в президентския му апарат...)))
240
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА !!! ДОЛУ БЕСЕПАРЩИНАТА !!! ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА !!!
239
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НОВИНАТА С ТАЯ СВИНЧУГА НЯМА ЛИ ДА Я РАЗКАРАТЕ НАЙ-НАКРАЯ?КЪДЕ ПОКРИХТЕ НОВИНАТА С РАЗКРИТИЯТА НА ЯНЕ ЯНЕВ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ НА СЪРАТНИЦИТЕ НА ТОЯ ***?
238
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още малко и аха да повярваме на Гоце!
237
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
qvno neshto sa zamislili tia ,da ne trepat premiera .
236
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Gotze, kolko ti struva kostuma? Izglejda ti i Maslarova hodite zaedno na pazar..