Първанов отвръща: Цветанов лъже!

С кризисен PR прави внушения и скрои номер на Борисов
1 фев 2013 18:33,
359
Първанов отвръща: Цветанов лъже!
Георги Първанов отвърна на Цветанов. Снимка: архив, БТА

Вътрешният министър Цветан Цветанов лъже и може би скрои номер на премиера Бойко Борисов. Това заявява президентът от 2002 до 20012 г. Георги Първанов в съобщение до медиите.

Повод за острата реакция на Първанов стана интервю на Цветан Цветанов от вчера, в което вътрешният министър твърди, че от разследването по покушението срещу Златомир Иванов-Баретата „ще излизат интересни неща”.

„Едно такова нещо е сигнал до бившия президент Георги Първанов от лице на подземния свят за среща между Баретата и Алексей Петров през 2009 г. за разпределение на наркопазара”, припомня думите на вътрешния министър Първанов.
„Действително през април 2009 г. в „Приемната” има постъпила жалба (не сигнал) от гражданин, осъден броени дни преди това, от Софийски градски съд. Подателят се жалва от медиите, от ДАНС и СГУ на МВР, „които прикривали информация и искали да го отстранят”; посочва, че срещу него е имало многобройни посегателства от „престъпния свят ...”.

Още по темата
Жалва се, че е несправедливо осъден на 15 г. лишаване от свобода за стрелба” срещу друго лице“, обяснява Първанов.

Той е категоричен, че в споменатото интервю Цветанов лъже, че в писмото се споменава името на Алексей Петров, лъже, че жалбата съдържа сигнал за среща на Алексей Петров и Златко Баретата и че в писмото се споменава как двамата са се договаряли за разпределение на наркопазара.
По думите на бившия президент този човек се жалвал, че след опит за убийство срещу него и семейството му бил задържан самият той.

„Задържането ми и образуването на наказателно производство срещу мен беше поръчано от лице, което беше с гола глава, което впоследствие разбрах, че е от охраната на Бойко Борисов”, пишело в жалбата, посочва Първанов.
„С други думи - няма го споменат Алексей Петров, но пък има внушение за Бойко Борисов. А може би Цветанов, знаейки текста на писмото, е скроил номер на Борисов“, се казва в отговора на Георги Първанов, цитиран от „Фокус“.

В съобщението се посочва още, че в заседанието на Народното събрание от 11 януари 2013 г. министър Цветанов обвърза Петър Стоянов, известен като Пешо Сумиста, с движението АБВ. „Това го има в делото”, отсича тогава  Цветанов.

По информация от медиите споменатото лице е било арестувано в края на юли, впоследствие - и през септември 2010 г. По това време дори и самият Цветанов не би могъл да знае за АБВ, защото идеята беше само в мисълта ми, не е споделяна с никого, дори и по телефона. Стартът на АБВ беше даден около няколко месеца по-късно, посочва още Първанов.

В ситуация на пълен провал на борбата срещу престъпността, на показни покушения в центъра на столицата Цветанов се опитва с кризисен PR да отвлече вниманието, категоричен е бившият държавен глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
6
 
11
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
Още ли има *** ,които ще гласуват за мафиотските кланове БСП и ГЕРБ ?
174
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гоце е затънал целия в ла*на и като мръдне се размирисва и вони та се не траеЧервен доноснически боклул с две имена
173
7
 
6
 
! Отговори
До 210 преди 11 години
В грешка си.Боко ше избяга в някоя бананова република,а защо не и Швейцария,където местните ще му викат " новия милиардер" и там ше си живее с парите,изкарани с контрабанда на цигари и производство на амфетамин
172
10
 
7
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
Гоце е истински боец! С възхищение си спомням как подкоси перекендето Дянков! Ако Станишев не беше такъв инат,Гоцето щеше досега да е натикал Тиквата където му е мястото!И Станишев ще го направи,но много време взима!Хайде искам скоро тиквите в дерето!
171
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гоце като видя, че клона "Голям шлем" се строши, и вече политическата му кариера (а оттам и свободата и живота му) висят във въздуха, сега трескаво почва търси каква нова интрига да завърти, за да изглежда полезен и необходим на Кремъл и родната мафия.
170
4
 
7
 
! Отговори
ЗАДУНАЙСКИ РОБ преди 11 години
ВИЕ СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПРЕСТЪПНИКЦОНЕВЦИ УТРЕ НА СВОЯ БОЕН ПРАЗНИК ЩЕ ИЗБЪЛВАТЕ ОЩЕ КУП ЛЪЖИ И ЛИЦЕМЕРИЯ,ЗА ТОВА КАК ПОД КРИЛОТО НА БОГАТИРА ЛИЛИПУТИН НЕПРЕСТАННО КРАДЕТЕ ЛИЦЕМЕРИТЕ И ВЯРНО СЛУЖИТЕ НА КРЕМЪЛ...КПСС--БКП=ВЕЧНА СЛУЖБА !...
169
6
 
12
 
! Отговори
Лошо! преди 11 години
Днес е ден на ЖЕРТВИТЕ ОТ КОМУНИЗМА! За жалост все още има такива, които искат да ги върнат на власт, за да станат преки или косвени жертви. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!
168
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро и Боко ше мие двора на централния софийски затвор с маркуч дълъг 15 метра да може да хване навсякъде...
167
4
 
3
 
! Отговори
пепи преди 11 години
със вдигането на це4ната на тока всеичко щте поскъпне то сега е неудържимо а камо ли после.пак ни излъга мафиота и *** да не гласуваме на референдума и сега щте си плащтаме всеки 2 месеца по скъп ток.ако знаех,че така щте стане щтях да гласувам за аец белене.говори се ,че щте има и режим на тока къде сме тръгнали към тамбукту а не към европа.има една поговорка а тя е *** народ прости управляващти .излъгаха ни за белене и сега вдигат тока а после и всичко.ние сме виновни сами не гласувахме
166
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чете трудовете на Живков и дави мъката в чашка. Но... на умряло куче (пък било то и от Пернишко), нож се не вади.
165
5
 
11
 
! Отговори
никола преди 11 години
Гоце ДОНОСНИКО, като винаги когато става дума за *** ти все си информиран, така с тези постановки ще мине жалкият ти живот на ДОНОСНИК най презряната прослойка от обществото, ромите с техните кражби ще са на по високо стъпало от теб, ти си ***, а ти беше и СОЦИАЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ дето увеличи заплати и пенсии, ти беше на лов когато изгоряха хората в влака, онзи лъжец дето стреля по забранен вид елен, а си спомням че и сина ти купи апартамент на Шанс д Елизе с парички от закуските. Срамота.
164
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До фaрaж, ЦИТАТ-Ще плaчете зa БКП помнете ми думaтa.Ами така де!- На гробищата се плаче, не че ще ми е много мъчно !!!
163
4
 
2
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
С наближаването на изборите Първака все по често ще започва да излиза из медийното пространство.Това е много добре изчислен ход от него,голям стратег е.
162
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идва времетеТо,когато агентите соКпола и гОце ще си подават сапуня в централния кАуш! Малко търпение колеги!
161
3
 
5
 
! Отговори
ЗАДУНАЙСКИ РОБ преди 11 години
ВИЕ СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПРЕСТЪПНИКЦОНЕВЦИ УТРЕ НА СВОЯ БОЕН ПРАЗНИК ЩЕ ИЗБЪЛВАТЕ ОЩЕ КУП ЛЪЖИ И ЛИЦЕМЕРИЯ,ЗА ТОВА КАК ПОД КРИЛОТО НА БОГАТИРА ЛИЛИПУТИН НЕПРЕСТАННО КРАДЕТЕ ЛИЦЕМЕРИТЕ И ВЯРНО СЛУЖИТЕ НА КРЕМЪЛ...КПСС--БКП=ВЕЧНА СЛУЖБА !...
160
6
 
6
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 11 години
А на мен ми се ще ,че Гоцето дълго време си трайкаше и сега той си прави PR.
159
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гоце кажи си !?
158
6
 
2
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Само АТАКА.
157
2
 
6
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 11 години
на площтадите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове.да защтитим БЪЛГАРСКИЯ народ който тиранът БОРИСОВ погребва.ако е останала и частица от патриотизма на ЛЕВСКИ И БОТЕВ излизаите да раздаваме правосъдие така както ЛЕВСКИ е раздавал правосъдие на тираните.да продължим делото на ЛЕВСКИ И БОТЕВ и да свалим със всички средства тираните от ГЕРБ И БОРИСОВ.не чакаите а излизаите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове БОСИЯ ви показа пътя на РЕВОЛЮЦИЯТА сега ние сме на ход да напълним площтадите и да свалим тираните РЕВОЛЮЦИЯ,РЕВО
156
2
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
ВСИЧКИ ЛЪЖЕТЕ, МАСКАРИ!!!САМО СЕ ЧУДИТЕ КАКВО ДА ОКРАДЕТЕ! КАКВО СЪЗДАДОХТЕ ЗА 23 ГОДИНИ! НИЩО! САМО ДЕТО РАЗСИПАХТЕ НЕЩО! 45 ГОДИНИ СТИГАЛИ! НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ КОМУНИСТ, НО ЗА ТЕЗИ 45 ГОДИНИ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ СЪЗДАДОХА ВСИ4ЧКО, КОЕТО ВСЕ ОЩЕ ГО ИМА, И КОЕТО ОЩЕ НЕ СТЕ УСПЕЛИ ДОКРАЙ ДА РАЗСИПИТЕ И ОКРАДЕТЕ! КАК МОЖЕ ЕДНА ДЪРЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА БЕЗ ДА ПРОИЗВЕЖДА? ЗАЩО, СЛЕД КАТО УНИЩОЖИХТЕ ПРОМИШЛЕНОСТТА И ПОЧТИ ВСИЧКИ ОТРАСЛИ, СЕГА ПОНЕ НЕ СЪЗДАДЕТЕ БЛАГОПРИЯТНИ УСЛОВИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ПОНЕ ЧАСТ?