Първанов отвръща: Цветанов лъже!

С кризисен PR прави внушения и скрои номер на Борисов
1 фев 2013 18:33,
359
Първанов отвръща: Цветанов лъже!
Георги Първанов отвърна на Цветанов. Снимка: архив, БТА

Вътрешният министър Цветан Цветанов лъже и може би скрои номер на премиера Бойко Борисов. Това заявява президентът от 2002 до 20012 г. Георги Първанов в съобщение до медиите.

Повод за острата реакция на Първанов стана интервю на Цветан Цветанов от вчера, в което вътрешният министър твърди, че от разследването по покушението срещу Златомир Иванов-Баретата „ще излизат интересни неща”.

„Едно такова нещо е сигнал до бившия президент Георги Първанов от лице на подземния свят за среща между Баретата и Алексей Петров през 2009 г. за разпределение на наркопазара”, припомня думите на вътрешния министър Първанов.
„Действително през април 2009 г. в „Приемната” има постъпила жалба (не сигнал) от гражданин, осъден броени дни преди това, от Софийски градски съд. Подателят се жалва от медиите, от ДАНС и СГУ на МВР, „които прикривали информация и искали да го отстранят”; посочва, че срещу него е имало многобройни посегателства от „престъпния свят ...”.

Още по темата
Жалва се, че е несправедливо осъден на 15 г. лишаване от свобода за стрелба” срещу друго лице“, обяснява Първанов.

Той е категоричен, че в споменатото интервю Цветанов лъже, че в писмото се споменава името на Алексей Петров, лъже, че жалбата съдържа сигнал за среща на Алексей Петров и Златко Баретата и че в писмото се споменава как двамата са се договаряли за разпределение на наркопазара.
По думите на бившия президент този човек се жалвал, че след опит за убийство срещу него и семейството му бил задържан самият той.

„Задържането ми и образуването на наказателно производство срещу мен беше поръчано от лице, което беше с гола глава, което впоследствие разбрах, че е от охраната на Бойко Борисов”, пишело в жалбата, посочва Първанов.
„С други думи - няма го споменат Алексей Петров, но пък има внушение за Бойко Борисов. А може би Цветанов, знаейки текста на писмото, е скроил номер на Борисов“, се казва в отговора на Георги Първанов, цитиран от „Фокус“.

В съобщението се посочва още, че в заседанието на Народното събрание от 11 януари 2013 г. министър Цветанов обвърза Петър Стоянов, известен като Пешо Сумиста, с движението АБВ. „Това го има в делото”, отсича тогава  Цветанов.

По информация от медиите споменатото лице е било арестувано в края на юли, впоследствие - и през септември 2010 г. По това време дори и самият Цветанов не би могъл да знае за АБВ, защото идеята беше само в мисълта ми, не е споделяна с никого, дори и по телефона. Стартът на АБВ беше даден около няколко месеца по-късно, посочва още Първанов.

В ситуация на пълен провал на борбата срещу престъпността, на показни покушения в центъра на столицата Цветанов се опитва с кризисен PR да отвлече вниманието, категоричен е бившият държавен глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
3
 
9
 
! Отговори
иван преди 11 години
толкова е ***
194
1
 
7
 
! Отговори
Ардино преди 11 години
До фaрaж Ти *** просто, няма ли да спиш ? До колко си на работа ?Колко ти плащат да пишеш тези простотии ? Ако един де осъзнаеш ,колко си *** ,ще се самоубиеш !
193
2
 
3
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 11 години
На село казваме фараж на тулумба в която събираме *** или слагаме ***,а този фараж в сайта май вече преля.
192
5
 
9
 
! Отговори
Кокетна Върбанова преди 11 години
Гоцю на пангара. Какъв кеф...
191
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе, Гоце, повярвахме ти, че политически проект се е зародил в главата ти, набрал съмишленици и реализирал само в рамките на няколко месеца. Толкова ти вярваме и на другите лъжи, които говориш.
190
4
 
8
 
! Отговори
ЕЛФ преди 11 години
Ако видите Гоце с кошница плодове и букет с цветя да знаете че отива на свиждане при негов добър приятел.
189
0
 
1
 
! Отговори
kristian756 преди 11 години
flexinf.log.bg/article.php?article_id=145794
188
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 2003 година ГОЦЕ Първанов е наградил публично международен наркотрафикант с държавното отличие "100 години Илинденско въстание", съобщава БГНЕС. На 2 август в Благоевград Първанов награждава осъденият в Италия за трафик на хероин Алекси (Александър) Стоименов. През 1968 година италианската полиция задържа Стоименов с над два килограма хероин и веднага го хвърля в затвора.
187
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние ги знаем "капацитетите" на БСП Гоце, Овчаров, Масларова, Петков. Това са вечните лица на тази опасна партия ДС- олицетворение на техният професионализъм.
186
6
 
11
 
! Отговори
дс преди 11 години
бойко е разработван от цру за търговия с наркотици като наркодилър и далавери със гориво чрез лукоил.а мръсните пари от тази престъпна деиност е прал чрез си банк и приятелката си цветелина борисова.борисов е замесен във 32 убииства.всичко това са факти дадени от цру от америка и ги знаят много хора.цру обвинява борисов,че е престъпник от подземния свят и мафиот тъмен балкански субект със тъмно минало на престъпник.досието на боийко е в цру има го в бивол който не вярва да чете биволъ там пише в
185
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Граовския хитрец......
184
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е*ати държавата щом тоя и е бил президент.
183
8
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
сега щте видите какво значи герб и борисов.първо поскъпва тока а после поскъпва всичко докато не станеме 70000000 просяци.тиквата е решил да ни погребе и сега забива последните пирони в ковчега.тока щте ни довърши окончателно.един прлост селянин и андрешко излъга народа да не гласува на референдума а сега вдига тока и го убива.това се казва простотия.но има една поговорка простотията ходи по народа.е сега плащтаите от тец марица изток на сащт 10 по скъп ток от белене заслужихме си го и щте мълч
182
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кюлева: Гоше,родих нашето бебе и заминавам за Запад,за да не се разчуе. Ама как можа да имаш бебе и от Мариана Попова бе.нали ме обичаше?!
181
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Путин си призна и никога не е криел,че е бил агент на КГБ по времето на комунизма в СССР.Защо за агент Гоце е толкова трудно да си признае и отрича,че е бил агент на ДС ???
180
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кажи му ГОЦЕи пусни СИФОНА!
179
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото и да се каже за БСП и Гоце малко ще е! Няма по гнусни червеи от тази шайка крадци. Трябва да изгният до живот по затворите. Повръща ми се от тях, само при споменаването на имената им.
178
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В "Държавен вестник", бр. 37 от 05. 05. 2000 г. бе обнародван "Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен", приет от XXXVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. Първанов, Станишев, и подобните им принадлежаха до 10 ноември 1989 г. към партията на българските комунисти БКП, Първанов дори като доказан сътрудник на ДС, а Станишев с целия си род. БСП, ръководена от такива като Първанов и Станишев, е приемница на БКП и като такава, както в Унгария, трябва да бъде обявена за престъпна организация и забранена със закон.
177
2
 
8
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 11 години
на площтадите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове.да защтитим БЪЛГАРСКИЯ народ който тиранът БОРИСОВ погребва.ако е останала и частица от патриотизма на ЛЕВСКИ И БОТЕВ излизаите да раздаваме правосъдие така както ЛЕВСКИ е раздавал правосъдие на тираните.да продължим делото на ЛЕВСКИ И БОТЕВ и да свалим със всички средства тираните от ГЕРБ И БОРИСОВ.не чакаите а излизаите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове БОСИЯ ви показа пътя на РЕВОЛЮЦИЯТА сега ние сме на ход да напълним площтадите и да свалим тираните РЕВОЛЮЦИЯ,РЕВО
176
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гоцеви,селски страсти... ***