Синята коалиция се възмути от мобилните оператори и ГЕРБ

Заставате на страната на монополистите, скочи Шарков
8 фев 2013 12:40,
48
Синята коалиция се възмути от мобилните оператори и ГЕРБ
Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Договорите от разстояние, които сключват мобилните оператори, са рекет от разстояние, заяви от парламентарната трибуна синият депутат Ваньо Шарков.

По негови думите телекомуникационните компании използват незнанието на възрастните граждани. За нас не е ясно защо заставате на страната на тези, които лъжат възрастните хора, обърна се Шарков към депутатите от ГЕРБ.

Вчера парламентарната транспортна комисия отхвърли на първо четене законодателните предложения на сините депутати, с които се прекратява практиката за сключване на договори от разстояние. Предложението беше отхвърлено заради шестима депутати от ГЕРБ, които гласуваха „въздържал се”.

„Има много случаи, при които възрастни хора се опитват да прекратят договори и им се казва, че договорът е продължен с 3 години без тяхното знание”, разказа още Шарков.

Той призова депутатите от ГЕРБ да се коригират и да подкрепят законопроекта при обсъждането му в пленарна зала.

"Колеги от ГЕРБ,  имате време да коригирате поведението си, направете го при разглеждането в зала и подкрепете нашето предложение, за да спрем рекета над българските граждани”, заяви Шарков.

Според предложението на сините „предприятие, предоставящо електронни съобщителни услуги сключва индивидуален договор с краен потребител лично с него или с негов пълномощник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
3
 
! Отговори
Многокъсно преди 11 години
Трябваще да се възмутите когато бяхте на власт!!! Мразя тарикати!
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо не го подкрепихте тва предложение бе,гербаджий.Разсипахте държавата,народа не може да търпи повече.ВЪН!
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте ги кви са нещастници тия от ГЕРБ,най-големите ***.Добре,че изборите са скоро!!
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само две партии ще спечелят повече гласове на изборите,а именно СК и ГЕРБ...Ако гласуваш за СК натисни +,за ГЕРБ натисни -
43
3
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Мамка му на ЕС! Правилно! Само ни удрят балтията! Да се разтурва вече, докато не сме съвсем загинали! Тия нашите ***, от зор да угодят на тоя ЕС, ще ни затрият до крак, бе!
42
0
 
8
 
! Отговори
възмутен клиент преди 11 години
Всички мобилни оператори тормозят клиентите си с това дистанционно договаряне.Народагледа първо да има за хляб а операторът като ти се натресе гладен ли да стои.Каквинедостойни мушандии използват нямате си на представа.Тяхното е тотално и непоносимоограбване.Кой им дава правото да сканират подписите на клиентите си.Няма ли кои в тази държава сложи най-после ред.
41
3
 
6
 
! Отговори
шшшшшш преди 11 години
Омръзна -!!!!!- Ми от този *** ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ , изключиха ни работещи добре блокове, съсипват ни промишлеността, само глоби за щастливи животни , и нещастни хора.Получават заплати повече , от канцлера на Германия .ТОЗИ СЪЮЗ Е ИЗЛИШЕН !!!!!! НИЕ НЯМАМЕ МЯСТО В НЕГО. Този който провежда тази политика , ще се наложи да си ходи от власта . Ще гласуваме за онзи - който ни обещае излизане от ГЛОБАЛНОТО ЕВРЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ --- НОРМАЛНА И РЕАЛНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА !!!! ДАЛИ ТОВА ЩЕ Е СИДЕРОВ , ИЛИ г-жа ТАТЯНА ДОНЧЕВА ????? Ще видим на изборите ????????????
40
0
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Като искат да си пробутват договорите, нека да дават безплатно по избор на клиента телефон, по възможност хай-енд модел, продължаваш си договора, и получаваш най-новия смартфон по избор напълно безплатно, е това е политика! Ама, не!
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смях...Ами то през тези 4 години ГРОБ не са правеха нищо, но да създават монопол и да го бранят...
38
0
 
15
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
В случая са си прави! Гадове са тия служителите от мобилните оператори! Лъжат на поразия, "подаряват" телефони с договори, никому ненужни сим карти, и изобщо си работят клиентите както си искат! Ти им казваш: Не, не искам още една сим карта, няма какво да я правя, те ми викат: Ами, дайте я на друг да я ползва! Ай, сиктир бе! Аз отивам сметката да си платя, те се чудят как да ми продадат нещо, дето изобщо не ми трябва!
37
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само 2 политически партии имат шансове да спечелят изборите ГЕРБ и БСП,ако искаш да е ГЕРБ натисни +,ако искаш да е БСП натисни -.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъжат служителите в офисите, защото имат непостижими таргети/а и защото са си *** де/, другото което правят :никога когато плащате сметката си в офис, не оставяйте касовата си бележка там, нито я изхвърляйте в кошчето, което се намира в офиса!След като си тръгнете, служителите сторнират вашето плащане, прибират парите които сте платили, а вие...си висите с "неплатена" сметка!
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щели да правят закон при прекратяване на договора с мобилен оператор неустойката да не надвишава 50% от месечната такса.Прекалено е хубаво за да стане.
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ме дразнят мобилните разбойници и затова си отмъщавам на мобилните антени.
33
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важно е да се намалят неустойките, което ще стане скоро. А това за договорите по телефона , лично на мен ми е удобно . Няма да ходя в магазина да ме лъжат онея кокошки
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте хора, не знам как е в Нубия или Джубостан, но у нас не можеш да сключиш договор с мобилен оператор с лимит за разговори 13лв. Толкова ли е сложно за нация техническа като нашата?
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 28В UK дали може да се прекратяват договори по телефона?
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 28Ти вярваш ли си?
29
1
 
20
 
! Отговори
Щаслив екс клиент преди 11 години
Договорите и отношението на мобилните оператори са заробващи, и поради това се налага регулирането им. Платил съм неустойки по три договора сама и само да си нямам повече вземане даване с мошенниците от Мобилтел.
28
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямам нищо против да се сключват и подновяват договори по телефона, но само при условие че по същия начин могат да се прекратяват.