Борисов остава в болницата, кръвното му още не е в норма

Премиерът бързал да се върне в МС, за да си говори с Меркел
Обновена: 27 фев 2013 16:12 | 27 фев 2013 16:10,
452
Борисов остава в болницата, кръвното му още не е в норма
Премиерът в оставка Бойко Борисов. Снимка: МС

Премиерът в оставка Бойко Борисов остава и днес в болница "Лозенец" за наблюдение. Стойностите на кръвното му налягане не са се нормализирали, съобщи директорът на болницата д-р Любомир Спасов пред БНР.

Очакваше се Борисов да бъде изписан днес от болницата, след като в понеделник следобед беше приет с хипертонична криза.

„Тази сутрин правихме изследвания, през нощта на монитора има няколко високи стойности, така че го посъветвах да остане в болницата, за да продължим наблюдението и медикаментозното лечение“, заяви Спасов.

Единственият проблем, който възникнал, е, че премиерът в оставка имал телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел. Премиерът настоявал да отиде в Министерския съвет, а докторът препоръчал разговорът да бъде прехвърлен в болницата.

Още по темата
Проф. Любомир Спасов съобщи, че от дългите спортни тренировки Борисов имал хипертрофия на миокарда.

Високото кръвно налягане също се отразявало именно върху сърдечния мускул. „Добре е да спортува, но умерено и без тежки натоварвания“, добави шефът на болницата.

При постъпването си в здравното заведение в понеделник следобед Борисов се е оплаквал от силно главоболие и повръщане. Освен високо кръвно – 190 на 110,  той имал и ускорен пулс. Борисов е бил на системи.

Заради влошеното здравословно състояние на премиера в оставка днес беше отложено заседанието на МС. Борисов обаче беше посетен в болницата от патриарх Неофит и от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
1
 
3
 
! Отговори
Монтана преди 11 години
Аз на Бойко съм му много благодарен и му пожелавам да го изберат пак. В стремежа си да бъде все на власт той ще съсипе държавата окончателно и заедно с това и сегашната политическа система....Това е единствения начин да се унищожи БКП-то и всичките агентурни издънки ГЕРБ,СДС,ДПС и цялата останала *** свързана с миналото
288
1
 
2
 
! Отговори
platecbezumen преди 11 години
До чужденецИзвинявам се за грубия израз - Дано те оправят всите анадолски ***!!! Аман от разбирачи и дистанционни съветници!!!
287
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До чужденец Абе ти що не вземеш да се завреш на майка си у ----- чужденецичта бе продтак.
286
2
 
0
 
! Отговори
Наско преди 11 години
Дръж се наборе,ти си пич! Валентин Петров ни запозна веднъж когато идва в Пловдив преди 10 години.Вземи си малко почивка,каня те да ми гостуваш в Перу! mail -nasko06***abv.bg
285
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива слаби и страхливи мъже не мога да понасям. Пълно е с жени по-големи пичове от него.
284
3
 
8
 
! Отговори
Перфориран кондом преди 11 години
Гербераси на чело с Буда са българоубийци! Колко онкологичноболни уничтожихте, замествайки ефикасни лекарства с недействуващи евтини,икономисвайки на болните. Господ вижда всичко!
283
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дядя Ленин възкръстна другар4ета.Диша с пълни гърди.Кога ще тръгне още не могат да да кажат.
282
3
 
9
 
! Отговори
mun4o преди 11 години
Николай Колев - Босия беше арестуван заради доматения протест и въпреки че е диабетик, с кръвно 190-110 са го оставили без лекар и лекарства. Що така бре керати? А за тоя се грижат като за коспойца.
281
6
 
2
 
! Отговори
743 преди 11 години
Това ли ви е великото?Да пожелавате на болен човек ковчеци и какво ли още не.Егати аборигените и канибалите.То пази Боже такива като вас да са лекари или на такива длъжности където човешкия живот ще ни зависи от вас.Оставете човека да се възтанови и като излезе тогава му кажете.То бива българска простащина ама толкоз небива
280
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ВИДИШ ТОКУ-ЩО ИЗБРАНИЯ ПАТРИАХ ДА ЦЕЛУВА РЪКАТА НА БОЙКО, ВМЕСТО ДА Е ОБРАТНОТО/ ИМА СНИМКИ В НЕТА КАК СТАРЕЦЪТ СЕ Е НАВЕЛ , ДА ЦЕЛУНЕ РЪКАТА НА БУДА/- СРАМ, СРАМ,СРАМ !
279
2
 
1
 
! Отговори
Монтана преди 11 години
До чужденецОткъснал си се човече от България и историята си забравил.Как се казваше Монтана преди - Фердинанд-на царя,Михаиловград- на втория човек в БКП.Защо такъв интерес към най-бедния район от най-големите тирани НЕкомунисти и комунисти......Оставям на твоите познания "по беднотия"да си отговориш. А иначе докато единствения ни избор е между руските мъпетс и ЕС мупетс, все едно НЕ ЗАЩИТАВАЩИ българските интереси...така ще бъде
278
2
 
3
 
! Отговори
743 преди 11 години
Българското щастие се гради на чуждото нещастие!!! Винаги е било така и точно тези които най-много реват,че им завиждат хората,точно в тях е концетрирана най-голямата завист и омраза.Как може независимо кой е и е болен,точно в такъв момент да му изсипваш толкова негативна енергия и омраза.Това българина не е човек.Тези коментари се четата от цял свят и само преставете си какво си мислят за българите,които толкова обичат да говорят пред медиите ама какъв велик народ били.Засрамете се!!!!
277
5
 
4
 
! Отговори
хаха преди 11 години
То,кръвното е лесна работа,ще го оправят.Страшното е че акъла ми не е в норма,а там оправяне няма,хаха
276
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бе срещнали са се в сауната на правителствена болница с трактора и като се заприказвали, като се разчувствали за хубавите млади години, за онзи бейзбол, за казармата.... Не могат да се разделят хората. Пусто старо приятелство.....
275
6
 
4
 
! Отговори
3 преди 11 години
Жозеф Дол: ЕНП стои твърдо зад БорисовАз лично, както и Европейската Народна партия, винаги сме подкрепяли и твърдо стоим зад Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ. Вие имате пълната ни подкрепа и на предстоящите парламентарни избори". Това заяви председателят на групата ЕНП в ЕП Жозеф Дол по време на партньорски телефонен разговор със заместник председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.
274
3
 
8
 
! Отговори
Bob преди 11 години
В Правителствена дали има психиатрично отделение? Този е психично болен, не сърдечно болен. Объркали са пак диагнозата "светилата" в Правителствена...:p
273
5
 
8
 
! Отговори
Кривия преди 11 години
Като доидат избори все нещо го заболява. Като хитрата лисица..
272
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Президентът е длъжен да предложи мандат на най-голямата и втората по големина парламентарна група. След това може да предложи на третата,само ако той реши. Защо Плевнелиев предлага мандат на ДПС? Защо не го предложи на Атака? Като гледам всички продажници, единственият който би се опитал да промени нещо радикално е Сидеров.
271
2
 
1
 
! Отговори
Кретен преди 11 години
До Истината боли! Много градивно и конструктивно другарю тикваров.
270
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо в *** има правителствена болница?