Лили Павлова свали кръвното на Борисов

Занесла в болницата добри новини за магистрала "Струма"
Обновена: 27 фев 2013 17:49 | 27 фев 2013 14:36,
270
Лили Павлова свали кръвното на Борисов
Лиляна Павлова и Бойко Борисов обикновено заедно откриват нови пътни отсечки Снимка: архив, Булфото

Премиерът в оставка Бойко Борисов се почувствал по-добре в болницата, след като регионалният министър Лиляна Павлова му занесла добри новини за граденето на магистралите у нас.

Той беше приет в бившата правителствена болница в понеделник вечер с високо кръвно, но състоянието му се подобрило, след като министър Павлова, за която наскоро той каза, че заслужава "златен медал" и искаше да я направи вицепремиер след оставката на Симеон Дянков, му съобщила за напредъка по магистрала "Струма".

Това съобщи самата Павлова, която присъства на подписването на договор за проектиране и строителство на лот 2 на магистрала "Струма". 

Тя отбеляза, че вчера ЕК е одобрила цялата апликационна форма за изграждане на магистралата. Има напредък на изпълнението на лот 1 и има възможност този участъкът да бъде пуснат предсрочно, похвали се още Лиляна Павлова. Тя информира, че днес е била на свиждане при  премиера в оставка Бойко Борисов в болницата и е докладвала  каква е реализацията по проектите.

Още по темата
„Независимо че сме в оставка, работим и полагаме усилия работата да продължи по най-добрия начин“, заяви Павлова.

„Бях притеснена за състоянието на премиера след последните дни. Днес той се чувства по-добре, когато му занесох тези добри новини и писмото за одобряване на апликационната форма, това допълнително подобри здравословното състояние на премиера“, отчете регионалният министър.

Министърът напомни, че изборът на фирмата изпълнител на магистрала „Струма“ е станал на принципа на икономически най-изгодната оферта. Този участък е изключително натоварен и приоритетен европейски коридор, отбеляза министърът. Тя напомни, че магистралата трябваше да е готова преди десет години за Олимпийските игри в Гърция.

Изграждането на лот 2 - 37-километровия участък Дупница-Благоевград, е на стойност близо 359 млн. лв. и се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и  националния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт".  Срокът за изпълнение е 22 месеца. 

Павлова заяви още, че договорът с изпълнителя на лот 4 на магистрала "Тракия" може да бъде прекратен във всеки един момент, ако не се спазват ангажиментите по него. Тя каза, че последните проверки са показали, че има забавяне в темповете на работа на изпълнителя.

Когато са изчерпани всички механизми по договор да бъде санкциониран изпълнителят, това е последната възможна стъпка. Ако продължат по този начин, има възможност това да се случи, допълни министърът и уточни, че това може да стане и преди първи юни, когато е крайният срок за изпълнението на обекта.

Правим необходимото да създадем предпоставки да не може занапред да се вземат решения, които да повлияят пътищата, които сме започнали или сега започваме, да бъдат спрени, каза министърът.

Целта е процесът да стане необратим от политическа гледна точка, това е моята цел и желание, допълни Павлова. Друг проект, по който има забавяне, е при изпълнението на лот 2 на магистрала "Марица", каза министърът.

Павлова каза, че на този етап няма причина да бъде обсъждано предложение тя да стане член на служебен кабинет. Лиляна Павлова посочи, че подобно предложение не й е било отправяно. В отговор на въпрос тя уточни, че не е член на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
4
 
! Отговори
Спец преди 11 години
По-важно е Лили да му го вдига...
220
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Neka tozi protest da prodalji dokato ne si otidat vsichki mucuni koito sasipaha Balgaria prez poslednite 23 godini. Kostov,Stanishev,Simeon,Ahmed,Borisov i horata okolo tiah.Tezi KRADCI ako moje niakak da si poluchat zaslujenoto she e mnogo hubavo
219
3
 
6
 
! Отговори
999 преди 11 години
Това латино сапунка ли е, друго ли е????Бойко Брадър???
218
5
 
10
 
! Отговори
ГАЙ преди 11 години
ТАКА Е ПРИ ОЩЕ ЕДНО КУФАРЧЕ С ПАРИ ДА КРЪВНОТО СЕ СВАЛЯ А ВЪПРОСА МИ Е С КАКВИ КОЛИ ЩЕ КАРАМЕ ПО ТЕЗИ МАГИСТРАЛИ ИЛИ ТЕ СА НАПРАВЕНИ ЗА МУТРИТЕ НАРОДА Е БЕДЕН И ДАЛИ БОЙКО ИЛИ ВОЛЕН ЩЕШЕ ДА ГИ ПРАВИ ИЛИ БАЙ ИВАН МЕСАРЯ ВСЕ ТАЯ ТЕ СА ЗАЛОЖЕНИ КАТО ПРОЕКТ
217
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма проблеми с кръвното с мозъка има че го няма
216
5
 
12
 
! Отговори
Обратна корелация преди 11 години
Защо ли, когато Бойко свали кръвното, аз го вдигам....????
215
11
 
6
 
! Отговори
1984 преди 11 години
Не съм разбрал някой от крадливите убийци от ДС/БКП-БСП-ДПС/ да е вдигал високо кръвно от притеснение за българския народ. Нищо не ги трогна, нито Чернобил, нито възродителния процес, нито убийствата без съд и присъда, нито хилядите убити в лагерите, нито ужаса на хорота по ограбените им имоти, нито убитите стачници/ за това лично трябва да благодарим на др. Пръмов9свекър на Кунева-пръмова/...затова се подиграват с ББ. Но, какво може да се очаква от терористи, избили невинни жени и деца в църква
214
1
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
До Пешо Бучи е.За това го гледа така.
213
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ДВАМАТА ТОП-МАЙМУНИ,ОХРАНЕНИ ДЕБЕЛИ-***.СТИГА СТЕ ПОКАЗВАЛИ СНИМКИТЕ НА ТАЯ ПРОСТАШКА ПАСМИНА.ОТРОВИХТЕ ХОРАТА С ТЕЯ ФИЗИОНОМИЙ ПРОТИВНИ.
212
7
 
10
 
! Отговори
.. преди 11 години
Пътища, по които ще пътуват богатите европейци.
211
14
 
4
 
! Отговори
18-годишен преди 11 години
само като я погледна и ми става самолетът. да му е сладко на чича Бойко!
210
13
 
8
 
! Отговори
petra преди 11 години
ПОДЛЯРКА КАТО БАЩА СИ
209
11
 
5
 
! Отговори
МАНАФА ИВАН преди 11 години
НА Б ОИКО СВАЛИЛА КРЪВНОТО НА КОИ ЛИ Е ДИГНАЛА ОНАЯ РАБОТА
208
13
 
11
 
! Отговори
ОМЕРЗЕН преди 11 години
СОЦИАЛНАТА МУ ПОЛИТИКА Е АНАЛОГИЧНА НА ТАЗИ НА ЧАУШЕСКУ,ПОМНИТЕ ЛИ ТОЙ КАК СВЪРШИ ?...БОЙКО БЪЛГАРСКИЯТ ЧАУШЕСКУ.
207
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До свещеник но не от ДС Той този бог май гледа, вижда и не забавя,така,че по добре спри да раздаваш благопожелания под формата на клетви,че всичко се връща.
206
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до политологОт какво си толкова впечатлен?20 години се нагледахме на чернодрешковци, хилещи се богоугодно /за угода на господаря/, докато освещават необарокови бардаци и параклисите към тях, кръчми, сергии и каквото там падне. нищо ново под слънцето.
205
0
 
5
 
! Отговори
цар преди 11 години
Лие, май ставаш за министър председател! А, дедовото? Съвсем добронамерено!
204
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се побъркате от ехидност, но... *** народ, слаба държава.
203
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Борисов, много съжалявам, че не сте в добро здравословно състояние. Най-искрено Ви желая скорошно оздравяване!Може би ще Ви успокои факта, че почти 90% от нашите родители са с високо кръвно и периодично получават хипертонична криза. Така, че не сте сам в нещастието. Разбираме Ви!Също може би ще Ви успокои факта, че когато един обикновен човек в България получи хипертонична криза той трябва:1. Да отиде до своето ДЖ.П.; (Дали знаете какво е дж.п.?)2. Да почака там около час-два, защото има други 10-тина човека преди него;3. Да си вземе направление за кардиолог. Тука обаче завис
202
11
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Е как му го е свалила?Сигурно нещо друго му е вдинала,примерно настроението!Много влюбено го гледа това дебело Лиле!