Борисов остава в болницата, кръвното му още не е в норма

Премиерът бързал да се върне в МС, за да си говори с Меркел
Обновена: 27 фев 2013 16:12 | 27 фев 2013 16:10,
452
Борисов остава в болницата, кръвното му още не е в норма
Премиерът в оставка Бойко Борисов. Снимка: МС

Премиерът в оставка Бойко Борисов остава и днес в болница "Лозенец" за наблюдение. Стойностите на кръвното му налягане не са се нормализирали, съобщи директорът на болницата д-р Любомир Спасов пред БНР.

Очакваше се Борисов да бъде изписан днес от болницата, след като в понеделник следобед беше приет с хипертонична криза.

„Тази сутрин правихме изследвания, през нощта на монитора има няколко високи стойности, така че го посъветвах да остане в болницата, за да продължим наблюдението и медикаментозното лечение“, заяви Спасов.

Единственият проблем, който възникнал, е, че премиерът в оставка имал телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел. Премиерът настоявал да отиде в Министерския съвет, а докторът препоръчал разговорът да бъде прехвърлен в болницата.

Още по темата
Проф. Любомир Спасов съобщи, че от дългите спортни тренировки Борисов имал хипертрофия на миокарда.

Високото кръвно налягане също се отразявало именно върху сърдечния мускул. „Добре е да спортува, но умерено и без тежки натоварвания“, добави шефът на болницата.

При постъпването си в здравното заведение в понеделник следобед Борисов се е оплаквал от силно главоболие и повръщане. Освен високо кръвно – 190 на 110,  той имал и ускорен пулс. Борисов е бил на системи.

Заради влошеното здравословно състояние на премиера в оставка днес беше отложено заседанието на МС. Борисов обаче беше посетен в болницата от патриарх Неофит и от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подобни характери са описани в медицинската литература. Напълно негоден за водач. Повечето мъже в България са с по-високо кръвно. Зад откраднатите милиарди стоят неродени и умрели деца. Връщането на смъртното наказание е решение да не се явяват повече такива тикви. Жалко за жабата в тиквата.
268
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искам да слушам повече за тоя симулант ли е, хипохондрик ли е, не ми пука.
267
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шъ съ оправи за неделното мачле!
266
6
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 11 години
Боли ме Хикса за кръвното намутрата.Стига ни занимахте с него!
265
3
 
2
 
! Отговори
Монтана преди 11 години
До чужденецАз не съм виждал никакви червени крепости в Монтана ама най-големите крепости на ГЛУПОСТА ,КЪДЕТО СЕ ИЗБИРАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ и ги гледаме всеки ден по телевизията и те са в СОФИЯ. София избира управляващите,герберче глупаво, не Монтана и комунисти и всичката друга пасмина
264
4
 
4
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Скоро изядохме житото и кроасаните на Тошко Колев , а сега идва ред да хапнем и кроасаните на Боко.Приготвил съм си и свещичка.
263
0
 
5
 
! Отговори
съвет...боко не яж преди 11 години
не яж мас, не краДИ, НЕ ЛЪЖИ, НЕ ПРАВИ ПРОСТАЩИНИ И///АВА КВО ЛИ ТИ ДАВАМ СЪВЕТИ ТО ПРИ ТЕБ НЕЩАТА СА ВЕЧЕ ЗА СЕРИОЗНИ ДОКТОРИ
262
0
 
5
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
от сега се подготвя за спорозумение със съда / нали затова не го махат / разбрахте ли вече къде е идеята/ а честито на гласувалите за б б /чаоооооооооооооооооооооо вече съм си купел билет еднопосочен / никога в *** българия
261
2
 
8
 
! Отговори
Монтана преди 11 години
Не знам дали това с кръвното не е част от предизборната комедия .......НИЕ СМЕ СБЪРКАНА НАЦИЯ след като ще си преизбираме доказаните некъдърници като Борисов за втори мандат. Аз не мога да повярвам че и другия доказан некъдърник С-нишев се гласи за избори и някои го подкрепят тоя мошеник
260
3
 
6
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Дали вече не го чакат Калата и Тошко Колев?
259
0
 
10
 
! Отговори
лекар преди 11 години
снощи ок 17 часа имах пациентка с кръвно налягане ок 240/110, дадох и каквото трябва, вдигнах и дозата на медикаментите, които си пиеше вече и жената си отиде доволна по живо-по здраво. Е, верно че беше на почти 70 год. и не беше с хипертрофия *** миокарда от спортуване, сигурно затуй не се наложи да я вкарвам на болнично лечение...
258
3
 
4
 
! Отговори
Пацул преди 11 години
Имам една мечта: ДА НАЛЮБЯ ФИДОСКА В ЗАДНИЯ ДВОР!!!
257
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майка ми отиде с кръвно 200 в болницата, но никой нито я сложи на системи, нито и предложи болнично внимание. Пуснаха я да се прибира. До кога в тази страна ще има двоен аршин. Как да му съчувстваме и да се тюхкаме за него, като повечето хора тичат на работа с тези стойности на кръвното за да вземат в края на месеца мизерна заплата. Те сами ни направиха дебилни.
256
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само кръвното му ли не е в норма?Защото всичко останало му е в ред!
255
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странджа,ти поне смени всички партии.
254
3
 
14
 
! Отговори
Пацул преди 11 години
Ко*елета, кво напрайхме с Бойко?! Поболяхме го с наште простотии за по-добър живот. И сега той ни напуска! И с право! Не може болен чиляк да управлява държава! Пък било то и ***. Ще му ходим на свиждане всеки четвъртък при Галеви и Таки. Ей къде е Черна гора! Да се готви Цв. Цв.!!!
253
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето един откъс от интервюто с Умберто Еко, който за съжаление е много точен в преценката си за България и българите:"...Според мен България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика, и представящи се за политици и бизнесмени. Нима е възможно в 21 век, в пределите на Европа, изграждането на пътища и метро да бъде считано, като огромно постижение, откриването на пречиствателни станции, обновяването и ремонтирането на различни сгради да бъде знач
252
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно казвате:*** Е НАШ МУТРЬО.
251
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До мишо,ко ши праим оку умре?
250
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само за 10 дни трима се самозапалиха от глад и немотия. Това преди Тиквата не се бе случвало! Бойко - ***!