Около Стоичков имало съмнения за политически гръб

Той е подкрепял каузи, а не партии, защити го Ангел Георгиев
Обновена: 25 мар 2013 15:06 | 25 мар 2013 09:27,
222
Около Стоичков имало съмнения за политически гръб
Христо Стоичков. Снимка: БТА

Представители на различни граждански организации на протестиращи останаха разединени в мнението си за футболната легенда Христо Стоичков след студентската среща в столичната зала "Арена Армеец", на която той бе посочен като лице на движението „Орлов мост”.

Според Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети, Стоичков е „доказана личност, известна и в света, която неведнъж е била обединител на народа, и затова може би се чу неговото име”.

Представителят на част от българските студенти уточни, че никой не очаква от бившия спортист да пише закони. „Единственото ни условие бе той да няма намерение за участие в политиката”, допълни Георгиев пред bTV.

На въпрос как би коментирал явно изразяваната в миналото подкрепа за ГЕРБ от страна на Христо Стоичков, Георгиев отговори: „Той е подкрепял каузи и идеи, а не самата партия. Когато е бил разочарован, се е разграничавал”.

Той подчерта изрично, че зад студентската инициатива не стои никоя партия, а единствените разходи до момента – за наема за зала „Арена Армеец”, били посрещнати от самия Стоичков.

Още по темата
Представители на протестиращите срещу монополите Янко Петров и Дончо Дудев от Движение за граждански контрол, коментираха, че приемат повечето искания на студентите, но не и лицето Стоичков. Причината е че, той носи съмнения за политически „гръб”, които трябва да отпаднат.

Петров и Дудев предложиха всички официални представители на студентите и университетски ръководства да седнат на една маса и да заявят, че гледат в една посока – за да няма съмнения от страна на гражданите за „чистотата” на инициативата им преди изборите.

Двамата лидери на протестите обявиха още, че са намерили партия, достойна да бъде мандатоносител - Движение гражданска инициатива, основана през 1989 г. Това била възможно „най-чистата партия без компромати”.

Мариана Христова – представител на широка гражданска формация, обединяваща протестиращите срещу шистовия газ и ГМО, „зелените”, организация на майките и много други, също се разграничи от едно евентуално представителство на Христо Стоичков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 46Гледам да съм безпристрастен !Ако зависеше от мен, за да се оправи България за 5 години бих забранил всички политически партии и движения, защото те са само едни манипулатори!Само без тях ще продължим напред!
45
3
 
16
 
! Отговори
х преди 11 години
Е, па вие от 23 години един умен не можете да намерите, явно всички в БГ сте ***....но все пак е хубаво да се отбележи, че Боко е едно от най-тъпите , прости същества, което издигнахте до мин.п. да ходи да спи по нобеловите награди хахахаха. Интересно ми е колко езика знае тоя????Банкянски и после....
44
6
 
29
 
! Отговори
да преди 11 години
"Около Стоичков имало съмнения за политически гръб"има съмнения за политически ГЕРБ нали заедно ритат по мачовете с тиквето
43
2
 
11
 
! Отговори
dnm преди 11 години
Хората в Б-я са проблемът 5 милиона балъка хахахаахах чакайте да стане нещто ахахахах
42
4
 
19
 
! Отговори
Hajmanata преди 11 години
Стоичков е поредната кукла на конци на Борисов. Може да е бил страшно добър футболист, но все повече се затвърждава мнението, че като човек е пълна мижитурка.
41
11
 
3
 
! Отговори
акуд преди 11 години
трябва да се гласува само за БСП и ГЕРБ всяка друга партия е НЕ Българска и сателит или просто ще си изтъргуват жалките 3,4 гласа. това го показва математиката,не аз . ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ТОВА??????
40
2
 
23
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Кого сте избрали за лице,драги протестиращи студенти? Един човек природно ***,с циничен език,който освен да рита топка,друго не умее. В днешния разговор с Бареков ви нарече протестанти вместо протестиращи. Явно не прави разлика между двете понятия. Тежко ни и горко такива лица да застават начело на протестите, които протести лично аз подкрепям. Стига простотия - за последните 4 години се нагледахме и наслушахме.
39
2
 
15
 
! Отговори
iii преди 11 години
Нямал никакъв интерес ли?!Нали искаше да стри стадиони с испанските си другари? Журналистите бързо забравиха! Защо на срещата със студентите имаше селяни дошли за някой и друг лев уредени от кметовете им от ГЕРБ. ей много продажни журанлисти, а "лидерите" на протестите за тези неща не обелват нито дума!? Мутрите подходиха към тях вече... въпроса е как...не виждам никакви видими следи!?
38
4
 
16
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Все повече си мисля,че бг студентите и те са от лошо тесто. С какъв акъл канят за представител Стоичков, та той е един бездарник в междучовешките отношения, ами той освен да псува и се звери какво друго може да върши. Голяма грешка е това, във ФК Барселона е уважаван заради футболните му заслуги, но никой го не иска в управата на клубът /въпреки че самият той се натискаше навремето/ само заради фактът, че е *** и без всякаква култура.
37
3
 
28
 
! Отговори
Реалистът преди 11 години
Вие пък какво се чудите за Ицо?!?! Велик футболист... Голямо име... истина си е,че едва ли са много БЪЛГАРСКИТЕ ИМЕНА,които са ги чували по цял свят като това на Христо Стоичков!!! Дори аз си признавам,че съм станал запален цесекар навремето заради зверското трио Ицо-Любо Пенев-Емо Костадинов!!! Но доттам...! Като човек,Стоичков смятам,че е достатъчно "просто селско момче" за да се остави да бъде здраво манипулиран от олигарси и чисти мутрафони!!! Както виждаме,че и става в последните години...!
36
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 47 Велики футболисти има навсякъде и цял свят ги уважава и обича. Само,че те не се тикат там където не им е мястото- политиката.
35
7
 
6
 
! Отговори
х преди 11 години
Никой нищо не казва за Станишев! Това, че станишев не е имал един работен ден стаж, не прави Борисов по-малко глупав, та той не е глупав той е вдълбнат.........ако му дадем едно учебниче по математика за 3,4 клас ще се лее пожарникарска пот!
34
3
 
19
 
! Отговори
Герберюги преди 11 години
Много сте *** .Не можете ли да измислите нещо друго освен "Комунист"като ви казват истината .Будата като е бил в Симеоново не е ли комунист,или Лилито Павлова дето дядо и бил партизанин от Чавдар? Или Цецо ,дето само носил папки? Вие сте си комунизи,но просто и долнопробно издание
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TAPANAR!
32
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До набор на ИцетоАма че си *** Саше?!Ицето го знае цял свят , а за теб никой дори не знае че те има!!!
31
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Умните и кадърни хора са само в БСП.Друго всичко е шкарт баце!
30
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ *** КАКЪВ ЛИ НЕ Е БИЛ....
29
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълен цирк . Стоичков като футболист беше добър но като човек е пълен ***. Той за това подкрепяше Буда защото са от един дол дренки.
28
8
 
9
 
! Отговори
До Дудев и Славчев преди 11 години
Не е задължително всички студенти в България да са комунисти и да са припознати от БСП!Студентите са част от бъдещето на България и е съвсем естествено да симпатизират на различни партии!А на тъй наречените "професионални протестиращи" Дудев, Славчев, и др. ще кажа-Момчета ,нима смятате че България е само ваша и само вие определяте кои са правилните протестиращи?!От два -три дни вие се показвате наистина като поръчка на БСП и С.Станишев!Срамувам се от вас!
27
8
 
4
 
! Отговори
стар комунист преди 11 години
Абе щом не е от партията/майка мани го тоя ***!