Да се приготвим за предизборна кампания

За доверието на избирателите ще се борят 38 партии
Обновена: 12 апр 2013 12:23 | 12 апр 2013 07:14, Петя Славова
122
Да се приготвим за предизборна кампания
Снимка: Булфото

От 12 април започва предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 12 май. За доверието на избирателите ще се състезават общо 38 партии и седем коалиции, регистрирани в ЦИК, предаде БТА.

Кандидатите за народни представители в партийните листи са 7200, те ще се борят за 240 места в 42-то Народно събрание. Регистрирани са двама независими кандидати за депутати - Иван Стоянов Славков във Варна и Жоро Петров Ничев в Плевен, проверяват се подписите за регистрация на Октай Енимехмедов в Бургас.
Протестиращите ще бъдат представени в листи на различни политически формации.

По закон предизборната кампания се открива 30 дни преди изборния ден. С решение на ЦИК тя ще приключи в 24.00 часа на 10 май. Кампанията се води на български език. Гражданите, партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез медиите.Предизборните събрания са публични, а за реда при провеждането им отговарят организаторите и органите на МВР, посочват от ЦИК.

По закон, не се допуска предизборна агитация в държавните и общинските учреждения и институции, както и 24 часа преди вота и в самия изборен ден.

От комисията информират, че кандидатите за народни представители и партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати, имат право на еднакъв достъп до източниците на информация, която им е необходима за предизборната кампания.

По информация на ЦИК, досега като наблюдатели на вота на 12 май са регистрирани шест български неправителствени организации с общо 127 наблюдатели, както и 27 наблюдатели на ПАСЕ и четирима на ПАЧИС.

На предстоящите избори ще се гласува с интегрална бюлетина, с дължина около метър. Досегашните управляващи от ГЕРБ отиват на изборите под мотото "Имаме воля", а Коалиция за България - под мотото "Да върнем България на хората".

"С ДПС за свободна и сигурна България" е логото на Движението за права и свободи, които ще обявят в събота слогана на кампанията си, определен след конкурс. "Атака" влиза в предизборната кампания с призива "Да си върнем България". Коалиция "ДСБ-БДФ" тръгва към избирателите с "Три стъпки за по-добра България. Има изход, има път напред". Коалиция "Съюз на демократичните сили" ще обяви мотото си при откриването на кампанията си в неделя, а РЗС - днес.

Партия "Движение България на гражданите" казва "ДА на нормалността!", а кампанията на Коалиция "Център - свобода и достойнство", в която влизат НДСВ и партията с председател Корман Исмаилов, ще бъде под мотото "Бъди в центъра". ГЕРБ, "ДСБ-БДФ", "България на гражданите" и РЗС откриват предизборните си кампании днес, а на 13 април, това ще направят Коалиция за България и ДПС. "Атака" и Коалиция "СДС" ще поставят началото на кампаниите си в на 14 април

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
0
 
! Отговори
Митева преди 11 години
До АнонименПърво тазо коалиция, която си "формирал" в изкуствена среда, няма как да стане реална и след милон години! Герб не са най-силните нито пример за подражание, те са просто хората с много кеш, които през целия си живот са имали кеш, хора които никога не са оставали без кеш!Знаеш поговорката "Парите при пари отиват!", та разгледай срещите на Бойко, виж с кой е най-близък/съди по позата на тялото му, дистанцията, изражението/и ще забележиш, че на всички срещи с босове му е най-гот! Мишок!
69
1
 
0
 
! Отговори
Митева преди 11 години
До Добри ПоповХаха-хохо-хихи! Не ставай глупав народе!
68
2
 
1
 
! Отговори
Драган Ценов преди 11 години
Победа за ГЕРБ! Ще гласувам за тях, защото показаха че имат воля да се справят с проблемите на хората! Тяхната програма е реалистична и не е пълна с празни обещания, така както на всички останали партии! БСП, какво ще връщат на България, след като всичко разграбиха и разпродадоха заедно с ДПС, НДСВ и СДС!? Те говорят и за национализация - това е малко абсурдно!
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ако Орешарски стане депутат, да се готвим за следизборна кампания!
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
имаме воля! работиха и спечелиха доверието ми! ще ги подкрепя
65
2
 
0
 
! Отговори
Вени преди 11 години
До Бай СтавриНарода ще излезе, ще гласува и ГЕРБ няма да е слаба....
64
2
 
0
 
! Отговори
анна преди 11 години
Ще гласувам за ГЕРБ - аз и всички мои приятели и роднини.
63
3
 
2
 
! Отговори
manaka преди 11 години
За предизборната кампания ГЕРБ са готови за СТАРТА. И ще направят силна кампания.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всъщност предизборната кампания започна отдавна и протече с плюенето и изваждането на кирливите ризи на герб и настояването, че опозицията щяла да се справи по - добре! а в парламента ще има само два полюса: герб и останалите! ще видим цирк - коалиция между дпс, бсп и атака, срещу герб!
61
2
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
Имаме воля е много силен апел..аз определено ще дам своя глас за ГЕРБ... не желая друг да определя бъдещето ми и ще гласувам
60
2
 
0
 
! Отговори
Мишо Тракев преди 11 години
Абе всички ни лъгаха от както се помня, а вече съм на 56 години. Тези от ГЕРБ обаче правят некакви реални неща като гледам и са единствените дето правят, другите само говорят. Какъв избор имам-ми никакъв- или няма да гласувам или ще гласувам за герб, ама ако не гласувам пък *** ще вземат превез- така че и за това нямам избор ...абееее това е положението
59
1
 
3
 
! Отговори
дас преди 11 години
В този сайт има някакъв лохмак който коментира по всяка новина че да гласуваме за гЕРБ! колкото и да се опъваш няма да промениш моето мнение за кой да гласувам така че марш в гетото да даваш кебабчета на ***
58
2
 
0
 
! Отговори
Гергана преди 11 години
Партии , партиики , борещи се за 1% , за да си вземат 4 години на готово държавна субсидия , купуването на гласове не е вече престъпление , то е единствена алтернатива на БСП, ДПС , Атака , а сега ще бъде приоритет и на всички други регистрирани партии на мошеници.Единствено ГЕРБ не са нарушили това правило , единствени те разчитат на симпатизантите и членовете си , и единствено техния вот е честен , въпреки голямата конкуренция от политически брокери
57
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 11 години
Чак пък да се подготвим...имам чувство, че само в такава съм живяла през последните години! То не бе плюене и вадене на кирливи ризи, а сега когато трябва да се подготвя за предизборна кампания...не знам какво да правя и за кого да гласувам!
56
3
 
1
 
! Отговори
Камен преди 11 години
Само и единствено ГЕРБ!
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разгледах листите на главните партии и чесно казано съм възмутен от кандидатурата на Гуцанов за депутат, явно най-сетне е разбра,че никой не го иска в община Варна и сега се е насочил към НС. Относно ГЕРБ бих казал, че допуснаха някои осн. грешки в мандата, но предпочитам тях на фона на останалите и се радвам,че точно Лиляна Павлова води листата за Варна.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой знаели защо?Защо народният съд от 1944,осъдил и избил хиляди невинни: патриоти,интелигенти,управници и духовници,бе програма номер едно на БКП или сегашните БСП?.Защо сега никой не се сеща да поиска народен съд за грабителите на България, и най-вече такова искане го няма в програмата на нито една отБСП, ДПС,СДС,ГЕРБ и тн. партии отиващи на изборите?Отговор-значи те са едно исъщо с БКП.До всички които четат и пишат тук моля поправете ме ако греша. Тогава отивайки на изборите България не променя нищо,освен нов мандат със старите ГРАБИТЕЛИ.
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХВащайте гората другари време е
52
5
 
4
 
! Отговори
Добри Попов преди 11 години
Дано ГЕРБ спечелят тези избори. Това е единственото спасение за България в тежката икономическа криза
51
3
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Бойко докара всичко изкуствено през последните си години на управлението на герб: изкуствени жени, изкуствени цигари, изкуствени обещания, изкуствени хора. Аз си искам естественото. Предпочитам нормална жена, а не Фидосова. По- добре качак, а не електронна цигара... Гив ми файв- и напред.