Да се приготвим за предизборна кампания

За доверието на избирателите ще се борят 38 партии
Обновена: 12 апр 2013 12:23 | 12 апр 2013 07:14, Петя Славова
122
Да се приготвим за предизборна кампания
Снимка: Булфото

От 12 април започва предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 12 май. За доверието на избирателите ще се състезават общо 38 партии и седем коалиции, регистрирани в ЦИК, предаде БТА.

Кандидатите за народни представители в партийните листи са 7200, те ще се борят за 240 места в 42-то Народно събрание. Регистрирани са двама независими кандидати за депутати - Иван Стоянов Славков във Варна и Жоро Петров Ничев в Плевен, проверяват се подписите за регистрация на Октай Енимехмедов в Бургас.
Протестиращите ще бъдат представени в листи на различни политически формации.

По закон предизборната кампания се открива 30 дни преди изборния ден. С решение на ЦИК тя ще приключи в 24.00 часа на 10 май. Кампанията се води на български език. Гражданите, партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез медиите.Предизборните събрания са публични, а за реда при провеждането им отговарят организаторите и органите на МВР, посочват от ЦИК.

По закон, не се допуска предизборна агитация в държавните и общинските учреждения и институции, както и 24 часа преди вота и в самия изборен ден.

От комисията информират, че кандидатите за народни представители и партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати, имат право на еднакъв достъп до източниците на информация, която им е необходима за предизборната кампания.

По информация на ЦИК, досега като наблюдатели на вота на 12 май са регистрирани шест български неправителствени организации с общо 127 наблюдатели, както и 27 наблюдатели на ПАСЕ и четирима на ПАЧИС.

На предстоящите избори ще се гласува с интегрална бюлетина, с дължина около метър. Досегашните управляващи от ГЕРБ отиват на изборите под мотото "Имаме воля", а Коалиция за България - под мотото "Да върнем България на хората".

"С ДПС за свободна и сигурна България" е логото на Движението за права и свободи, които ще обявят в събота слогана на кампанията си, определен след конкурс. "Атака" влиза в предизборната кампания с призива "Да си върнем България". Коалиция "ДСБ-БДФ" тръгва към избирателите с "Три стъпки за по-добра България. Има изход, има път напред". Коалиция "Съюз на демократичните сили" ще обяви мотото си при откриването на кампанията си в неделя, а РЗС - днес.

Партия "Движение България на гражданите" казва "ДА на нормалността!", а кампанията на Коалиция "Център - свобода и достойнство", в която влизат НДСВ и партията с председател Корман Исмаилов, ще бъде под мотото "Бъди в центъра". ГЕРБ, "ДСБ-БДФ", "България на гражданите" и РЗС откриват предизборните си кампании днес, а на 13 април, това ще направят Коалиция за България и ДПС. "Атака" и Коалиция "СДС" ще поставят началото на кампаниите си в на 14 април

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
до по-полечка преди 11 години
Незнам на кого е чугунена главата, ама си доста куха манерка..../не е от REDvayler/
9
2
 
1
 
! Отговори
те тоя преди 11 години
Смърделите започват поход, България започва да смърди още по-силно през прекрасната пролет!
8
3
 
2
 
! Отговори
БОСИЯ преди 11 години
БУДА каза....... АСФАЛТ , БОЙ и еб......н от МВР,
7
2
 
7
 
! Отговори
Дамян преди 11 години
Предния път гласувах за ГЕРБ, но сега ще гласувам за БСП . Просто разбрах ,че ГЕРБ е партия на богатите и на МВР. Сори!
6
3
 
9
 
! Отговори
Вън герб и ЕРП-тата преди 11 години
Форумите са пълни с ченгета и техни роднини, които пропагандират за Герб. Така че не мислете че обикновения беден българин ще гласува за тая крадлива партия Герб.Борисов нали каза " полицаите са ми като братя..". Оправи им заплати, даде им бонуси и т.н..65 000 са ченгетата плюс техните роднини...,познайте що мързелива *** храним.
5
1
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
И аз съм за бойкот, обаче турците ще си гласуват за ДПС, герберите ще гласуват под строй за Боко и така нататък, така че пак същата -нищо не се променя....
4
3
 
6
 
! Отговори
купува-продава преди 11 години
Аз не мога да си обясна как всякакви статистики и анкети дават сериозно преимущество на ГЕРБ, а навсякъде коментарите и настроенията на хората са анти-ГЕРБ
3
3
 
5
 
! Отговори
Бай БУДАЛ преди 11 години
народе ГЛАСУВАЙ, защото БУДА ви предлага същото меню..... АСФАЛТ и зрелища екшън на МВР
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"38 партии и седем коалиции",....много нещо, бре
1
3
 
6
 
! Отговори
Отпише ГЕРБ преди 11 години
Най-важното е, кой каква икономическа програма ще предложи - осъществима ли е и добра ли е за подобряване хала на обществото. Президентът вече формулира програмата на ГЕРБ - още два Дунавски моста и пак магистрали, което означава, че отново бюджетът ще бъде насочен за магистралите. А за икономически просперитет - нито дума. И така, ясно е, че ГЕРБ не е в състояние и няма намерение да развива икономиката в държавата. Да видим другите партии, какво предлагат за хората. .