Да се приготвим за предизборна кампания

За доверието на избирателите ще се борят 38 партии
Обновена: 12 апр 2013 12:23 | 12 апр 2013 07:14, Петя Славова
122
Да се приготвим за предизборна кампания
Снимка: Булфото

От 12 април започва предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 12 май. За доверието на избирателите ще се състезават общо 38 партии и седем коалиции, регистрирани в ЦИК, предаде БТА.

Кандидатите за народни представители в партийните листи са 7200, те ще се борят за 240 места в 42-то Народно събрание. Регистрирани са двама независими кандидати за депутати - Иван Стоянов Славков във Варна и Жоро Петров Ничев в Плевен, проверяват се подписите за регистрация на Октай Енимехмедов в Бургас.
Протестиращите ще бъдат представени в листи на различни политически формации.

По закон предизборната кампания се открива 30 дни преди изборния ден. С решение на ЦИК тя ще приключи в 24.00 часа на 10 май. Кампанията се води на български език. Гражданите, партиите, коалициите, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез медиите.Предизборните събрания са публични, а за реда при провеждането им отговарят организаторите и органите на МВР, посочват от ЦИК.

По закон, не се допуска предизборна агитация в държавните и общинските учреждения и институции, както и 24 часа преди вота и в самия изборен ден.

От комисията информират, че кандидатите за народни представители и партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати, имат право на еднакъв достъп до източниците на информация, която им е необходима за предизборната кампания.

По информация на ЦИК, досега като наблюдатели на вота на 12 май са регистрирани шест български неправителствени организации с общо 127 наблюдатели, както и 27 наблюдатели на ПАСЕ и четирима на ПАЧИС.

На предстоящите избори ще се гласува с интегрална бюлетина, с дължина около метър. Досегашните управляващи от ГЕРБ отиват на изборите под мотото "Имаме воля", а Коалиция за България - под мотото "Да върнем България на хората".

"С ДПС за свободна и сигурна България" е логото на Движението за права и свободи, които ще обявят в събота слогана на кампанията си, определен след конкурс. "Атака" влиза в предизборната кампания с призива "Да си върнем България". Коалиция "ДСБ-БДФ" тръгва към избирателите с "Три стъпки за по-добра България. Има изход, има път напред". Коалиция "Съюз на демократичните сили" ще обяви мотото си при откриването на кампанията си в неделя, а РЗС - днес.

Партия "Движение България на гражданите" казва "ДА на нормалността!", а кампанията на Коалиция "Център - свобода и достойнство", в която влизат НДСВ и партията с председател Корман Исмаилов, ще бъде под мотото "Бъди в центъра". ГЕРБ, "ДСБ-БДФ", "България на гражданите" и РЗС откриват предизборните си кампании днес, а на 13 април, това ще направят Коалиция за България и ДПС. "Атака" и Коалиция "СДС" ще поставят началото на кампаниите си в на 14 април

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
2
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Всеки здравомислещ човек ще гласува за ГЕРБ!
49
5
 
3
 
! Отговори
Mango преди 11 години
НАрода ще излезе и ще гласува за ГЕРБ ,това е истината
48
1
 
1
 
! Отговори
Катя преди 11 години
До Бай СтавриНека на 13 май обсъждаме кой е слаб. Щото аз не виждам как столетницата ще изведе пред урните дори електората, който й приписват социологическите проучвания... Всички знаем, че едно е да участваш в анкета и съвсем друго реално да пуснеш гласа си.
47
1
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
До ивНароде, излез и гласувай! Нека да покажем партия ГЕРБ, колко е слаба!
46
2
 
2
 
! Отговори
Halifax Town преди 11 години
Като оставим българското безочие и погледнем фактите се вижда, че партия ГЕРБ осигурява на България най-много пари от ВСИЧКИ европейски държави за следващия програмен период. До момента благодарение на еврофондовете са инвестирани над 10 млрд лева в икономиката на страната. Да не забравяме и че ще имаме най-ниските данъци в Европа!!! Така че изборът ми е ясен !
45
1
 
0
 
! Отговори
ю-бря,бряяяяя преди 11 години
На дългата интегрална бюлетина ще нарисувам един голям ......, от горе до долу, за всички *** тръгнали да се опитват да си правят експерименти с мен!Писна ми от партии, партийки,коалиции и др. формирования искащи да ме обяздят и крадат за пореден път!
44
2
 
2
 
! Отговори
ив преди 11 години
Народе, излез и гласувай! Нека да покажем партия ГЕРБ, колко е силна!
43
1
 
3
 
! Отговори
tdmils преди 11 години
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН И ЗА ВИНАГИ ОТ КОМУНИСТИТЕ-СОЦИАЛИСТИ И ТЕХНИТЕ ОКТОПОДНИ ПИПАЛА НА 12 МАЙ И ЕНИЧАРСКИТЕ ЛИДЕРИ И ДОНОСНИЦИ НА ДС И КОСТОВ И ПРЪМОВА-КУНЕВА, КОИТО СЕ СЕЩАТ ЗА СВОИТЕ САМО ПРЕДИ ИЗБОРИ И ПОДКЛАЖДАТ ВИНАГИ ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ!!! Българи СЪБУДЕТЕ СЕ И ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЗИ ЧЕРВЕНО-ТУРСКИ МАНИПУЛАТОРИ НА ЗАБЛУДЕНИТЕ ДУШИ!!! Българи, ГЛАСУВАЙТЕ НА 12 МАЙ С ГЛАВИТЕ СИ И СЪБУДЕНИ ОТ ДЪЛБОК СЪН !!!!
42
4
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
ГЕРБ и с дявола ще се коалират, само и само да лапкат! Тиквата даже и от "шефа" си ще се откаже. Да си купят някой глас, да не са капо. До там. За четири години фискалните резерви намаляха с около 4 млрд. лв., а дългът бе увеличен приблизително с още 4 млрд. Лекарското съсловие по безпрецедентен начин беше унижавано, да не говорим за обикновения човек., Борисов е първият премиер след Жан Виденов, който си отива след масови гладни и вече горящи бунтове. То тогава- все едно да си върнем Жан. Затов
41
4
 
5
 
! Отговори
15515651511551515155 преди 11 години
ДА ПРИГОТВИМ КАМЪНИТЕ ЗА ГЕРБЕРАСТИТЕ
40
3
 
5
 
! Отговори
ГРОБ преди 11 години
Защо не излязохте когато българите бяха по площадите мръсни страхливи герберски ***, ами сега изскачате от дупките си? Този път няма да има само камъни ами като Кадафи ще ви влачим и на кучетата да ви ядат
39
1
 
3
 
! Отговори
до 86 преди 11 години
До Анонимен Герб това го свърши само за 3 години!
38
2
 
1
 
! Отговори
отчаян преди 11 години
да обявим война на Германия или да направим вътрешна чистка - народа срещу политиците, банките, медиите, едрия бизнес и съдиите и магистратите
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие не разбрахте ли?!НЯМАМЕ доверие в никой вече,изчерпа се,вие сте си виновни!!!!!Изчезвайте!!!
36
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 11 години
Предлагам да се регистрира националсоциалистическа партия и да се забранят всички останали, за да се ликвидира веднъж завинаги въпроса с ***, комунистите и либерало- глобалистите.От тези напасти и *** може да ни оттърве само фашизъм или националсоциализъм и то докато е време. Сигнализирахте за неуместен коментар
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези партии не се борят за доверието на избирателя, а за държавните субсидии.
34
6
 
4
 
! Отговори
социалист преди 11 години
Дерзайте, другари, иначе още 4 години ще си смърдим в мазето на Позитано!!!
33
6
 
4
 
! Отговори
321 преди 11 години
Ако не гласувате за БСП, ГРОБ ще ви вземат парите в банката, колата и апартамента, ще продадат децата ви за органи на албанците, и ще направят жените ви ***, така се говорило на срещата в Армеец за всички, които не гласуват за ГРОБ
32
2
 
1
 
! Отговори
тито преди 11 години
Най- ме кефят латинопичове, *** и турци !
31
8
 
2
 
! Отговори
321 преди 11 години
Всички журналисти твърдят, че като се доближат до Бойко Борисов той миришел на *** и ***. Представете си как подобно същество "управлява" България!