Скандалът с подслушванията руши доверието, отсече Попова

За вицепрезидента изходът от проверката няма значение
19 апр 2013 13:58,
63
Скандалът с подслушванията руши доверието, отсече Попова
Маргарита Попова. Снимка: архив Булфото

Не е важно какъв ще бъде ходът и как ще завърши скандалът с подслушването, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова.

“Българският Уотъргейт“, или както стана модерно да се нарича наскоро “Цветановгейт“, избухна, след като лидерът на левицата Сергей Станишев внесе при главния прокурор Сотир Цацаров сигнал за нерегламентирано подслушване в СДОТО, ръководено лично от ексвътрешния министър Цветан Цветанов. Миналата седмица обвинението потвърди, че две трети от сигнала е верен.

По думите на Попова обаче нямало значение дали сигналът ще се докаже или не, защото и в двата случая се руши доверието на гражданите в институциите и в страната.

Задължение на прокуратурата беше да поеме този сигнал и да направи проверка. Аз съм била свидетел и знам, че преди повече от десет години подобна проверка, във връзка със скандал за подслушвания, е правена - грандиозна, мащабна проверка, по времето на бившия главен прокурор г-н Филчев", допълни Попова.

По този начин вицепрезидентът припомни т.нар. “Филчевгейт“, когато стана ясно, че тогавашният главен прокурор е бил подслушван.

Тя припомни, че тогава били открити много организационно-административни нередности. Какво ще се случи сега, как ще продължи проверката, според нея, не е работа да го коментира. По нейни думи не бива да възхваляваме действията на прокуратурата, защото това поведение се дължи по закон. Веднага след обявяването на резултатите от проверката се чуха много одобрителни думи за действията на обвинението.

Попова коментира и предизборната кампания.

"Лично моята оценка е, че може би се говори малко повече. Ние си го правим това вече 20 години. Може би е време малко по-малко да приказваме, а поведението ни да бъде по-модерно, по-европейско и да си вършим нещата по-добре. Много приказки, убедила съм се отдавна, не са нужни", заяви още вицепрезидентът, цитирана от БТА.

По нейни думи по време на предизборната кампания трябва да се търси поведение на възпитани, толерантни хора, просветени, които познават правилата, зачитат резултатите, които се уважават помежду си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...руши доверието в чалгата... Което всъщност иде да рече, че резултатът от подслушвания може да бъде само положителен. Но дали е имало такива, това е въпрос с повишена трудност. Ако обаче подслушвания е нямало, жалко. Да има! Белким нещо почне да попросветва. Стига тъмно, стига сиво!
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"По нейни думи по време на предизборната кампания трябва да се търси поведение на възпитани, толерантни хора, просветени, които познават правилата, зачитат резултатите, които се уважават помежду си." - Е ТЕ ТОВА НЕ СА ГЕРБ.
49
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
ПЪРВО - фЛОРОВ Е ВАШ ЧОВЕК ВТОРО - ДОВЕРИЕ ВЪВ ВАС ВЕЧЕ НЯМА
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доверие в т.нар институции!!! ХАХАХАХАХА От 65 години всичко е фалш и надуване на плондери, но 10 ное 89 оля и не спира да олива държавата с теменужки без целофан. БЕЗпреходно. И с поголовна чалга отгоре додолу. Затова и "преходът" не спира, сЕ сме си в тунела. Та, какво да се РУШИ, моля?
47
0
 
8
 
! Отговори
МЭО преди 11 години
Министър Цветанов (и предходни) ПОДСЛУШВАТ - зам. президентът Попова призовава "ДА НЕ ПРИКАЗВАМЕ" - институциите ОБСЛУЖВАТ МАФИЯТА - Президентът Плевнелиев ПРАВИ МОЛЕБЕНИ ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ - а 22% от българите живеят с по-малко от 216лв. месечно и се самозапалват!!! И ТОВА НЕ Е АНЕКДОТ - ТОВА Е БЪЛГАРИЯ!!!В Европа драга ми измислена г-жо "зам. президент" за разлика от България ИМА ПРАВОСЪДИЕ!!! и БЛАГОДЕНСТВИЕТО го постигат с БАНКИ ЗА РАЗВИТИЕ, ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС!
46
1
 
10
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Нямало значение дали сигналът ще се докаже или не - ДА, ЗА ПОПОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ!
45
0
 
6
 
! Отговори
МЭО преди 11 години
Подслушване ... мафия ... конспирация ... РЕЗУЛТАТ = ПРЕСТЪПНОСТ И МИЗЕРИЯ, 22% от българите живеят с по-малко от 216лв. месечно ... репортаж от 2011г. youtube/watch?v=YsmLmk4-vTE&feature=related
44
1
 
11
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ! преди 11 години
ПОПОВА, СКАНДАЛЪТ С ПОДСЛУШВАНЕТО Е НА ТВОЯ ПРИЯТЕЛ И ЗАМ. ШЕФ НА ГЕРБ ЦВ.ЦВ. НЕГОВИТЕ АПАРТАМЕНТИ НЕ СА 6У А 66 ПО 6. ВЪВ ВСЯКА НОРМАЛНА СТРАНА ЗА ТАКЪВ СТРАХОТЕН СКАНДАЛ КАТО НЕЗАКОННО ПОДСЛУШВАНЕ ВИНОВНИКЪТ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗАТВОРА, А ПАРТИЯТА МУ ЩЕ БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА ЗАВИНАГИ ОТ ХОРАТА! РАЗБРА ЛИ, НЕУВАЖАЕМА ПОПОВА? СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТЕБ И ТАЯ ГРЕШКА НИКОГА НЯМА ДА Я ПОВТОРЯ!
43
1
 
5
 
! Отговори
Ники преди 11 години
До тъй наречения Безпартиен/ Гербаджия / Байчо ,Байчооооооо,заради такива като теб тия тарикати с особени форми на главите са си разпасали пояса до безумие.Овчедушието си е направо диагноза..............
42
0
 
8
 
! Отговори
малко съм простичка преди 11 години
и не мога да разбера това :"...нямало значение дали сигналът ще се докаже или не, защото и в двата случая се руши доверието на гражданите в институциите и в страната."Какво има значение тогава...да се самозаблуждаваме, че всичко е розово и така едно доверчивооо
41
0
 
7
 
! Отговори
Чергар преди 11 години
До не държавен служителДа ... така го разбира Попова ... тихо да не ни чуят - тя си живее в държавата Neverland ... докато България е станала за посмешище в света. ... и бива цитирана само като най-бедната и престъпна държава в Европа ... защото я управлява Мафията ...
40
0
 
12
 
! Отговори
не държавен служител преди 11 години
Тая да каже защо масово са назначавани в министерството, на което беше министър, хора без конкурс, т.е с протекции и връзки!?, а не да разправя, че "поведението ни да бъде по-модерно, по-европейско и да си вършим нещата по-добре." Нейното разбиране за добре свършена работа явно е тихо и кротко, без много шум да си правим каквото си знаем.
39
0
 
8
 
! Отговори
Чергар преди 11 години
До Безпартиен: Подслушването е поголовно и повсеместно - не само на партиите ... подслушват всеки който има връзка с протестите или пък работи в определна сфера на бизнес ... до такава степен, че не може нормално телефонно обаждане да направиш ... Някъде прочетох, че е добре да настроиш телефона на 3G мрежа за да избегнеш поне "моторизираните подслушвателни системи" ...
38
0
 
8
 
! Отговори
До Безпартиен преди 11 години
Ти да не искаш да викат тези, които са подслушвали??? И не подменяйте демократичните ценности с уж страх от подслушване. Само маргинали, и *** могат да си представят, че в подслушването няма нищо лошо, щото ще чуят "врага" какво мисли. Ама, че "врагът" стават ВСИЧКИ не си дават изобщо сметка. Така, че марш в Северна Корея на всички, които мислят, че подслушването е безобидна работа и я възхваляват. Там ще ви удовлетворят желанието да ви подслушват. Тук искаме демокрация!
37
8
 
1
 
! Отговори
akud преди 11 години
след тъпите досиета на ДС , тъпите шумкари измислиха новата пропаганда наречена ПОДСЛУШВАНЕ. но какво да им се сърдиш на шумкарите, те са били и днес са ,утайката на България която някога се е криела в гората на хлад под предлог, че ще освобождават държавата а са яли и пили по цял ден и нощ снабдявани от таkа наречените ятаци, който са си обикновени снабдители, артелчици по военно му.
36
0
 
11
 
! Отговори
Матросов преди 11 години
Бедния президент Никсън, бедните американски демократи!Само за съжаления са, че са изложили САЩ пред света с техния Уотъргейт.Направо срамота!Само така г-жо Вицепрезидент!Вие сте вдъхновение за всеки с изказването си.Няма никакво значение крал ли си не крал ли си,убивал ли си или не си убивал.Важен е имиджа както ви разбирам.А ,че има закони, морални норми, държавническа отговорност за този който е увластен от народа...просто ги изхвърлихте в кошчето за ***.Разграничавам се от изказването Ви.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле,и от този крокодил ще чакаме да защитава демокрацията!
34
18
 
4
 
! Отговори
Безпартиен преди 11 години
Я да видим кой толкова силно крещи по темата подслушване? Еми това не са ли познатите политици от прехода-Първанов,Станишев,Доган,Местан,Костов, Овчаров,Петков,Кунева-Пръмова и ред други пропаднали политици с криминално минало. Да си зададем въпроса защо ги е страх от подслушване? Ами да не са прегрешили Другарите нещо? Дали някой обикновен човек се вълнува от подслушването? Ами НЕ,защото спазва законите на държавата.Ето затова ревът Господа-Другарите !
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако наистина за вицепрезидента изходът от проверката няма значение, то тя нито е за вицепрезидент, нито е за държава от ЕС. Да върви в Северна Корея най-добре.
32
0
 
8
 
! Отговори
Чергар преди 11 години
Какви институции в България ... те са си чисти ... п*ституции ... на THE MAFIA GUYS !!! При това положение ... няма Шенген ... само мафия и ... мизерия - 1.6 милиона българи живеят с по-малко от 250лв на месец .... За каква Еврипа изобщо говорим ...