Предсрочните избори са вредни за страната, скочи Нинова

ГЕРБ: Има неясна конфигурация зад това управление
Обновена: 27 юни 2013 09:27 | 27 юни 2013 09:27,
103
Предсрочните избори са вредни за страната, скочи Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: архив, БТА

Вредни ли са предсрочните избори за страната или те са изходът от кризата.

Около това спориха пред bTV депутатите Корнелия Нинова от БСП и Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Нинова очерта двата възможни сценария, пред които е изправена държавата към момента. „Единият е правителството подава оставка – това означава, че за 2014-а няма бюджет на държавата – замразени пенсии, неувеличени майчински, никакви плащания към бизнеса, липса на пари за младежката заетост, стопиране на еврофондовете.

Вторият сценарий е оставане на кабинета – замразяване на пенсионната възраст и въвеждане на швейцарско правило, намаляване на сметките за ток, пари за насърчаване на бизнеса да наема млади хора”, обясни социалистът и добави, че предсрочни избори в момента са вредни за България.

Според Корнелия Нинова управляващите няма да прибягнат до използването на полицейска сила срещу участниците в протестната акция „на кафе пред парламента”.

Органите на МВР само щели да осигурят разширена зона на сигурност, която да гарантира на депутатите безпрепятствено влизане и излизане от сградата на НС.

Дариткова, от друга страна, изтъкна, че парламентарното мнозинство в сегашния му състав е делигитимирано. Затова то не може да изпълни задачите, заради които е бил подкрепен кабинетът на Орешарски.

„Продължава да има неясна конфигурация зад това управление. Протестът е срещу този вариант на подмяна на вота. Кабинетът „Борисов” бе на малцинството, но с ясно легитимирана отговорност – доказано бе с връщането на властта на суверена”, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
На вторият ден от кафето пред парламента присъстваха поддръжници на ГЕРБ, които агитираха хората да тръгнат срещу централата на БСП, но не даваха и дума да се обели протестът да мине през централата на ГЕРБ. Други доводи!? Относно това дали аз съм платен или не: това си е моя работа, първо. И второ- дори тези, горе споменатите тикви и да искат да ми плащат- НЕ ЩА! Защото си имам мнение и не съм *** да подкрепям хора, които последните 4 г. ми е мамата! Стига с мутрите!!!
82
2
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Наказателен кодекс Глава първа ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА Раздел I Измяна Чл. 95. Който, с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката, участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
81
2
 
4
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП преди 10 години
ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ СА БСП В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ! ЗАТВОР ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!
80
6
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Държавата я съсипаха предните. Ти къде живееш!? Помниш ли, какво каза Тиквата за бъдещия премиер и следващите няколко месеца, независимо кой ще бъде? Защо ли любимият ти Винету така бързо подаде оставка!? Като разбереш какво е разликата между п. чка и п. тка- тогава философствай! Каквито и избори да има, герб вече не са в играта. Спрете да им се водите по акъла, иначе доказвате, колко сте елементарни, уважаеми дами и господа!
79
1
 
3
 
! Отговори
боклик преди 10 години
Ти си вредна за България!
78
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Др.Нинова ,защо не скачахге когато мъжльото ви беше шеф на Митница АА???Сега щом скачате значи не сте червена ..
77
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие г-жо Нинова, Вие сте вредни за страната! Колкото по-бързо се уметете, толкова по-малко золуми ще направите! Ако останете да управлявате, дори само една година ще нанесете такива поражения във всички сфери, че после няма да има какво да се възстановява! Паническото харчене за "социални групи", което правите в отчаян опит да се харесате на някой ще ви излезе през носа! Това са нашите пари! На тези, които работят и произвеждат! А не ваши да решавате за какво ще ги дадете! Гадни комунисти.
76
4
 
8
 
! Отговори
gruh преди 10 години
Те тая ако я питат ще каже, че изобщо няма нужда от избори, камо ли предсрочни. Има си приет бюджет, дори да не се приеме нов си има правила как се действа, така че да не плаши колко ще е зле държавата без Олигарски. Много си е добре. Ние без тях можем, те без нас не могат!
75
13
 
11
 
! Отговори
543 преди 10 години
истината е една никога катастрофата герб
74
6
 
25
 
! Отговори
Крис преди 10 години
Ох колко я боли миличката, че още от самото начало й стана ясно, че няма партията й заедно с мизерниците от ДПС и Атака да се задържи на власт, да купонясват, да пътуват по екзотични дестинации на наш гръб, да командват и да шетат безнаказано, боли я, че разбра, че никога, нищо няма да е същото както преди и ще трябва скоро да сдадат неудачната си власт. Същата тази се скара на народа за реакцията ни срещу Пеевски, имал нужда от време да се ДОКАЖЕ! (???) Вън мизерници нещастни, ВЪН!!!
73
4
 
25
 
! Отговори
Стар Хъш преди 10 години
Няма вредни избори !...но има вредни партии.
72
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя и колегите й от ръковоството на БСП са вредни за страната! Нещо повече- токсични са! Но това е вече проблем на почтените членове на тази партия.
71
6
 
33
 
! Отговори
Bastor преди 10 години
Вече над 20 години се ПРИСМИВАТЕ на българските пенсионери с 10-30 лева увеличение на пенсиите на всеки 4-8 години! *** МРЪСНИ! Захапаха властта и започнаха със заплахите!Евро фондовете няма да ги видим така или иначе нормалните и честни български производители!!!! НАГЛИ ***!
70
6
 
32
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
Ако това ще са"вредните" последствия от предсрочни избори с две ръце съм за тях. Както нямаше пари за тези простотии, като започнаха протестите изведнъж се"намериха". Щяха милиарди от контрабанда да вкарат в бюджета. Сега реват,че приходната част за 2013г. няма да се изпълни??!! Колко ще ни струва"намалението"на тока? Нали щяхме да се борим срещу монополите? Тогава защо вместо свободен енергиен пазар, връщаме"единствен купувач"?
69
6
 
15
 
! Отговори
случаен преди 10 години
ГЕРБ , БСП , ДПС , АТАКА и тези партии извън парламента са платени микерета обслужващи нечии интереси , а именно разпродаване и ограбване на БЪГРИЯ . Трябва да се измите *** и да се постави ново начало . само това ни спасява , нас обикновнните хора .
68
22
 
9
 
! Отговори
Croki_Gena преди 10 години
само така - протестирайте, сваляйте, качвайте - само така ...долу герб , долу бсп, долу дпс , волен в канавката -----само такааааааааа....а ние то МВФ идвамееее , тихо и полека, но сигурно ...с всеки изминал дан сме все по-близичкооо , идвамешвейцарско правило ли, ранно пенсиониране, индексация на заплати ли - я марш в кочинката...пенсионираш се след като ти видим смъртния акт..отпуски- не , трябва да работиш, щото трябва да си плащаш заемчето, дето сега ще ви го дадем...
67
12
 
34
 
! Отговори
тълкувател преди 10 години
В превод др. Нинова каза следното :"Предсрочните избори объркват далаверката и пречат на лапането"
66
6
 
29
 
! Отговори
бабат преди 10 години
*** Нинова,политически хамелеон да не ми се прави на "девица", разчитайки на късата народна памет.През 1997 г беше тъмно синя,получи незнайно как на 28 г постове като изп.директор на"Техноимпекс",председател на борда на директорите на "Техноимпортекспорт и т.н.".По-възрастните знаят,че това бяха фирми за търговия с оръжие и падаха доста пари.Ха сега да ми обясни госпожата какъв беше тоя "катарзис",че през 2005 г се пребоядиса и влезе в квотата на БСП и стана зам.министър на МИЕ
65
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вредни за страната сте вие.Че вече един месец само лъжете и нищо не сте свършили
64
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всякакви избори ,при които БСП/.БКП не са на власт са вредни за страната.Енергетиката ще загине,в страната ще настъпи мрак,глад и хаос ако БСП не е на власт или се гони от такава.Ренегатът Нинова придоби комунистическа арогантност и наглост/или просто ги е прикривала/ още не може да стигне по нахалство и отврат Мая Манолова,но се старае.Бъдете още по гадно ,още по арогантни като началника си-и тогава е сигурно,че за пореден път ще бъдете ИЗМЕТЕНИ.