Депутатите от ГЕРБ лоялни към Борисов

Нито един от сегашния парламент няма да напуска партията
Обновена: 9 юли 2013 10:49 | 9 юли 2013 07:00, Красимир Ангелов
79
Депутатите от ГЕРБ лоялни към Борисов
Настоящи депутати на ГЕРБ няма да напускат партията. Снимка: Булфото

Нито един от сегашните народни представители на ГЕРБ няма да напусне партията, сочи проверка на "24 часа" по повод декларацията на недоволни бивши гербери, които преди 2 дни открито обявиха, че тръгват към създаването на нова формация.

"Нямаме намерение и да привличаме депутати от сегашната парламентарна група на ГЕРБ. Още по-малко пък с идеята да подкрепим правителството, за да не зависи то от "Атака", обясни бившият координатор на ГЕРБ за Варна и ексдепутат Павел Димитров, който е един от основните играчи в евентуалната бъдеща формация.

Той все пак посочи, че в близките 2 седмици ще стане окончателно ясно, дали ще се прави нова партия, която евентуално можело да потърси обединение със СДС или ДСБ.

"Нямам намерение да напускам. Даже разложката структура прие декларация, че сме твърдо зад партията", увери депутатът Любен Татарски, сочен от някои издания като един от потенциалните дезертьори от Бойко Борисов.

Още по темата

"Не може да става дума за напускане на някой от седмината варненски депутати", категоричен бе и контраадмирал о.р. Пламен Манушев.

Dnes.bg припомня, че в понеделник заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев заяви категорично, че парламентарната група на бившата управляваща партия остава единна и консолидирана въпреки декларациите за напускане на членове на партията.

Той посочи, че към момента членовете на партията са над 70 000 души и лично решение на всеки е дали да напусне организацията.

Както е известно в неделя членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати, областни и общински координатори на партията разпространиха декларация до медиите, че започват поетапно прекратяване на членството си в ГЕРБ и пристъпват към създаване на нов политически проект, "отговарящ на повика на времето".

Контактната група, подписала декларацията, е в състав: Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев, Емил Димитров.

В декларацията се посочва, че през последните години ГЕРБ е била овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
1
 
! Отговори
Адел преди 10 години
Така трябва да бъде! Те са избрани благодарение на името ГЕРБ и трябва да останат в ПГ! ГЕРБ ще остане силна партия, въпреки тези временни проблеми с т.нар. отцепници!
54
3
 
0
 
! Отговори
az преди 10 години
поредната спекулация за разцеплението на ГЕРБ
53
6
 
1
 
! Отговори
Мирела преди 10 години
ГЕРБ са любимците на народа. Ясно е!
52
6
 
2
 
! Отговори
dok12345 преди 10 години
Няма да напускат! Кой бяга от хубавото! ГЕРБ е най-добрата партия!!!
51
4
 
6
 
! Отговори
пицата преди 10 години
бойко борисов сменяше пампеса на тодор живков и той го научи как да маниполира хората
50
1
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До електорат матрялов Живял съм на гърба на тези, които са работили. А тези, които са работили, сега взимат по 400-500 лева пенсия. А тези със 150 лв не знам какво са правили.
49
3
 
4
 
! Отговори
СерЬожа преди 10 години
Няма как хора с разум да последват няколко сърдите старчета понеже им резнаха далаверките и прокудиха заради големият умствен капацитет!!!И 5та са добре познати партиини *** и крадци!Известни са с "богат" речник от около 100на думи!Да са живи и здрави, дано не се изтрепят по между си :))
48
4
 
1
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До електорат матрялов Кой ти е казал, че целта на ГЕРБ е да маха комунистите и турците? Целта е европейското развитие на България, а не азиатското такова.
47
4
 
3
 
! Отговори
ани преди 10 години
ГЕРБ е сила и това е ясно ,стига провукации по техен адрес ,искаме ОСТАВКА на правителството !
46
6
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Борисов: Напускащи ГЕРБ не могат да ме изнудват, аз не завися от никого. Божееее, в каква грешка си!!! Сам знаеш, от колко много хора зависиш!!! Затова кръвното отива нагоре, за разлика от рейтинга и партията ти!!! хахахахахахаха
45
6
 
2
 
! Отговори
митко преди 10 години
До qur4u КАКВО НАПРАВИ РАШИДОВ,ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ,ТОВА ГЕРБЕРИТЕ СТЕ ПО-ГОЛЕМИ ФАНАТИЦИ И ОТ КОМУНИСТИТЕ
44
4
 
6
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Еми- кой друг ще ги вземе с тази биография?
43
6
 
9
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
do 55. Рашидов направи за българската култура хиляди пъти повече от предшественика си. Факт.
42
16
 
21
 
! Отговори
ив! преди 10 години
ГЕРБ е най-добрата партия до момента това си е!
41
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствено Б. Борисов махна комунистите и турците от власта. Сега приключват и националистите а нас това най ни устройва. Наричайте го комунист, тиква, буда, пожарникар но той е човека на народа. СТРАДАТЕ ЛИ? И костов и пръмова се опитаха да се изстрелят като плюеха по него но видяхме до къде стигнаха. Ибрика ги победи на избори.
40
17
 
10
 
! Отговори
ФЕС преди 10 години
А бе, кажи им ГЕЙбери и повече не ги обиждай !
39
9
 
7
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Хахахах... Сикаджията се е развъртял.
38
11
 
7
 
! Отговори
до ОСТАВКА преди 10 години
Хубаво, че в ГЕРБ няма нито един комунист!Другарю "ОСТАВКА", ти нормален ли си?Че Бойко Борисов какъв беше бе, да те ............???Боже, божееее свещена тъпота.
37
17
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА !!!!!!!!!!!! преди 10 години
До 44ГЕРБ е единствено партия на МОРАЛА *** престъпна.
36
11
 
15
 
! Отговори
ОСТАВКА !!!!!!!!!!!! преди 10 години
До АнонименГЕРБ е единствено партия на МОРАЛА *** престъпна.