Николай Младенов: Орешарски е безгласна буква в управлението

Темите с БСП са промените в Изборния кодекс и датата на вота
16 юли 2013 21:40,
109
Николай Младенов: Орешарски е безгласна буква в управлението
Николай Младенов. Снимка: Bulgaria On Air

Протестите от последния месец показват, че българският народ е пораснал за последните 20 години. Посланието, което отправят е, че мнозинството иска промяна в начина на управление на страната“, коментира бившият външен министър Николай Младенов в ефира на Bulgaria On Air.

„Имаме мнението на ЕС за случващото се в България, което се усети най-много при назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Това щеше да е заплаха за националната ни сигурност, както и тази на партньорите ни“, каза той.

По думите му кризата в страната ще продължава да се задълбочава, а единственият изход за излизане от нея са нови избори.

„Към мнението на посланиците на Франция и Германия се присъединиха Белгия и Холандия, това означава, че скоро в ЕС може да има дебат, оценка на политическите действия в България", каза той.

Във връзка с готовността на БСП за дебат с ГЕРБ Младенов коментира, че единствените преговори може да са по две теми - промяната в Изборния кодекс и датата на предсрочните избори.

„Правителството игнорира случващото се по улиците, но ако смята, че така може да изкара пълен мандат, то това ще бъде пагубно за страната. Хората ясно заявиха, че искат промяна в политическото управление, но правителството заявява само старите си начини на управление“, обясни Младенов.

Той посочи като пример „натиска, който налагат върху БНТ да излъчва целодневно НС, за да се разбере как едните работят, а другите - не“.

„Именно затова се появиха и нови алтернативи на левицата, като Татяна Дончева“, каза Младенов.

Ексминитърът също изрази притеснение, както президентът Росен Плевнелиев, от назначаването на Боян Чуков като шеф на Съвета по сигурността. „Притеснява ме не само той, но и всички други назначения на хора, свързани с Държавна сигурност, но това не е изненада за мен“, каза ексминистърът.

Заради спорните назначения и липсата на политическа реакция от страната на управляващите Младенов оприличи премиера Пламен Орешарски на „безгласна буква в това управление“.

Според него е необходимо всяка партия да определи за себе си промяната в начините на управление на държавата. „Никой да не се заблуждава, че хората ще бъдат по-малко чувствителни към следващите управляващи“, заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
4
 
! Отговори
льольо преди 10 години
***,откъде изпълзя,бе,*** нещастен!
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 97Не сте прав, той беше голяма СЪгласна буква!
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То ти пък беше голяма ГЛАСНА буква в управлението на ББ
85
2
 
2
 
! Отговори
диди преди 10 години
До _)_ти си страшно прав и аз така мисля това са продажни хора *** видят ли европа и газовете им се отварят като на кокошка е тая европа ни* майката и мизерстваме в държавата си за една майка а за други мащеха тиквеници автомати за тях
84
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Махнете този анти българин с надупени наклонности.
83
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврейска *** мълчи, никой не ти иска мнението, достатъчно *** забърка докато беше министър
82
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На този агент на МОСАТ не му давайте думата никъде повече, той е чиста проба предател на Родината си, а предателите никой не ги обича, нито предадените, нито тези на когото ги е предал!
81
10
 
6
 
! Отговори
didi преди 10 години
герб що не вземе да духа супата няма да има избори краят им доиде да се премирят и да отиват зад решетките писнаха на хората и съсипаха държавата с тези техни протести това е индивид които не мисли за държавата а само за себе си да га затварят та и хората да живеят по-спокоино
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера омразата с която пишем и говорим един за друг. Ние , българите народ ли сме или врагове на самите себе си. Да, необходима е промяна и когато всички отидем да гласуваме на следващите избори, няма да има значение дали Пешо или Гошо са купували гласове и дали малцинствата са гласували за кебапчета или 20 лв. Нека започнем да уважаваме себе си, така както уважаваме другите около нас.
79
9
 
17
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Ти пък беше СЪГЛАСНАТА дума в Управлението на Израел,а?
78
8
 
10
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Ти пък беше СЪГЛАСНАТА дума в Управлението на Израел,а?
77
8
 
10
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Оооо, ти пък беше една гласна буква, чак ни се проглупиха ушите от гласът ти!
76
14
 
12
 
! Отговори
розан преди 10 години
***, я затваряй уста !Плъзнаха тука навсякъде гербераските пепелянки.
75
12
 
17
 
! Отговори
_)_ преди 10 години
Еврейчето младенОFF, пуска лиги за властта ама някой друг живот баце....мнозинството искало избори, кое мнозинство шепата платени герберасти ли хахахах циркаджии.В София се събират 100 човека и аре нови избори тцтцт жалка картина! Имаме мнението на ЕС за случващото се в България", ами как то вас само това ви интересува мнението и заповедите на западняците и еврейските ви господари продажници такива загробихте България! Смърт на бесилката за ВАС !
74
13
 
15
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Ето тоя на снимката се огъзи на евреите. Също така обесняваше, колко е хубаво препоръките на посланника на САЩ да се възприемат като преки заповеди, за да заздравим дружбата си с братятя отатък Голямата Вода.
73
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя още ли се мисли за министър?Гъзолизник!
72
14
 
21
 
! Отговори
Az преди 10 години
Скрий се бе човек. Достатъчно навреди на външната политика, а сега бъркаш и във вътрешната политика. Колко и какъв реалн жтейски и трудов стаж имаш за да "съветваш" кой как да живее.
71
4
 
23
 
! Отговори
примо преди 10 години
На където и да се обърнеш само едни ***
70
12
 
28
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
Младенов, а кой глас ти нашепна да докараш в София хора, които режат глави на свещеници в Сирия и ядат органи на политическите си опоненти?
69
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А мислиш ли ,че теб ще те галят с перце от сега нататък като си роден плазмодий