Край с кодовите имена на МВР акциите

Министър Йовчев обеща да бори контрабандата
Обновена: 23 юли 2013 16:31 | 23 юли 2013 16:16,
29
Край с кодовите имена на МВР акциите
Цветлин Йовчев Снимка: Булфото

Без кодови имена на акциите на МВР и сериозни мерки за ограничаване на сивата икономика и контрабандата обеща във Варна вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Той обаче подчерта, че неговото министерство не е институция, която самостоятелно и единствено може да реши проблемите с корупцията.

“Единственият правилен начин е да имаме правила и процедури, които всички спазваме. Една много добра стъпка в тази посока са промените в Закона за обществените поръчки”, обясни Йовчев.

Той допълни, че МВР, прокуратурата и ДАНС работят много активно заедно срещу контрабандата и финансовите престъпления срещу бюджета.

“Проведени са няколко работни срещи и вече има планиран комплекс от мерки. Надявам се съвсем скоро да имаме и практични резултати в тази посока”, каза вътрешният министър и призна, че проблемът едва ли ще бъде решен напълно.

Той обаче подчерта, че се надява на добри резултати, които ще подпомогнат събираемостта и ще попълнят бюджета. “ДАНС функционира, служителите на ГДПОБ са командировани от МВР и изпълняват задълженията си”, заяви Йовчев.

Той уточни, че в процес на прехвърляне са логистичната база и архивите, които се ползват от служители на ДАНС.

"Полицейските акции вече няма да бъдат кръщавани с кодови имена", каза още вътрешният министър. По думите му следващата акция ще бъде там, където има  готовност да се направи нещо, което да е наистина значимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
10
 
! Отговори
koko преди 10 години
Ето, че МВР вече е напълно реформирано. Ръкопляскания. Браво. Реформата на века.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе направете една последна акция с име "пИда**те" в Банкя
2
2
 
6
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
"Той допълни, че МВР, прокуратурата и ДАНС работят много активно заедно срещу контрабандата "Тоя като приказва вярва ли си?
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е сега вече престъпниците се напикаха от страх!...........................Или от смях!