ГЕРБ събраха подписите, искат да се върнат в НС веднага

Бившите управляващи внасят искане за незабавно свикване на парламента
Обновена: 8 авг 2013 22:41 | 8 авг 2013 16:20,
238
ГЕРБ събраха подписите, искат да се върнат в НС веднага
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

ПГ на ПП ГЕРБ внася утре в парламента искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което отново да бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет за 2013 г. и наложеното президентско вето, съобщиха от пресцентъра на партията.

Искането е подписано от 77 народни представители от ГЕРБ.

В мотивите към искането се посочва, че новото обсъждане на промените в бюджета трябва да се състои в най-кратки срокове, а не в края на месец август.

„Основание за това ни дават изказвания на премиера Орешарски, че ще е налице „забавяне с неблагоприятни последици за страната“, мотивират се бившите управляващи.

Те се позовават и на писмо до медиите от Министерството на финансите, което твърди, че забавяне на актуализирането на бюджета за 2013 г. ще доведе до неизпълнение на редица мерки, предвидени от правителството.

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов също заяви, че отлагането на влизането в сила на актуализацията ще доведе до невъзможност за изплащане на редица социални добавки към хората в неравностойно положение, припомнят още от ГЕРБ.

В искането си народните представители от ГЕРБ обявяват, че от една страна, изпълнителната власт твърди, че без промените в бюджета са налице непреодолими препятствия за хората и бизнеса, а от друга страна, парламентарното мнозинство, подкрепящо правителството, не бърза с актуализацията.

Парламентарната група на ГЕРБ остава на позицията си, че предложената актуализация е необоснована, непрозрачна и ненавременна.

Още по темата
За да не бъде заблуждавано българското общество, ГЕРБ внася искане за незабавно свикване на извънредно заседание на Народното събрание с единствена точка в дневния ред – обсъждане на върнатата от президента актуализация на Бюджет 2013, посочват от партията.

Вчера президентът Росен Плевнелиев наложи частично вето на Закона за държавния бюджет за 2013 година. Държавният глава обяви на специално свикана пресконференция, че връща за ново обсъждане в парламента текстове от редакцията на основния финансов закон, свързани с приходите, с разходите и с предвидения нов дълг.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви ще свика извънредно заседание на Народното събрание на 30 август, петък, от 10.00 часа. Депутатите са в лятна ваканция от 5 до 31 август. Още вчера ГЕРБ поиска незабавно депутатите да прекъснат отпуската си.

Бившите управляващи се заканиха, че ако ръководството на парламента не вземе решение за свикването на заседание, ПГ на ПП ГЕРБ ще инициира извънредно заседание, като събере 48 депутатски подписа, както е записано в правилника на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
15
 
6
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
До Анонимен 66Вече не трябвали да работят?! Докога?! Ти ли тъпо червено *** определяш?
68
5
 
3
 
! Отговори
Бае Геле преди 10 години
До До другаритеНадай се, кво друго ти остава...
67
8
 
11
 
! Отговори
UK преди 10 години
ISTINSKIQ PROBLEM ZA BALGARIA E DPS !!!
66
9
 
20
 
! Отговори
1 преди 10 години
ГЕРБерите като в детска градина се държат! Докато хората работеха, те си стояха по селата, сега пък - ще се връщат! Ама и да се върнат - голЕм праз!
65
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Б.Б. и сто години да е на власт неможе да направи поразиите,които направи Доган(с комунистическа помощ) за 20год.
64
14
 
8
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
До владетеляТъпия *** от Позитано да слезне отCAPSLOK-a
63
10
 
18
 
! Отговори
Лимон преди 10 години
по-скоро няма да издържим второ управление на Мухобойко!
62
9
 
10
 
! Отговори
UK преди 10 години
TOZI ZAEM SE TEGLI ZA KUPUVANE NA *** GLASOVE NA PREDSTOQSHTITE IZBORI, SHTESE HVARLI MNOGO PARA ZADA IMAT PO VISOK PROCENT
61
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво става тук!когато трябваше да работят ги нямаше !
60
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България няма да издържи това второ управление на Доган и Станишев.Какви избори на пролет, дотогава няма да издържим
59
11
 
22
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
НАРОДЕЕЕ!!!!!КАКВИ ГИ ВЪРШАТ ТЕЗИ?ТОВА Е ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕТЕ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО.ИСКАТ ДА ГО ЗАСТАВЯТ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА.КОГАТО БЕШЕ БОЙКО БОРИСОВ КАКЪВ ИМ БЕШЕ БЮДЖЕТА,ТЕ НАПРАВО ГО ОГРАБИХА И НАРОДА СИ МЪЛЧИ И СЕГА МЪЛЧИ И СИ ТРАЕ,НО ЩЕ МУ СТАНЕ МНОГО ЛОШО НА ТОЗИ НАРОД,ЗАЩОТО ТЕЗИ СА НЕКАДЪРНИЦИ ,НЕГРАМОТНИЦИ И НЯМА ДА СИ ПОМРЪДНАТ ПРЪСТА ЗА ХОРАТА.ТОЗИ АБДИКИРАЛИЯ БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ КАЖЕ ДАЛИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА.ТОВА Е ПРЕСТЪПНИК СПРЯМО ХОРАТА И БЪЛГАРИЯ.НЕ НА БОРИСОВ!
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марко, ако си човек, отърви ни от това зло на снимката, милиони българи ще те благославят!
57
14
 
16
 
! Отговори
sviro преди 10 години
Да напомня, на спинозните драскачи на Кутев, че заема бе изтеглен за земеделските прозводители и парите бяха възтановени от ЕС 45 дена по късно.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na nito edin politik ne mu puka za naroda towa da nie opredeleno qsno!!!!!!!Taka e ot 23 godini!!! Towa sa hora s kamenni dushi.
55
13
 
22
 
! Отговори
юрист преди 10 години
Луд умора няма! Абе Тикво голяма и куха когато парламента заседаваше ти беше на почивка. И като ги събереш сега какво ще правиш. Ще насъскваш пак хората с-у законно избраните им представитези? Или ще докарал пак прасетата в София? Защо те забрави "бойния ти другар" Сретан????
54
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TIKVA NA PLEVNIA __ ILI ZAGOVORAT NA DVAMATA NACIONALNI BANDITI
53
10
 
17
 
! Отговори
Also also преди 10 години
Тая овца с перманентни параноични кризи пак намери повод да лъсне в медиите!
52
3
 
18
 
! Отговори
Вярвам преди 10 години
Всичко е само пиар, за да се направят за заинтересовани. Надявам се, че ще дойдат времена, когато политиците в България наистина ще мислят за държавата ни и ще спрат да лицемерстват.
51
14
 
18
 
! Отговори
bаriеrа_61 преди 10 години
Боче е на лукс- почивка а вие лапайте мухите !Петзвездният лукс на Пирин-голф хотел&СПА край Разлог избра бившият премиер и настоящ лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за лятната си ваканция.
50
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Циркаджиите са подготвили нов номер и не могат да чакат чак до септември!