Плевнелиев иска наказани за химическите атаки в Сирия

Президентът призова депутатите за отговорни решения
31 авг 2013 11:55,
132
Плевнелиев иска наказани за химическите атаки в Сирия
Президентът Плевнелиев. Снимка: Булфото

В Сирия бяха използвани химически оръжия срещу мирни граждани. Това е абсолютно недопустимо. Виновниците трябва да бъдат посочени и съответно трябва да понесат своето справедливо наказание, настоя президентът Росен Плевнелиев.

Той призова българския парламент да направи това, което е направено в много други европейски държави - да се направи дебат, да се посочат ясно аргументите и да се прецени ясно ролята на всеки един в настоящата ситуация и криза, която се намира в региона, която очевидно може да прерасне в по-сериозна глобална криза.

Още по темата

"Българският парламент е длъжен, и аз апелирам за това, да активира дебати и съответно да се вземат отговорни решения", допълни президентът.

Държавният глава коментира и протестите на сирийски граждани, които са се състояли пред Президентството, с апел - България да не се намесва в една бъдеща война.

"Разбирам, че днес ще има протести и пред Министерски съвет, после те вероятно ще се преместят и на друго място, уважавам всеки протест. Тук обаче става въпрос за българската държава, става въпрос за принципи, от които световната демократична общност и прогресивното човечество не трябва да отстъпват", заяви Плевнелиев.

Днес държавният глава присътва на панихида за 70-ата годишнина от смъртта на Цар Борис Трети, която се проведе в Рилския манастир.

"Моето посещение е чисто човешки акт на уважение на един български държавник, към друг български държавник", коментира той присъствито си на панахидата.

Президентът посочи, че присъствието му е акт на хуманност към семейството и наследниците на Цар Борис ІІІ, които, според президента е трябвало да понесат несправедливосттта на оскверняване на семейната памет.

"Моето посещение тук със сигурност е доказателство за принадлежност към християнските ценности, за хуманност, за толерантност, на която толкова много искам България да бъде символ и в регионален и в световен мащаб, а не на конюктурен реваншизъм, отрицание, на които сме свидетели толкова често в нашата история", заяви Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освен "ОСТАВКА" митинга трябва да скандира за ненамеса във военни конфикти!Де..а тия политици, защо така лесно ни вкарват във война? КОЙТО ИСКА ВОЙНА, ДА ОТИВА ПЪРВИ ДОБРОВОЛЕЦ ЗАЕДНО СЪС СИНОВЕТЕ СИ!
82
6
 
17
 
! Отговори
Офшорко преди 10 години
Офшорко Плевнелиев за това го уважавам, че САЩ като каже "ГА", Офшорко казва "НА".
81
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Плевенлиев, пак се отви неподготвен.В Интернет излезе инфо, че химическия удар е провокация или поне все още няма ясно становище прикрепено с факти...Обаче нашия умник, понеже е ясновидец, вече знае всичко и иска удари срещу Сирия.Само да внимава, така както се изсилва, да не реши Сирия да го наказва, понеже е американски лакей... В Интернет пише, че сирийците вече имали готови 8000 камикадзета, които ще отговорят на удари от където и да идват те
80
4
 
24
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
защо господ ни наказва с такова посмешище за президент.аз на моята котка ще разчитам отколкото на този ***.жал ми е за юлиана плевнелиева тя е хубаво момиче и май тя е по мъж от нашия ***.за какъв се е взела с този женчо не знам дано да е заради пари
79
3
 
16
 
! Отговори
lyudmil stoyanov преди 10 години
Дано истинските виновни бъдат наказани, а не тези, които са продиктували на Плевньо.
78
4
 
8
 
! Отговори
манго преди 10 години
Абе с кво ша ги наказва тоя с лъйна ли?Народа не може да свърже двата края ,той беля голяма иска да завлече,и после той бяга в Америка а народа???
77
4
 
22
 
! Отговори
Прост пенсионер преди 10 години
Човекът от който нищо не зависи пак се оля.
76
4
 
18
 
! Отговори
Протеституиращ преди 10 години
Ами накажи ги бе смешнико.
75
4
 
23
 
! Отговори
StaikoStaikov50 преди 10 години
Големият политик и големият специалист пак се изказва неподготвен. Световната общественост се страхува, че като влязат войски в Сирия е възможно да не е използван химически газ. А "нашият специалист " е твърдо убеден и трябва да се накаже Сирия. Ами нали е шеф на БА, накажи ги бе г- н Президент!
74
4
 
30
 
! Отговори
? преди 10 години
Пу*ьо, къде се пъха между шамарите, какъв е той че да плаши Амекаристан, щял да накаже виновните...с какво ..с дупе по *** ли ? Виж Путин може да накаже виновните за хим. атака, но наш П*тьо, нищо не може да направи!
73
3
 
21
 
! Отговори
Добродушко преди 10 години
Не знам защо се използва абревиатурата БРИК ,когато правилното е БРИКС където "С" -то е South Africa (Южна Африка) в действителност тъкмо този съюз,ще дърпа в бъдеще световната икономика на света,понеже има голям човешки и ресурсен потенциал. Едва ли този съюз ще се занимава с политило-военни въпроси. Колкото по темата, този президент е най-слабият от досегашните,дори Жельо,беше по добър дипломат.
72
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ония минджи от Реформаторския блок, които настояха вчера да се барнем първи сол *** на хамериканците срещу Асад, ще има да сънуват влизане в Парламента. Кукунева, Раданчовци, ислямистите Корман Исмаилов и Касим Дам, кришнаря Генов и пр. недоразумения ще трябва цял живот да подскачат от външната страна на Народното събрание. Това не са българи, а американо-турски ***.
71
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този плазмодий една дума в живота си не е казал, без да се сложи някому. Иска да вкара България във война против всякакви интереси и разум, само за едното презрително потупване по рамото от янките. Нека го пратим него с пушка в Дамаск - хем сирийците ще му се израдват, хем и в България ще има един предател по-малко.
70
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Росица Плевнелиева е под огромен натиск от спонсираните от САЩ организации и икономически кръгове. Той е мижитурка и няма топки да им се опъне. Парламентът на Великобритания отхвърли набъркването им в тази саудитско-американска гадория, Росица настоява нашето Парламент да се набута с двата крака в ***.
69
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България не е имало по-смешен президент от тази кукла на конци. Предишните може също да бяха ***, но никой не е бил толкова безхарактерен плазмодий. Пфу!
68
2
 
27
 
! Отговори
seira преди 10 години
АКО ПРЕД ООН ПО НЕОПРОВЕРЖИМ НАЧИН НЕ СЕ ДОКАЖЕ, ДАЛИ, ОТ КОГО И КАК Е УПОТРЕБЕНО ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ СРЕЩУ ЦИВИЛНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА СИРИЯ, ТОЕВЕНТУАЛНИТЕ "РАЗМИШЛЕНИЯ" И ДЕЙСТВИЯ НА РОДНИТЕ ПОЛИТИЦИ ЗА УЧАСТИЕТО НИ В ПОДГОТВЯНИЯ КОНФЛИКТ БИ ОЗНАЧАВАЛО САМО ЕДНО: НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!
67
2
 
26
 
! Отговори
TATO преди 10 години
ТОЗИ ИДОТ ТАКА И НЕ РАЗБРА ЧЕ ТОВА СИ Е АМЕРИКАНСКА ПРОВОКАЦИЯ, ИЗПЪЛНЕНА ОТ ТЕХНИ АГЕНТИ, ЗА ДА ИМАТ ПРЕТЕКСТ ЗА СТРЕЛЯТ ПО СИРИЯ, ДА ПОМГНАТ НА БАНДИТИТЕ ПОНЕЖЕ ТЕ ГУБЯТ ВЪВ ВОЙНАТА.
66
2
 
25
 
! Отговори
Plamen преди 10 години
Изпитвам срам,че това чудо е президент на България.Дори и Обама не може да вземе решение,а това НИЩО иска решения.Абе ***,ами ако се окаже ,че онази *** -бунтовниците са пуснали газта,каква песен ще запееш? "Българският парламент е длъжен, и аз апелирам за това, да активира дебати и съответно да се вземат отговорни решения".Не парламента ,а ти нещастнико досега трябва да си свикал Съвета за национална сигурност,а не да бръщолевиш глупости.
65
2
 
22
 
! Отговори
Политик аматьор преди 10 години
Този естава на салам вървата. Нищо не става от него. Пълен куфекник. Как можах да гласувам за него като за президент. Откъде е сигурен че е употребено химическо оръжие и от къде знае кой го е употреил. Ами ако това е провокация на САЩ или техен съюзник. Тогава какво - ще се бием с тях ли.Пълен *** ни е президента. Разчитам на това че всики вече го знаят и чуждите разузнавания не следят неговите изяви. В противен случай, думите на президнта ще се вземат на сериозно и тежко ни горко
64
3
 
22
 
! Отговори
бибитко преди 10 години
Я млъквай Пухльо, никой не ти иска мнението.