Съкращения в "Напоителни системи" няма да има

Греков предлага удължаване на мораториума за продажба на земя
Обновена: 14 окт 2013 22:50 | 14 окт 2013 21:20, Веселина Йорданова
10
Съкращения в "Напоителни системи" няма да има
Димитър Греков. Снимка: БТА, архив

Съкращения в „Напоителни системи” не се предвиждат, напротив, мислим да разширяваме дружеството, защото е важно за България, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков след среща с негови представители.

Според министъра, „Напоителни системи“ ще изпълняват особено важна функция в бъдеще.

Още по темата

Предвижда се наемане на нови служители, да има нови поделения, да се прави пътна водна карта.

В новия програмен период сме предвидили „Напоителни системи” да играят особена функция така, че повечето култури да бъдат напоявани. Естествено това няма да стане изведнъж”, каза проф. Греков.

За заплатите на служителите ще бъдат преведени около 6,5 млн. лв. до края на годината, като всички средства са осигурени от МЗХ.

„Хората искат сигурност, затова се обърнахме и към ръководителите, да имат по-голяма отговорност към дейността, която вършат и към хората, които ръководят”, каза още министърът.

Проф. Греков смята да предложи да бъде удължен мораториумът за закупуване на земя от чужденци.

Както Dnes.bg писа, през 2005 година беше подписан договор за присъединяване на страната ни към ЕС с мораториум за продажба на земя на чуждестранни физически лица за срок от 7 години.

Срокът изтича до края на тази година и за да се промени договорът, е необходима нова ратификация от останалите страни-членки.

Ще опитаме, но този начин е много труден, призна министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: МЗХДимитър Греков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво точно ще напояват като продадоха и забогатяха точно от напоителните съоръжения -металните тръби ги няма вече?!И отгоре на това щатно ще се разширяват?
6
1
 
2
 
! Отговори
васил преди 10 години
защо никой не казва че няма напоителни системи , всичко е окрадено , помпени станции , саваци - метални , измъкната е арматурата от бетонните плочи - една куха структура , но от жълтите плочки всичко е розово
5
1
 
0
 
! Отговори
WC преди 10 години
TOA YROD DA KAJE KADE E METALA OT POMPENITE STANCII PO REKA DUNAV DOLNA KRADLIVA *** ***
4
0
 
1
 
! Отговори
Прассссс преди 10 години
Няма нужда от съкращения. Изпълнителния директор - *** Божидар Василев е достатъчен. Бившия член на КС на СДС, излапал бившата верига магазини Гигант, налапал се като изпълнителен директор и с парите на тържището Илиенци, който в последния момент бе изработен от Домусчиев, получил калинкова диплома от ВТУ, активния член на РЗС и т.н. Е ДОСТАТЪЧЕН - просто няма да има нужда от служители!
3
1
 
5
 
! Отговори
Pro преди 10 години
Министърът лъже, че са предвидени специални неща по отношение на напояването в новия програмен период. Предвидени са само 100 млн за проектиране на магистрални канали, а за изграждане на инсталации няма да има никакви пари. СМЯХ И ПРОПАГАНДА... това е
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Проф. Греков смята да предложи да бъде удължен мораториумът за закупуване на земя от чужденци". Браво наистина един достоен български професор.
1
3
 
11
 
! Отговори
ален мак преди 10 години
Този клепар-текезесар само обещава. На тези, на онези - много го е страх да няма протести в неговия сектор. Това си му е БКП стил, който колегите от Аграрния в Пловдив добре познават.