Премиерът от Котел: Трудно днес откриваме будителите!

Не защото ги няма, а защото обществото ни е разединено, призна той
Обновена: 1 ное 2013 16:09 | 1 ное 2013 15:51,
72
Премиерът от Котел: Трудно днес откриваме будителите!
Премиерът в Котел. Снимка: архив, Булфото

Трудно днес откриваме будителите, не защото ги няма, а защото обществото ни е разединено. В миналото духовниците, книжовниците и борците за свобода ги е обединявала една обща кауза - каузата на нашата родина, обяви премиерът Пламен Орешарски, който бе в Котел за Деня на народните будители и 200-годишнината от успението на Софроний Врачански.

Още по темата

Пред стотиците, събрали се на площада в града, министър-председателят посочи, че днешният ден е повод да си припомним, че големите успехи се постигат с усилията на цялото общество.

В приветственото си слово той настоя, че не трябва да се говори за народните будители в минало време.

"Искрено вярвам, че те могат да намерят своите достойни наследници в настоящето - хората, които работят не само за себе си, но и в полза на обществото", каза Орешарски.

Той заяви, че първата задача на кабинета е връщането на страната на пътя на просперитета. Според него това ще се случи по-лесно, ако има диалог и разбирателство.

Премиерът цитира думите на Софроний Врачански, според когото за успеха на българската кауза е необходимо да се повдигне нивото на образованието.

"В настоящето е важно стремежът за повече образование и книжовност също да намери реално изражение. Няма може би по-подходящ ден от днешния да заявя, че образованието е сред водещите ни приоритети сега и в бъдеще, като амбицията ни е не просто да има повече средства за образование, но и да го доближим до потребностите на практиката и до модерните форми на преподаване", добави той.

Като свобода на мнението определи премиера студентските протести в София. Според него техните искания са чисто политически и е очаквал те да касаят проблемите на образованието.

"Вярвам, че трудностите, пред които страната ни е изправена в настоящето, могат да бъдат разрешени", заключи той.

Пламен Орешарски поздрави хората на препълнения площад в Котел, след което се спря лично да поговори с тях. Министър-председателят разгледа Историческия музей и изложбата, посветена на Софроний Врачански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
2
 
! Отговори
ЦЦ преди 10 години
Всички окупиращи под статията за плюене, нали за това Ви плащаме и-нета, кльопачката, пиячката и амфетките, минимум 10 поста Най-креативните ще получат ваучери за безплатен сех в някой от моите апартаменти със Златка по избор:)
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве тез още ли не са подали оставка, бе!!!! Народът се е събудил, отворени са му всичките очи - всички знаят, че се готвите да окрадете 4 милиарда, а ние да плащаме после.
15
0
 
27
 
! Отговори
цк на бкп преди 10 години
Г-н Олигарски , нали Вашите будители ги изографисват в манастирите? А обществото защо е разединено според вас? Кой предложи Пеевски? Не ви ли е срам да се показвате пред хората и да продължавате да манипулирате и разделяте обществото! ОСТАВКА !!!
14
1
 
18
 
! Отговори
Специалиста преди 10 години
Защо, когато не бяхте на власт не се борихте за общата кауза, защото бяхте опозиция? Сега когато взехте нагло властта без да сме ви искали искате всички да мислят като вас, но да сте си на власт за всеки случай. не, че ГЕРБ бяха стока, но можехте още преди година да заработите с тях за благото на нацията.
13
11
 
6
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
До ostawka А тиквата Бойко, какъв е?
12
0
 
18
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Наглец!
11
0
 
24
 
! Отговори
гого преди 10 години
защо тази мишка не излезна пред СУ да поздрави студентите,а се скри в Котел?
10
1
 
16
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"Не защото ги няма, а защото обществото ни е разединено, призна той"Напротив, обединява ни общата мизерия в която вие ни поставихте, това което ни разединява сте всичките продажни тикви, които сте се намърдали във властта и само се сменяте на ротационен принцип. Вие сте отговорни за националното разединение, нямате право да говорите за будителите, те са хора без цвят и жажда за власт за разлика от вас.
9
3
 
41
 
! Отговори
mathur преди 10 години
Време да разваляме седянката на ЧЕРВЕНИТЕ *** !!!!!
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, тоя клюн като го видя и ми иде да...
7
2
 
38
 
! Отговори
ostawka преди 10 години
Кога ще бъдат забранени БСП и ДПС?Кога ще има правосъдие? Кога ще има ефективно осъдени престъпници с бели якички (без оглед на партийна принадлежност)? Кога народа ще се обедини за да унищожи тази *** и крадлива *** наречена политически елит?Днес, няма утре, утре ще ни избият.Мафията е безмилостна. Ореха е отмъстителен, Черепа е алчен, Петното е неграмотно, Ментата е продажен, Доган е недосегаем. Сергей е украинец.
6
2
 
34
 
! Отговори
УУУУУ! преди 10 години
Нямаш ли малко срам бе!? То бива темерут, ама чак толкова, че и на такъв пост ни идва в повече!? Половин година не може да си признае кой предложи прасето?! Какво повече да чакаме от този! Той утре ще продаде и държавата и пак няма да има отговорен! МАХАЙТЕ СЕ НАХАЛНИЦИ! КОМУНИСТИЧЕСКИ ***, ПОДКРЕПЕНИ ОТ ЕДИН ЛУД! ИСКАМЕ НОРМАЛНО УПРАВЛЕНИЕ! ОСТАВКАААААА!!!
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На този ******т - много му гилаТ връзката и дългия клюн!
4
2
 
30
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Просълзих се......
3
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е**** и смешника, точно той ще ми говори за будители. Точно с такива като него са се борили Народните Будители.
2
7
 
40
 
! Отговори
Тоя оня преди 10 години
Пич хората не те искат ... диалог и разбирателство докато това правителство е закичено с Пеевски няма да има ... нови избори и тогава ако има мнозинство ще може да има и диалог
1
2
 
41
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Народа е разединен и егоистичен благодарение на всички вас - богопомазаните, през тези 24 години! Благодарение на вас, в България днес няма общество! Благодаря ви!