Премиерът от Котел: Трудно днес откриваме будителите!

Не защото ги няма, а защото обществото ни е разединено, призна той
Обновена: 1 ное 2013 16:09 | 1 ное 2013 15:51,
72
Премиерът от Котел: Трудно днес откриваме будителите!
Премиерът в Котел. Снимка: архив, Булфото

Трудно днес откриваме будителите, не защото ги няма, а защото обществото ни е разединено. В миналото духовниците, книжовниците и борците за свобода ги е обединявала една обща кауза - каузата на нашата родина, обяви премиерът Пламен Орешарски, който бе в Котел за Деня на народните будители и 200-годишнината от успението на Софроний Врачански.

Още по темата

Пред стотиците, събрали се на площада в града, министър-председателят посочи, че днешният ден е повод да си припомним, че големите успехи се постигат с усилията на цялото общество.

В приветственото си слово той настоя, че не трябва да се говори за народните будители в минало време.

"Искрено вярвам, че те могат да намерят своите достойни наследници в настоящето - хората, които работят не само за себе си, но и в полза на обществото", каза Орешарски.

Той заяви, че първата задача на кабинета е връщането на страната на пътя на просперитета. Според него това ще се случи по-лесно, ако има диалог и разбирателство.

Премиерът цитира думите на Софроний Врачански, според когото за успеха на българската кауза е необходимо да се повдигне нивото на образованието.

"В настоящето е важно стремежът за повече образование и книжовност също да намери реално изражение. Няма може би по-подходящ ден от днешния да заявя, че образованието е сред водещите ни приоритети сега и в бъдеще, като амбицията ни е не просто да има повече средства за образование, но и да го доближим до потребностите на практиката и до модерните форми на преподаване", добави той.

Като свобода на мнението определи премиера студентските протести в София. Според него техните искания са чисто политически и е очаквал те да касаят проблемите на образованието.

"Вярвам, че трудностите, пред които страната ни е изправена в настоящето, могат да бъдат разрешени", заключи той.

Пламен Орешарски поздрави хората на препълнения площад в Котел, след което се спря лично да поговори с тях. Министър-председателят разгледа Историческия музей и изложбата, посветена на Софроний Врачански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
20
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Ти си СРАМ за българщината! ОСТАВКА, ***!
36
5
 
15
 
! Отговори
Позитивен преди 10 години
Не ни е разединено обществото, Орешарски, а в народа ни винаги е имало от една страна негативни, пасивни мърморковци, а от друга позитивни, усмихнати! активни хора. Сега просто за пръв път позитивните българи, които винаги са били малцинство в България надигат глас! Позитивни че в тази държава може и трябва да се живее по-добре от това което предлага вашата престъпна клика!Позитивни, че ще победят най-сетне смазващите български негативизъм и малодушие, заради които все още живеем пред-демокрация
35
8
 
15
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Събуди се, Орешарски! Будителите са в университетите. Децата на България ще те пратят в небитието.-----И какво будно предлагат университетските "будители"? А да, нови избори, ще рече повторителен за тези, които не успяха да влязат в парламента.
34
2
 
13
 
! Отговори
999 преди 10 години
Aз вече не се оприличавам с Българин и с България,сега разбирам как една Държава престава да съществува и как Народът и разочарован тръгва по света да намери идеали,добродетели и общество изградено на ценности които да му дадат сигурност и устойчиво развитие. Тези хора управлявали Държавата 23 години с некадърността си,алчността си и не на последно място с грозните си физиономии изкривени от истинската им същност и белязани от Бог , за да ни предпази от тях заличиха България.
33
1
 
7
 
! Отговори
CS преди 10 години
Podavaite Ostavka i se zakivate zaedno s DPS i stranata 6te trugne nagore .Ne go li napravite razloma 6te stava vse pove4e i enti4ekiq konflikt e neizbejen .Sled tova nqma da ima milost za vas oreh , turci i hamsteri
32
12
 
6
 
! Отговори
Финансист преди 10 години
Орешарски, докато не потърсиш сметка на Дянков и ББ за откраднатите 1,5 млрд от здравната каса хората няма да те взимат на сериозно
31
3
 
26
 
! Отговори
кака Пена преди 10 години
Събуди се, Орешарски! Будителите са в университетите. Децата на България ще те пратят в небитието.
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как ще откриеш будителите,като мачкането им е държавна политика бе.колко нагъл и лицемерен трябва да си за да изръсиш подобна наглост.
29
3
 
28
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
! Съгласие има - 85% от българските граждани не искат червената мафия наследници на БКП и нейната олигархия да са във властта!23 години унищожавате образованието, държавата и прогонвате в имиграция всеки що годе интелигентен, сега ще ми говориш за образование! Нали точно ти искаше да "разтуряш седянката" ! Тези ги приказвай на когото го гони деменцията !ОСТАВКА ВЕДНАГА! ДОЛУ ОЛИГАРХИЯТА!
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не се изправите в столицата така г-н Премиер. Вие мъж ли сте?
27
2
 
25
 
! Отговори
Ь преди 10 години
Ела пред университета да видиш будители, олигоф*ен такъв!
26
1
 
22
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Др. Олигархски, днес, в този светъл ден биваше да отидете в при студентите и да ги поздравите. Не да се криете като мишка в Котел! Да, в същия този български Котел който в момента се управлява от ДПС!!!!
25
0
 
15
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Как да ги видиш будителите бе Орешко, кат когато са близо до теб ти си мислиш, че си на "седянка"
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ст. Александров: Орешарски ще фалира България и ще влезе в затвора заради Станишев! ПЛАМЕН ЩЕ ОПЕРЕ ПЕШКИРА, прогнозира бившият финансов министър. А Станишев ше замине за Европа и шапка на тояга!Скандални истини за ситуацията в България каза бившият финансов министър Стоян Александров, който в предаването на Люба Кулезич заяви, че Орешарски го чака много лошо бъдеще.Според доц. Александров, сегашният премиер Пламен Орешарски ще се провали зараА Станишев още през май 2014 г. ще напусне България, веднага след евроизборите, беше категоричен в прогнозата си бившият финансов министър.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Илиана Беновска твърди, че Волен Сидеров здраво богатее от факта, че осигурява кворум в парламента и подкрепя правителството на Орешарски.По нейни данни, Волен първо е получил 12 милиона лева накуп.И освен тези 12 милиона, Сидеров *** още по 1 милион лева месечно за това, че не позволява на кабинета Орешарски да падне.Илиана Беновска съобщи тези цифри съвсем официално и отговорно в своето радио и едва ли има причина да не й вярваме.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МОМАТА КРАДЕ ЦИЦАров МЪЛЧИ. ЧАЛМАТА НЕ ЕБ.ВА СЪДА ЦИЦАров ПАК МЪЛЧИ . САЧМАТА СЕ ПРАВИ НА ХИТЛЕР ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ ЦИЦАров НЕ ХАЕ.В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ ИМА КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ ФАШИЗЪМ И ТУРСКО РОБСТВО ТРИ В ЕДНО А ЖАЛКИЯ БЪЛГАРИН СЕ РАДВА НА 5лв ПОДХВЪРЛЕНИ МУ ОТ МОМАТА САЧМАТА И ЧАЛМАТА. ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА......ЛУДИЯТ ***-ФИКУСА СЪВСЕМ ПOЛУДЯ.ГЛУПОСТИТЕ И ПРОСТОТИИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ СВИНАРЯ СТАНАХА СНЕЖНА ЛАВИНА!ВРЕМЕ Е ПСИХИАТРИТЕ ДА ГИ ВЪДВОРЯТ В 4-ТИ КИЛОМЕТЪР,ЗА ДА НЕ ЛУДНЕМ И НИЕ!
21
0
 
13
 
! Отговори
акуд преди 10 години
какви будители с с политици от ДПС който нямат нужда от подобни хора
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"До ostawka А тиквата Бойко, какъв е?"По този коментар ще стане ясен броя на честните хора в тоя сайт, които искат да се отърсят от всички *** в парламента и колко от тях са гербери на надник, които се възползват от масовото недоволство, за да се върне Тиквата на власт. Всеки, който иска оставка без користни цели, то той не би искал нито мутри, нито комунисти, нито псевдонационалисти, нито турски мекерата да му съсипват живота с лъжи.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На един фокусник като му разгадаят номерата вече не е интересен...и тъй, мистър Олигарски - вече се разбра чии интереси отстоявате. Нема нужда да се събужда народа, събуди се ти, че нещо не си в час.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Махайте се бърже - вие , герб, всичките ***. не въ лий срам да прайти хората на маймуни!F***k!