А ако сметките на Бисеров са отпреди да стане член на ДПС?

Местан се възмути от твърденията за теч на информация от ДАНС към партията
Обновена: 8 ное 2013 14:39 | 8 ное 2013 13:03,
112
А ако сметките на Бисеров са отпреди да стане член на ДПС?
Лютви Местан Снимка: архив, БТА

Председателят на ДПС Лютви Местан отново категорично отхвърли обвиненията, че има теч на информация от ДАНС към ДПС за казуса с досъдебното производство срещу Христо Бисеров.

Местан обаче настоя прокуратурата да даде допълнителна информация по случая.

Вече излизат все повече и повече данни по казуса "Бисеров" и смятам, че вече сме в режим „необходимо е да се знае“, заяви лидерът на ДПС.

Той уточни, че има моменти, когато публичният интерес надделява над класифициранността. В интерес е не само на ДПС, но е в публичен интерес да се чуе екзистенц минимум информация по този казус, заяви лидерът на ДПС. Според него най-важно е да се знае откога са сметките, заради които се разследва Бисеров.

Още по темата
Ние в ДПС сме най-заинтересовани час по-скоро да станат ясни всички факти по този казус, допълни Местан. Той обясни, че от партията не може да се бъркат в хода на разследването.

Ако тези сметки са преди периода Христо Бисеров да стане член на ДПС, дори най-злонамерените опоненти не биха могли да държат отговорна една партия, при положение че засегнатото лице не е било член на партията, заяви още Местан. Преди да стане част от ДПС, Бисеров е бил част от СДС.

По думите на Местан отражението върху партията ще зависи силно от това за кой период е разследван Бисеров. Председателят на ДПС все пак уточни, че при всички положения ще има отражение върху партията.

Лидерът на движението отхвърли информацията, че Бисеров е напуснал страната.

Нямам информация, но доколкото го познавам, той е достатъчно добър юрист, не би предприел подобен ход да не е в страната, заяви Местан. Лидерът на ДПС отново обясни, че последната му среща с Бисеров е била в неделя

Ако искате да направим една постоянна рубрика, през 24 часа да отговарям на въпроса дали съм се чувал с него, иронично заяви той.

Той коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, че е имало теч на информация от ДАНС към ДПС.

Скандален, недостоен опит за дискредитиране на един държавен орган - в случая ДАНС, така определи думите им Местан. Ако някой се чувства дискомфортно, защото е осъзнал вчерашния си гаф, че е показал познания, каквито не трябва да има, защото материалите по това дело са квалифицирани, да не се опитва да прехвърля отговорността за това върху други институции и ДПС, каза Местан. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
4
 
! Отговори
info. преди 10 години
- С нечисти намерения Иван Костов предлага СДС да закупи банката на Атанас Тилев Банка земаделски кредит, която фалира и Тилев чрез нея измъква милиони в чужбина, завлича банки, държавни и частни фирми и граждани. - През юни 2000 г. Богомил Бонев прави скандални разкрития около приватизацията на най-голямата българска банка Булбанк и иска оставката на Костов. Един голям скандал, който също много бързо и умело е потулен. - Съмнителна е сделката с продажбата на БТК, която е продадена на цена, няколко пъти под реалната.Костов до такава степен вече се е превърнал в държавен приватизатор,
77
7
 
5
 
! Отговори
info. преди 10 години
Има още много други корупционни, съмнителни или неизгодни приватизационни сделки сключени от - С нечисти намерения Иван Костов предлага СДС да закупи банката на Атанас Тилев Банка земаделски кредит, която фалира и Тилев чрез нея измъква милиони в чужбина, завлича банки, държавни и частни фирми и граждани. - През юни 2000 г. Богомил Бонев прави скандални разкрития около приватизацията на най-голямата българска банка Булбанк и иска оставката на Костов. Един голям скандал, който също много бързо и умело е потулен. - Съмнителна е сделката с продажбата на БТК, която е продадена на цена, някол
76
0
 
5
 
! Отговори
VIC ZA KOMUNISTI преди 10 години
na danoto na okeana imalo hilqda martvi komunista... sigurno se 4udish kak prodaljava vica..kvo ti puka... vij kak hubavo po4va...
75
5
 
5
 
! Отговори
info. преди 10 години
Има още много други корупционни, съмнителни или неизгодни приватизационни сделки сключени от кабинета Костов, или лично от него. - Продажбата на Кремиковци за 1 долар!- Приватизацията на Нефтохим на нищожна цена и с явна лъжа, че инсталациите на комбината могат да обработват само руски нефт. - Така стоят нещата и с приватизацията на другата голяма рафинерия Плама, съзнателно натикана в сложни приватизационни комбинации и нечестни игри.
74
0
 
10
 
! Отговори
akud преди 10 години
а ако са след като е член на дпс
73
4
 
27
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП преди 10 години
ДАНО ДА *** ВСИЧКИ ОТ БСП, ДПС И АТАКА!!! НИТО ЕДИН ОТ ВАС НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ЖИВЕЕ!!!
72
2
 
4
 
! Отговори
info. преди 10 години
Друга приватизационна сделка, кято тежи на съвестта на Иван Костов е продажбата на Мобилтел.Мобилтел е била първо приватизирана от Красимир Стойчев личният съветник и приятел на Костов и Атанас Тилев, агент на ДС, собственик на фалиралата Банка земеделски кредит, чрез която открадва милиони и се скри в чужбина, международен мошеник и личен приятел на о.з.ген. Бриго Аспорухов.Стойчев и Тилев продават Мобилтел на Майкъл Чорни за 30 млн. долара.A Чорни я продава за баснословна сума от 800 млн. долара.
71
0
 
11
 
! Отговори
мазен, мазен преди 10 години
Казус - мазус, екзистенц - мензистенц ...... У-У-У-У-У-У-У-У-У-У-У, кръвопийци лустросани !
70
0
 
17
 
! Отговори
Б 52 преди 10 години
А , АКО *** Е МЪЖКА ??????? ОСТАВКА , *** И В ПАНДИЗА ....И КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ТИ ИМУЩЕСТВО ....
69
2
 
18
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
А ако къщата на президента в Гърция е отпреди да стане политик? Ама червените *** си контрапротестират три месеца и искат сваляне...е, кой вярва, че не са платени (от ДПС авоарите например)...ама Маргарит (Бисер) ага позаделил нещичко...и сега вместо Осанна, разпнете го! И най-важното не е че е крадял, а кой го изпорти !!! Пък жалките продажници пред Президентството си докарват добър хонорар за половин час "араламбене" (Радичков) дневно и то на обяд, когато работещите са в работно време...
68
0
 
23
 
! Отговори
александър преди 10 години
Чухте ли как бил засечен и хванат Бисеров?Следели са авоари на мюсюлмански фундаменталисти, които според ЦРУ са свързани с атентата в Бургас. Парите които са превели на Бисеров са техни. Има офоциални подозрения, че мафията ДПС е съучастник в (или поне е подпомогнала) извършването на атентата в Бургас. И заради това в момента има огромен дипломатически натиск върху правителството.Очаквам с нетърпение кога всичката тази информация ще гръмне по нашите медии.
67
1
 
15
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До vivaкак да ги провери прокуратурата бе приятел, като тя повсеместно е боядисана в турско-синьо още преди 10год. ДС - ДАНС няма да позволи да се разруши агентурния апарат на БКП-БСП.Такива като Бисеров и Данчо ментата са само бушони които макар и "подсилени" рано или късно гърмят за да не пламне главното табло на олигархо-комунистическия комплекс.
66
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ейй че наглеци бе, ДПС превзе икономически България - напълниха всички държавни структури с техни хора и крадът ли крадът. Ама ние сме си виновни - ДА ИЗЛИЗАМЕ И ДА ГИ ОМИТАМЕ, че още по зле ще става.
65
0
 
10
 
! Отговори
pege преди 10 години
Да бе още като е бил в 1 -ви клас Абе тоя що се прави на луд?
64
0
 
10
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
Съд за Вас *** комунистически, ама не Народен Съд като вас без съд и присъда, а истинстки честен съд и да ви изгният кокалите в затвора дано а след това да горите в АДА
63
0
 
11
 
! Отговори
viva преди 10 години
До anonimenКомунистическите партийци начело на Луканов създадоха ДПС, за да не отидат гласовете на българските турци в СДС. Те никога нямаше да гласуват за тези ,които им смениха имената и ги пратиха на екскурзия. И сега вече 23 години те управляват заедно. А другарите от ДПС да не се правят ,че нищо не знаят. Там всичко се знае. Прав сте ,че действат комунистически. Прокурора да провери колко от тези какви имоти имат и как са ги придобили и на колко семействата им живеят в Турция?
62
5
 
3
 
! Отговори
info. преди 10 години
part3Приватизацията на БГА Балкан е още една непрозрачна и изключително корупционна сделка. Приватизационният договор, сключен с Гад Зееви предвижда продажба на 75% от акциите на националния превозвач.Договорът обаче се пази в тайна. Интересен е фактът, че експертната комисия към Агенцята за приватизация, от 11-те й члена, само 5 са дали съгласие БГА Балкан да бъде продадена на Гад Зееви.
61
2
 
2
 
! Отговори
info. преди 10 години
part2 Хърсев не отрича, че с Иван Костов през 1991 г. са се срещали с Копола в Рим, но не уточнява с каква цел.Рим, виа Ница 61-63. На този адрес Иван Костов договарял с Роберто Копола безлихвения заем. Сумата била внесена през 1991 г. по сметка в швейцарска банка. Първият транш от 300 милиона долара трябвало да дойде в София през август същата година. Този проблем не ме касае, казва сега тогавашният финансов министър.
60
0
 
15
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Ааа, какво иска да ни каже г-н Козя брада: Той Бисеров си е бил мафиот, во като дойде при нас се пречисти и стана ангел небесен, щащото всички сме чисти като планински ручейчета..Е, няма такава наглост, г-н Местан надминахте и себе си...Като глутница чакали сте, един се издъни и ще го изхвърлите, довчера беше ваш другар, велик политик и радетел за права и свободи, въобще морален стожер и голям правист, а от днес е вече Индивида Бисеров....:)
59
2
 
0
 
! Отговори
info. преди 10 години
part1 По времето на кабинета Попов, са водени много конфиденциално правителствени преговори с католическия Малтийски орден на принц Алекс Втори, за получаване от България на безлихвен кредит от 3 млрд. и 650 млн. долара, с 20 годишен погасителен срок.Основните действащи лица са Иван Костов, като министър на финансите и Емил Хърсев, вероятно като експерт или представител на БНБ. От малтийска страна преговорите е водил ковчежника на ордена Роберто Копола.