Случаят "Бисеров" касае мястото ни в сигурността на ЕС

Това е краен етап на разлагането на политическата система, смята Трайков
Обновена: 9 ное 2013 20:28 | 9 ное 2013 19:46, Камелия Цветанова
22
Случаят "Бисеров" касае мястото ни в сигурността на ЕС
Снимка: Булфото, архив

Казусът „Бисеров” за мен е апотеоз в жанра „оставка по лични причини” – така модерен в политиката у нас. И на мен ми беше предложено да се възползвам от него, но аз отказах, защото смятам, че нещата трябва да се обясняват и да се посочват истинските причини. Така в предаването "120 минути" на bTV бившият енергиен министър Трайчо Трайков коментира оттеглянето на Христо Бисеров от ДПС и парламента, и последвалата новина за водено разследване срещу него за пране на пари.

Още по темата

„На мен предложението „оставка по лични причини” ми го отправи Цветанов. Каза - или я подай по лични причини, или ще намерим други. Аз му отговорих, че само министър-председателят може да ми я поиска. На следващия ден я подадох и обясних евентуалните причини, поради които искат да се оттегля”, обясни Трайков.

Според него при бившия вече зам.-председател на НС Бисеров „има всичко друго, освен лични причини – случаят касае мястото на България в системата на колективна сигурност в Европа и НАТО. Не го познавам лично г-н Бисеров, никога не съм говорил с него – но виждам, че това е краен етап на разлагането на политическата система с днешните правила. При тези правила и новите лица ще са употребени или изкушени”.

Трайков определи като недобър „опит за кризисен пиар” факта, че ДПС искат да осветлят замогването на Бисеров от времето преди постъпването му в партията. „Сякаш това по някакъв начин ще ги оправдае. Странен е такъв аргумент – щом сте приели такъв човек тогава, какво ви оправдава сега”.


Бившият енергиен министър потвърди и лансираната си от известно време теза, че проектът „Южен поток” е „отровно хапче” за страната ни. Причините били три - раздута 2-3 пъти цена, взимането на голям заем от БЕХ, както и „пълна мъгла” за приходите от транзитни такси и дивиденти.

„Газпром също не печели от проекта - печели регионалната политика на Русия, както и хора по етажите на Газпром. Акционерите в компанията не са ентусиазирани и акциите й се търгуват прекалено евтино спрямо тези на други подобни компании”, заключи Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Трайковбисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
троянски кон преди 10 години
Още по времето на Борисов Газпром каза, че влизането Й с проект в ЕС ще бъде за ПЪРВИ ПЪТ и РУСИЯ затова държи това да стане в България, защотот е в ЕС!!!Станишев, Доган, Местан, Сидеро, Орешарски би трябвало, като УЖ управляват, да са по-умни от нас, простите.АМА НЕ.БКП/БСП,ДПС,АТАКА са ТРОЯНСКИЯ КОН на Русия, като за "парлама( заблуждение") на топа на устата е ОРЕШАРСКИ.Пълно коварство на столетницата и разклоненията й.
12
2
 
3
 
! Отговори
black sea преди 10 години
До РЕФЕРЕНДУМSega 6te ti otgovoria po na4in po koito 24 godini komunistite ni otgovariaha na nas.Ako ne ti haresva v Evropeiskia saiuz - napuskai BG i otivai na Ma4u Pik4u. Az iskam da sam v Evropa. 4ao
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В метрото масово се шушука, че тези парици били на Ал Кайда за да бъдат пуснати първо в България чрез бежанския поток, а после да залеят и ЕС! Брилиантни метро пътници са твърдо убедени, че такива сметки имат и министри...Шушука се нещо и за семейство Чаушеско, но не разбрах точно.метрото мен
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВетеринарШежрон,не Борисов
9
11
 
12
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 10 години
Референдум за членството ни в ЕС. Народа не е гласувал дали иска да сме там!
8
19
 
22
 
! Отговори
Ветеринар преди 10 години
А бе Трайчо и ти си помисли,че си фактор в държавата.Ако не беше Борисов да те направи министър сега никой нямаше да знае кой си.Изброй поне 10 положителни неща които си направил за народа като министър на енергетиката,пък чак тогава ръси мозъци.Не можеш и всички го знаем.Ай сиктир.
7
1
 
13
 
! Отговори
до василев преди 10 години
До Василеввземи си повечко хапчета, едно няма да ти помогне
6
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС = Бисеров, Пеевски, Доган. Тази партия освен, че е анти-българска и анти-конституционна е и най-големия грабител на България. ДПС трябва да изчезне!
5
36
 
35
 
! Отговори
123 преди 10 години
Много парички са му снесли украинците за да плюе така усилено Южен поток!
4
4
 
37
 
! Отговори
Внимание !!! преди 10 години
Самовлюбените от властта и бизнеса в България са готови да запалят къщата преди да си трагнат.
3
29
 
16
 
! Отговори
от.врат преди 10 години
Още един пл.х изпълзя и цвъркна тоя шмеке.р направо сложи черешка на най-продажната телевезия в бг.Да се чуди човек плащат ли на тази тв да провежда пропаганда или самата тя я провежда , да поканиш тоя пл.х е гадно дори и за собствениците на талевизията.
2
9
 
70
 
! Отговори
do 1 преди 10 години
Какво са платили за БЕЛЕНЕ?Белене беше подписано от БСП и те платиха 2 млрд лева за строителството му,без да знаят от къде ше вземат останалите 20 за да го построят....И те инициираха референдум ако се сещаш за строителството му....да налъжат хората ,че ше има работа.....И ся оказва поредния им кюрфишек заедно с обещанията им да разкриват 250 хиляди работини места ,както и да махат забраната за пушене....
1
46
 
23
 
! Отговори
ПИТАМ преди 10 години
AMA , И ТИ СИ СТРАШНО МЕКА КИТКА!!! ЗАЩО ПЛАЩАХТЕ ОЩЕ ЗА БЕЛЕНЕ БЕ , ***!!ЗАЩО СПА И НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА!!