БСП и ДПС си броят гласовете на евровота

Цонев: Ако нямаме общо 50% подкрепа, може да насрочим избори
Обновена: 19 ное 2013 11:34 | 19 ное 2013 09:52, Камелия Цветанова
96
БСП и ДПС си броят гласовете на евровота
Йордан Цонев. Снимка: Булфото, архив

„Не можем да накараме правителството да работи като служебен кабинет, а това ще стане, ако се насрочи дата за предсрочни избори. През май ще отидем на европейски избори. Резултатите там ще покажат – ако ДПС и БСП спечелят повече от половината от местата в Европарламента, тогава става ясно, че ние сме водещата политическа сила. Ако партиите, които не са в мнозинството, спечелят над 50% от гласовете, тогава ще насрочим нови дати за предсрочни избори. Ако тогава нямаме подкрепа – отиваме на избори, ако имаме – сядаме и почваме да говорим". Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по Нова телевизия. 

Той коментира още, че избирателите на движението не искат да подават оставка и това е станало ясно и на митинга на 16 ноември в София, организиран съвместно с левицата.

Още по темата
„Нашите избиратели не искат да си подаваме оставка, а искат да изпълним обещанията си. Ние всяка седмица се срещаме с тях. Не е грешно хората, които не знаят името на премиера, да го подкрепят. Те виждат политиката, която се извършва. Някои от избирателите ни дори имат проблеми с българския език”, посочи Цонев.

Той обеща, че през следващата година хората с минимална заплата ще получат обратно данъка за доход на физически лица – данък общ доход”.
 
„Данъкът ще се събира и декларира, а в края на годината се връща на даденото лице. Между 250 и 400 хиляди души ще получат това данъчно облекчение. В края на годината ще им бъдат върнат към 350 лева. Искането за връщането на данъка на хората с минимален доход беше на КНСБ, това е удовлетворено", подчерта Цонев, който е и председател на бюджетната комисия в парламента.

Депутатът отказа да навлиза в подробности около случая с Христо Бисеров, който напусна политиката и вече е с повдигнати обвинения за невярна декларация пред Сметната палата и за финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.

„Естествено, мъчно ни е, че Христо Бисеров си подаде оставката. Информацията, която господин Местан представи, е всичко, което знаем в ДПС. На този етап случая за нас е приключен. Той реши да напусне партията. Познавам добре Бисеров и той не се е поддал на чуждо влияние. Негова преценка е да си защити името в съда като обикновен гражданин. Добре е и други хора, за които се водят такива дела, също да постъпят така. Редно е и президентът, и Цветанов да си подадат оставката като Бисеров”, каза депутатът от ДПС.
 
Цонев отказа да коментира слуховете, че чуждестранни служби за пресекли траншове на Бисеров.

Депутатът от ДПС сподели също, че имуществото на политиците е публично и всички техни сметки се проверяват от НАП. „Всичко е прозрачно, законът няма пролуки. Ние декларираме всичките си сметки. Нито аз, нито близките ми имаме сметки в чужди банки. Трябва всички да го декларират доходите си. Ако не го направят, нарушават закона, а наказанието за това е затвор. Дори тук е много по-строг законът от този в Германия например”, допълни той.
 
Цонев коментира ситуацията за подслушванията, както и информацията, че ще бъдат дадени повече пари за тях, отколкото по времето на ГЕРБ. „В момента строим нова сграда, голяма част от парите са за сигурност. Цветлин Йовчев гарантира, че за подслушвания ще бъдат дадени три пъти по-малко, отколкото при ГЕРБ”.
 
Според Цонев, ако 36-те ИТ компании, които вчера подкрепиха протеста на студентите, са от кръга на Саша Безуханова и Прокопиев, призивът от тях за оставка на кабинета е абсолютно политически. „Правителството не е направило нищо на този сектор”, категоричен бе народният представител.
 
Цонев сподели и причините, които стоят зад изказването на министър-председателя Пламен Орешарски, че държавни служители, които участват в антиправителствени протести, ще бъдат уволнявани. „Засечени са много служители, които излизат в работно време и се включват в организации срещу правителството. В ОП „Околна среда” има доказателства, че някои служители укриват документи и саботират работата. Доказано е, че има такива случаи. Няма да цитирам имена, но самият аз съм виждал такива неща и в министерствата”, завърши Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
15
 
! Отговори
UK преди 10 години
*** li shte opredelqt pak ?
24
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом герберските крадци из форума вият на умряло от зор, значи всичко е наред :))))))
23
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама как наебахме ГЕРБ - а на изборите, а изкуфяла герберска пасмино! Още не можете да си го изкарате от *** да ви *** майкатаГЕРБ - ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ
22
3
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Най-добре ще бъде до тогава да ви няма.
21
4
 
48
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
Тия *** са на власт единствено защото Бойко не искаше да влиза в коалиция с никой. А БСП и ДПС са толкова мизерни, че дори 2те партии заедно не можаха да направят правителство, та се събраха и с Волен.. Това е толковааа отчаят ход. Волен ги псуваше и биеше, а те се коалираха с него само и само да се докопат до властта... Господа депутати, като минавате покрай проститутките на пътя се дръжте уважително към тях, дори те имат повече достойнство от вас !
20
3
 
31
 
! Отговори
sssssssssss преди 10 години
Мента до кога ще цъфтиш по разни студия и ще пускаш лъжи, онова другото ***, дето сви кинтите вече те чака на път за панделата. Там с тези очилца ще ти излезе късмета!
19
3
 
34
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Ментата по-добре да обясни как се прави евро вот с екскурзианти от Анадола?
18
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберската платена *** пак замучала из форумите :DСамо във форумите ще мучите герберска *** ***, всъщност следващи парламентарни избори ще има през 2017г.!!! Натъпчете си го най-после в мръсните герберясали мутриСМЪРТ ЗА ГЕРБ, СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИЯ
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
м/у 250 и 400 хиляди по 300 лв ще им се връщат годишно.... ами че това са още 90-100 000 000 бе, аланкоолу ? От твоя джоб ли ще излязат ? Или на Бисеров
16
4
 
33
 
! Отговори
Павлин Георгиев преди 10 години
Ако прочетете биографията на г-н Цонев в Уикипедия ще видите това:Избран е за депутат в 38-ото Народно събрание от листата на СДС. Тогава става председател на Комисията по бюджет, финанси и финансов контрол в парламента. Избран е за член на Националния изпълнителен съвет на СДС на 11-ата Национална конференция на партията (26 февруари, 2000), но по-късно е изключен от ръководството на СДС и от партията по обвинения в клиентелизъм и корупция[2].Да не говорим че е дясна ръка на Бисеров.
15
2
 
36
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
ужас, ужас и пак ужас !!! Какво е нужно, за да имаме нормално политици, а не крадливи циркаджии.
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ментата започна леко-полеко да дава заден.
13
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой ще ви чака до май бе, Цонев? Вие ще го отнесете в най-скоро време и то така, че ще служи за добър урок на всички следващи!
12
3
 
44
 
! Отговори
111 преди 10 години
Абе къв Контрапротест бе те половината викаха ОСТАВКА ! :))))))))))))))))
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИПИЧНА МУТРА ! и хващам бас че е по-голяма мутра от Борисов !
10
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вас никой не ви е избрал Цонев на изборите Борисов победи а вие с помоща на Волен се натрапихте на народа разберете че няма нормален българин който да иска ДПС-то да го управляваПЕЧЕЛИТЕ ИЗБОРИ САМО С НЕГРАМОТНИ ,НЕВЕЖИ ХОРА ,който са много далеч от модерния ,съвременен динамичен животСПРЕТЕ ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ ДА ДЪРПАТЕ НАРОДА НАЗАД
9
1
 
48
 
! Отговори
43 преди 10 години
А НИЕ МОЖЕ ЛИ ДА ВИ НАСРОЧИМ ЕДИН ЯК БОЙ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА , ПОРЪЧКОВИ ШУШУМИГИ ТАКИВА !!!
8
1
 
38
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
"Официалният език в републиката е българският."-това е от Конституцията.Цонев,как хората ,които не говорят и не разбират българския език,са разбрали вашата политика,вашите обещания и това ,че ги изпълнявате ?
7
0
 
26
 
! Отговори
Пешо Биричката преди 10 години
Аве стига сте ни занимавали с тея пропаднали типове,кажете ми най-накрая кой пусна на свобода Кокаин,опа Гълъбин Боевски?КОЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ?
6
1
 
40
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
От Ментата какво друго да очакваш освен да лъже и да маже.