Външно недоволства от думи на Ердоган за Кърджали

"Турция да внимава с интерпретациите за миналото"
11 дек 2013 17:14, Елка Василева
201
Външно недоволства от думи на Ердоган за Кърджали
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Министерството на външните работи коментира предизборно изказване на турския премиер Реджеп Ердоган, в което той намеси и България, като подчерта, че подобни изявления не допринасят за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения.

В предизборно изказване за местните избори в Кешан Ердоган казал, че „Тракия е и Солун, и Ксанти, и Кърджали в България, Вардар, Скопие, Призрен в Косово, Сараево. Тракия е нашата жива история в Европа. Тя е нашият представител в този географски регион”.

„Министерството на външните работи, изхождайки от традиционно добрите отношения между България и Турция и в светлината на предстоящото заседание на Смесената комисия по нерешените въпроси, смята, че подобни изявления не допринасят за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения“, се казва в изявление на говорителя на МВнР.

„България като страна, основана преди повече от 1300 години, има значително и трайно историческо, културно и духовно присъствие, наследство и традиции в Югоизточна Европа. Водени от опита на историята смятаме, че към интерпретации, свързани с миналото на нашия регион, следва да се подхожда особено внимателно, отчитайки неговите особености, както и чувствителността, която те могат да предизвикат“,  подчертава говорителят на външното ни министерство.

„Бихме искали да напомним, че както за добросъседските отношения, така и за европейската перспектива на всяка една страна са основополагащи зачитането на международното право, включително принципите на суверенитета и териториалната цялост", заключава говорителят на МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брех външно се изрепчило. И какво ще правим с турците ако ни нападнат ? С лъкове и стрели ще ги спрем. Танка, самолета и подводницата. Велик е нашия войник. Понеже е само един.
123
2
 
45
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Вече няма един народ, а два народа. Единият народ е тоя,който бачка по 10-15 часа за жълти стотинки и не може да си плати тока,водата,парното и да нахрани децата си. Другият народ е тоя който плаща жълтите стотинки,но от грабеж е натрупал милиони. Тоя народ няма нищо общо с първия и нека си предприема каквото си ще. Да се оправя сам. Няма да му ставаме *** на тоя народ на всичкото отгоре. Единият народ са българите,а другия-еничарите. Какъв общ интерес могат да имат тези два народа?
122
1
 
32
 
! Отговори
Kрушката си има опаш преди 10 години
Kрушката си има опашка : ,На конференцията в Брюксел членът на НС на БСП, председател на Федерация Открит форум, заместник-председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Красимир Премянов от името на обществеността у нас (чрез тракийските дружества) представи идеята за (цитирам): ПРЕМАХВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ В НАШАТА ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ ТРАКИЯ чрез СЪЗДАВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН РАЙОН В ЕС, КОЙТО ДА ОБХВАЩА ГЕОГРАФСКИ ОБЛАСТТА ТРАКИЯ. Това може да стане формално след влизане
121
4
 
48
 
! Отговори
до цитат преди 10 години
до 28каквото и да целуваш все ще смърдиплатени лапачо, щял да целува?целувай ги наред извратена дъщеря на депутат педовил, резултат от дългогодишнотокръвосмешение между комунисти и ченгетапо-форумите пишат само децата на депутатизащото никога не са работили, няма да работяти ще живеят на наш гръб завинаги.дпс и атака = победа(лапаме всякакви)пърдон целуваме всякаквиазъна сиктим възроден травестит.
120
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От Русия сме получавали само финансови облаги, никога не са ни цедили, единствено в замяна са искали да сме лоялни с тях и да не им се репчим! СССР ни направи лидер на Балканите във военно и икономическо отношение за 15 години след ВСВ, а новите ни господари ни унищожиха държавата за 25 години след 89 -та година , спомнете си вица за птичето, кравата дето се изс*ала отгоре му и котката дето го извадила от ла*ната...и помислете кой в коя роля е бил последните 50-70 години!
119
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато държавата е на колене народът трябва да се изправи! Докога ще да седим и да гледаме безучасно случващото се у нас и около нас време е да предприемем нещо!
118
16
 
49
 
! Отговори
цитат преди 10 години
Мда, днес прочетох нещо интересно: ""По добре да целуваме ръка на Путин, отколкото к*ра на Ердоган"-съвременна балканска поговорка"
117
6
 
48
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
До БожоКакво точно значи руско робство? Колко века Русия е поддържала тук на наша територия армия? Колко руски армии сме имали у нас, за колко века? Колко руски военни бази е имало у нас? Можеш ли да обясниш понятието "руско робство" какво аджеба значи? Че иначе става като в оня виц "Той я люби,а пък тя не знае"Колко руски императори са управлявали България? При кой руски премиер е ставало? Колко руски валии,каймаками и паши е имало тук? Какви данъци са събирани ежегодно за руската хазна?
116
0
 
40
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
До възродениВ голяма грешка си. ДПС ще ви докара Ердоган на власт. Тоест Доган ще докара тук Ердоган. останалото е разтягане на локуми и тъпотия,ако коментара е написан от българин,а не турчин.
115
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите политици са страхливи мишки. Нормални държавници щяха вече да започнали политически промени с цел възстановяване на армията и връщане на наборната служба. А във външната политика вече трябваше да сме дигнали пушилка не само в НАТО и ЕС, а и в ООН. Вече трябваше да се иска официална позиция от ЕС по този случай, а също и официална позиция от НАТО. Границата с Туция щеше да е затворена и вее да е наложен филтър за преминаващите, като не се допускат бивши БГ граждани от Тр. обратно у нас.
114
12
 
37
 
! Отговори
Божо преди 10 години
До Dnes.bg.1Можеш ли да обясниш каква е разликата между руско и турско робство ??? Твоите приятели , комунистите са в съюз с дпс и атака !!! Сегашното управление е най-антибългарското след падането на Берлинската стена !!! Гнусни ***, унищожавате хилядолетна държава !!!
113
0
 
49
 
! Отговори
възродени преди 10 години
евала на станишев-син извини се човека затова че баща му ни възроди, бравосамо че ние искаме да ни възродят пак, затова гласуваме за лютвито нашата надежада искаме пак да бъдем възродени бекапето беше върха обичме агентитедпс и атака = победастанишев нашият пророк искаме възражданедпс и атака = победа
112
2
 
38
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Решило агнето да стане пръв приятел и съюзник на вълка. Какво да правиш,*** акъл!Тъй разбира нещата,тъй действа. Вълкът пък бил много огладнял,точел остри зъби и казал на агнето: "Аууу,нека бъдем приятели с теб.Ела ми на гости или по-добре аз да дойда у вас!"Агнето се фукало на цял свят,че е пръв приятел на вълка и попържало стария си овчар и кучето,което дълги години пазело стадото. "***!"блеело агнето в лицето на кучето и овчаря. "Знаеш ли ти какво ми направи?Отдели ме от вълка Изолира ме
111
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бойкотираме всички турски стоки, плодове, зеленчуци, почивки по турските курорти защото те са ни врагове но се правят на приятели и да изгоним турците от управлението на държавата
110
8
 
41
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Е,хайде. да ви е честито! Излязохте от съюза с Русия и сами се натикахте в ръцете на турците. да,сега сте им в ръцете както се казва. Хулихте,плюхте Русия и вече сме врагове с руснаците. Тъй, че Русия вече е напълно елиминирана като наш съюзник или застъпник в международните отношения и конфликти. Изолирахме се сами от Русия като евентуален,потенциален приятел при заплашващи ни международни конфликти,недай боже. Станахме съюзници с Турция и нейните вековни защитници на всяка цена: Англия,Франц
109
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В тоя "сайт" за кюрдистан(турция) или добро или нищо ХА ХА ХА
108
5
 
44
 
! Отговори
hanko преди 10 години
Само Тиквата не проумя какъв му е приятеля Реджеб
107
0
 
31
 
! Отговори
Майтап преди 10 години
До ТракиецСънароднико, я виж туй име Гърция, кой и кога го е измислил и кой и кога го прииначава и прилага с туй му значение дето го има днес! То ние тракииците имаме най-големи претенции към всички пришълци! --:) по нашите земи Ave Tracicum -:)
106
1
 
42
 
! Отговори
Калоян преди 10 години
СС-23 , Боже дано е имало патриоти и са скрили поне няколко от тези комплекси ! Николай Свинаров дано умреш продажно прасе такова . Когато режеха техниката лично той беше спретнал банкет .
105
1
 
46
 
! Отговори
az преди 10 години
долен психопат е тоя кюрд , марш в анадола бе джудже!!!