Външно недоволства от думи на Ердоган за Кърджали

"Турция да внимава с интерпретациите за миналото"
11 дек 2013 17:14, Елка Василева
201
Външно недоволства от думи на Ердоган за Кърджали
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Министерството на външните работи коментира предизборно изказване на турския премиер Реджеп Ердоган, в което той намеси и България, като подчерта, че подобни изявления не допринасят за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения.

В предизборно изказване за местните избори в Кешан Ердоган казал, че „Тракия е и Солун, и Ксанти, и Кърджали в България, Вардар, Скопие, Призрен в Косово, Сараево. Тракия е нашата жива история в Европа. Тя е нашият представител в този географски регион”.

„Министерството на външните работи, изхождайки от традиционно добрите отношения между България и Турция и в светлината на предстоящото заседание на Смесената комисия по нерешените въпроси, смята, че подобни изявления не допринасят за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения“, се казва в изявление на говорителя на МВнР.

„България като страна, основана преди повече от 1300 години, има значително и трайно историческо, културно и духовно присъствие, наследство и традиции в Югоизточна Европа. Водени от опита на историята смятаме, че към интерпретации, свързани с миналото на нашия регион, следва да се подхожда особено внимателно, отчитайки неговите особености, както и чувствителността, която те могат да предизвикат“,  подчертава говорителят на външното ни министерство.

„Бихме искали да напомним, че както за добросъседските отношения, така и за европейската перспектива на всяка една страна са основополагащи зачитането на международното право, включително принципите на суверенитета и териториалната цялост", заключава говорителят на МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
41
 
! Отговори
Тракиец преди 10 години
А Константинопол е на Гърция! Ай сиктир ве, пуйко смотана! Кога ще си седнете на *** и ще престанете да се облизвате за чуждата пита?
103
0
 
38
 
! Отговори
Kрушката си има опаш преди 10 години
Kрушката си има опашка : ,На конференцията в Брюксел членът на НС на БСП, председател на Федерация Открит форум, заместник-председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Красимир Премянов от името на обществеността у нас (чрез тракийските дружества) представи идеята за (цитирам): ПРЕМАХВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ В НАШАТА ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ ТРАКИЯ чрез СЪЗДАВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН РАЙОН В ЕС, КОЙТО ДА ОБХВАЩА ГЕОГРАФСКИ ОБЛАСТТА ТРАКИЯ. Това може да стане формално след влизане,,
102
1
 
47
 
! Отговори
Няма ли кой... преди 10 години
...да сезира ООН,ЕС и НАТО за непрестанно афишираните им амбиции на тия.Та това си е директна заплаха над суверенитета на дадена държава.И то не само ние мълчим,а ималяците,които уж минава за по-отворени,наместника на ЕС в Босна,и античките в БЮРМ,които реват за щяло и нещяло.Смешно търцу да говороят за култура, то древна.Звучат като макетата,дето говоря за цивилизация
101
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблема ни е кво е казал Ердоган в ПРЕДИЗБОРНО изказване...!?Турските танкове идат...Стига глупости.Държавата ни е цъфнала и вързала в СЛЕДизборно състояние от обещанията на Станишев и Сидеров и сега сме се захванали с външна политика.И до 'Кривата Круша " не можем да я докараме...И тя е опскана от "управляващи".Много ВОЖД-Малко ИНДИАНЕЦ и той :кой сакат ,кой болен,кой с Волен,...Тъжно настояще...и още по-тъжно бъдеще ни чака,ако не се противопоставяме ВСЕКИ ДЕН.
100
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tv Skat sa go qdosali Erdogan sigorno, te mnogo se zaqjdat s turcite v karjdali ! I te edni cherni grozni vodeshti da povarne chovek ! Nai mi e smeshno kat kajat murgavelkite , abe vijte se parvo pred ogledaloto be mamuni na tv skat !
99
1
 
36
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Целувката! Не забравяйте целувката на Стогодишната баба с Агент Павел!
98
1
 
49
 
! Отговори
Стоян Митков преди 10 години
До 9667Били са, но нали се сещаш че преди това са били български! Такаче всичко до Босфора е култорно - исторически представител на българската култура и традиций! :)
97
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ТОЯ НЕООСМАНИСТ ИСКА ОТ НАС ДА ГО ПОДКРЕПИМЕ ЗА ЕС! ТУРЦИЯ ДА ЗАБРАВИ ЕС, ДА ГО ЗАБРАВИ ЗАВИНАГИ, ФОРЕВАР ДА ГО ЗАБРАВИ!
96
3
 
54
 
! Отговори
Стоян Митков преди 10 години
Аре бе къде сте ранобудните да протестирате пред турското посолство? На ефенди Ердоган, мога да кажа че му е много Ермалък и да прочете малко история за да си упресни малко паметта, защото когато малкопишите турци с комплекси са нямали още държава и религия, балканския полуостров е бил вече български! Такаче ефенди Ердоган внимавайте с изказванията за да не отиде да спите с рибите нъкъде около Босфора!
95
2
 
47
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анонимен 106- Бе аз си представям как 30тина милиона кюрди искат територията на истанбул за част от своята държава, а ердоган е притиснат от опозиционната кюрдска армия;)
94
7
 
34
 
! Отговори
ЦК преди 10 години
До BGИзвинявайте много, ама защо обиждате комунистите! Тия амбриажи от БСП са по-близки с действията си до нацистите отколкото до която и да е социално-центристка политика камо ли да доближават комунистическите идеи! Те са просто едни кариеристи!
93
3
 
39
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Ястреб Споко - ЕК ще ви духне под опашката- като ви каже- йок безвизов режим на турските граждани в ЕС, мнооого бързичко ще се освести неоисманиста ердоган:)
92
2
 
33
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Листопад 90 Животът , байно , ВСЕКИ САМ СИ ГО ПРАВИ! Никой не ти е виновен, че главата ти не е увряла даже за този елементарен житейски урок!
91
2
 
38
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Листопад Заднокопадников, ти какво направи, за да нямаш дупки на гащите? "...начетох се на простотий тука колко сме велики, за това си носиме старите анцузи с дупки на ***..." ТИ СИ С АНЦУГ С ДУПЛИ НА ***, ВЕ- ЩО НЕ СИ УЧИЛ НЕЩО, , А СИ ТРЪГНАЛ ДА СЛАГАШ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ? КУПИ СИ НОВ АНЦУГ , ВЕ! Ааа- нямаш парички, щото да не си луд да учиш 5-6 години, като можеш да си живееш живота,да поработваш нещо тук- там, а после искаш заплата като на изпълнителен директор на чез
90
2
 
46
 
! Отговори
BG преди 10 години
Вигенин, не заяви ли преди време цитирам "България подкрепя Турция за ЕС !!!"Какво стана сега ?! ДОЛНИ, ГНУСНИ КОМУНИСТИ - НАЛИ ТИЯ СА ВИ ПАРТНЬОРИ !!!!КЪДЕ Е СЕГА СТАНИШЕВ, ДА ИМ СЕ ИЗВИНЯВА ЗА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС ?!?!КЪДЕ Е ВОЛЕН СИДЕРОВ - КАЗА ПО "ВСЯКА НЕДЕЛЯ" ЧЕ "МУ Е УДОБНО В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ !!!" - С ТУРЧИН ЗАМ-ПРЕДСТЕДАТЕЛ !!!КЪДЕ Е ОРЕШАРСКИ - НАЗНАЧИЛ НЕДЖМИ АЛИ !!! ЗА МИНИСТЪР НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ !! И МУКАДЕС НАЛБАНТ - ЗА МИНИСТЪР НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ !!!ГАДНИ КОМУНИСТИ
89
2
 
38
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Най-важната тема в момента е ,че Българският ГражданинПОЛУЧИ БЕЗСПОРНО ДОКАЗАТЕЛСТВО за това ,че живее в СОЦИАЛЕН Организъм обхванат с ТУМОРНИ образувания.БЕЗСПОРНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО е нежеланието на Политическата ни класа да са съпричастни и да си намалят Субсидиите поне НАПОЛОВИНА.ТОВА Е ГОЛЯМАТА ТЕМА,обаче за" 5 лв." се подменя с "притоплени стари манджи" , с фасулски сензацийки и гнусни Тв реалита.
88
2
 
59
 
! Отговори
бат пеци преди 10 години
Този е покровител на ДПС.Това е тяхната идеология и същност.БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ!!!!
87
6
 
57
 
! Отговори
Гец преди 10 години
Да живее братския руски народ! Единствения братски на българите народ! Другите са били и Са ни врагове! Доказано в исторически план и през изминалите 24 години! Даже кучето разбира като го ритат, че не му мислят доброто , а ние? Доказани исторически врагове на България за последните 100 години: Франция, Англия, Белгия,Турция, Сърбия, САЩ, Румъния, Холандия, Германия. Който не е съгласен да ме опровергае с исторически факти, а не с демагогия!!!
86
11
 
36
 
! Отговори
ataturk преди 10 години
До ВАСИЛИС КАРАССИСabe pomiyar turcite kolko miliyona sa vie kolko ste
85
4
 
40
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Тука се пище за всичко друго,но не и по приоритетите на Бълг.Гражданин.Не че не е важно какво е казал Ердоган за Тракия.Тази Статия е най-коментираната в момента и това показва ,че СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТОЗИ САЙТумело успяват да ПОДМЕНЯТ ВАЖНИТЕ ТЕМИ в угода на УПРАВЛЯВАЩИТЕ.Това е процес,който се разви и в сайта на ПРОТЕСТНА МРЕЖА.ВАЖНИТЕ ТЕМИ СЕ ПОДМЕНЯТ с" притоплени стари манджи" или с бутафорни сензациики.НАЙ-ВАЖНАТА ТЕМА в момента е ....(следва продължение)