Външно недоволства от думи на Ердоган за Кърджали

"Турция да внимава с интерпретациите за миналото"
11 дек 2013 17:14, Елка Василева
201
Външно недоволства от думи на Ердоган за Кърджали
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Министерството на външните работи коментира предизборно изказване на турския премиер Реджеп Ердоган, в което той намеси и България, като подчерта, че подобни изявления не допринасят за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения.

В предизборно изказване за местните избори в Кешан Ердоган казал, че „Тракия е и Солун, и Ксанти, и Кърджали в България, Вардар, Скопие, Призрен в Косово, Сараево. Тракия е нашата жива история в Европа. Тя е нашият представител в този географски регион”.

„Министерството на външните работи, изхождайки от традиционно добрите отношения между България и Турция и в светлината на предстоящото заседание на Смесената комисия по нерешените въпроси, смята, че подобни изявления не допринасят за развитие на двустранния диалог, насочен към търсене на ефективни и прагматични решения“, се казва в изявление на говорителя на МВнР.

„България като страна, основана преди повече от 1300 години, има значително и трайно историческо, културно и духовно присъствие, наследство и традиции в Югоизточна Европа. Водени от опита на историята смятаме, че към интерпретации, свързани с миналото на нашия регион, следва да се подхожда особено внимателно, отчитайки неговите особености, както и чувствителността, която те могат да предизвикат“,  подчертава говорителят на външното ни министерство.

„Бихме искали да напомним, че както за добросъседските отношения, така и за европейската перспектива на всяка една страна са основополагащи зачитането на международното право, включително принципите на суверенитета и териториалната цялост", заключава говорителят на МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
11
 
43
 
! Отговори
Листопад преди 10 години
Бай ти *** тука се бие в гърдите и разказва великите истори как е мачкал турчалата и как ако му паднат пак ще ги изяде с кръвожадния си поглед, ама като се прибере вкъщи си пусне турския сериял нареже си турските домати, облажи си мустака с баклава излегне се на кревата заслан с некое модерно турско килимче и каже уиу аш колсум мараба, те това е живот... Е сори ама не става така пич, начетох се на простотий тука колко сме велики, за това си носиме старите анцузи с дупки на ***, ама за това не ти виновен ни ЕС ни Америка ни Турция а кратуната защото сме избушели от немотия , глупевщина и раз
83
0
 
32
 
! Отговори
blackkiro преди 10 години
До 82 Психиката ми не ми позволява да мисля като Теб. Но наистина ако продължаваме така..........Не искам да мисля като Теб!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
82
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ердоган ли си, ереб.н ли си, долу мръсните ръчички от България ,защото взе да ни писва от гадните ви мутри
81
5
 
54
 
! Отговори
Свобода или смърт преди 10 години
Само нациолизъм може да ни изправи като общество. Стига с предатели комунисти, демократи и права за свободи. Твърд национализъм до дупка това е. Щом ни смятат за рая, време да разберат, българина е страшен, когато се събуди от сън. Тогава и непревземаеми крепости превзема и армията ни стои пред вратите на Инстанбул. Язък, че тоя Ердоган ще ни скара с нашите турци. Явно е ,че с турците един народ неможем да бъдем.
80
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да *** неговата майка ***! И тоя *** управлява цяла Турция! С малоумието си и своеволията си тласка Турция към пропастта. Каква хубава страна беше едва започнала да става, а тоя *** ще я довърши. (Имам много приятели и колеги в Турция и за незапознатите ще кажа, че само *** там го искат и харесват тоя! Едва чакат да му свърши мандата и да влиза в затвора!)И тия черни и некъпани *** искат да влизат в Европейски съюз?! Ще влезнат, ама през крив макарон! След 70 години!
79
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя е много *** чиляк! И води страната си назад. Заради което и е обречен на провал като политик
78
2
 
40
 
! Отговори
бимбо преди 10 години
До до бимбоне ме обиждай! разкажи ми за империите, какво имаш предвид? искаш да си под османска 'зависимост' щото е фън да плащаш само един десятък? или русия да не се сеща за славянските си братя 500 години и накрая - освободители? или СССР, страшно меродавна политическа философия, видяхме докъде стигна. или ти си посредствения, щото при теб няма доводи, само простеене? кажи ми, научи ме!
77
2
 
59
 
! Отговори
blackkiro преди 10 години
Айде стига вече!!!! Не Ви ли писна от Мутри, Комунисти, Фашисти, Турци, Гърци и каквито и там да са елементи със Чужди интереси? Това е Майка БЪЛГАРИЯ!!! Няма ли Вече Българи? Не Виждате ли, че след 10 години няма кой да говори Български? Учим Английски за да работим като ЧИСТАЧИ!!! Учим Руски за да се ТОПЛИМ!!! Покланяме се на Чужди Богове и Знаци( $ и др. ) за да се Нахраним!!! Айде стига ВЕЧЕ!!!.... СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
76
2
 
51
 
! Отговори
отизвора преди 10 години
в момента дпсарите правят чистка и назначават свои лошо говорещи български език на държавни и общински служби
75
2
 
34
 
! Отговори
акуд преди 10 години
хехехехе Външно недоволства *** само по нашите медии да изпратят писмо с това недоволство към ердоган , може а *** надали. нали дпс са спонсорирани от ердоган и катар
74
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИНТЕРЕСНО ,ИНТЕРЕСНО-ТОЗИ СУЛТАН ЕРДОГАН НЕ БЕ ЛИ ПРИЯТЕЛ НА БОЙКО БОРИСОВ........ХОДЕШЕ ТАМ НА ИНСТРУКТАЖ---ДАЙДЕ НЕГОВАТА РЕАКЦИЯ НА ТАЗИ ПРОВОКАЦИЯ...ХАЙДЕ ДНЕС--НАПИШЕТЕ НЕЩО ЗА ДОБРОТО МОМЧЕ БОРИСОВ!!!!!!!!
73
4
 
40
 
! Отговори
юруш преди 10 години
остава да ги видим как влизат в европейския съюз и шенген
72
2
 
34
 
! Отговори
до бимбо преди 10 години
Простотията бимбо, е в такива като теб. Много са ти повърхностни знанията и мирогледът по въпроса за империите. Тях няма да ги заболи от твоето експертно мнение.
71
4
 
52
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Irk 70- За тяхно съжаление, българите в България сме 84% от населението на България и е препоръчително онези хора да внимават да не грабнем НИЕ оръжието....
70
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
населението там на югоизток видите ли щяло да гравитира към Турция,е какво му пречеше и пречи и досега да си гравитира накъдето си иска мин.заплата била 400 евро,абе не знам колко е ама и бензина е 5лири,па и транспорта е скъп,за цените в магазините и на жилищата да не говорим а и ханъм-ефендитата не работят та бейлерите като вземат 1000лири за кой по-напред,турците били средно на 25 години,ми това е трагедия,все повече маймуни в безводна Турция,така че населението да си *** ,земята е наша
69
12
 
43
 
! Отговори
бимбо преди 10 години
колко опита трябват на руснаци и турци за да разберат, че не стават за империялни държави, дето малките народи да харесват и да им се натискат? не могат нито да формулират, нито да изпълняват адекватни политически философии. на турците 500 годишната им империя нито се учи в училищата по света, нито музиката и се изпълнява по концертните зали на планетата , нито литературата и се цитира. руснаците - само простотии и ботуш. от всички империялни държави само Европейските са си взели поука донякъде
68
3
 
51
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
След Целувката на Станишев с Местан защо се учудвате на това което говори Ердоган.
67
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този говори, но турските служби действат и работят по този план от началото на миналия век. Ердоган просто гласно го е обявил, което показва, че изобщо не му пука от реакцията на другите държави. Точно затова трябва да се реагира остро и твърдо на подобни мераци в публичното пространство. А също и на терен срещу агентите на турските служби - без да се бие много тъпана. Иначе ... жална ни майка. Незабавен строеж на стена по цялата граница с Турция !!!! Поне агенти няма да ни вкарват като "бежанц
66
29
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!!! Ердоган Премиер! Оставка на ***! Само ПСР! Мачкай Ердо! Турския Путин - Ердо!
65
10
 
49
 
! Отговори
SS преди 10 години
БЪЛГАРИЯ Я ИМА 1300 ГОДИНИ БЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СЕГА ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ ЧЛЕНСТВО Е НА ПЪТ ДА ИЗЧЕЗНЕ, ДА ТИ ТАКОВАМ САЮЗА. ПО ДОБРЕ СИВ С БРАТСКИТЕ СЛАВЯНСКИ НАРОДИ ОТ КОЛКОТО С АЛЧНИТЕ ЕВРЕЙ ОТ ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ