"Лявото крило" в БСП: "АБВ" отново да бъде "вкаран във фризера"

Необходима е радикална промяна в политиката, убеден е Янаки Стоилов
19 яну 2014 14:32, Елка Василева
95
"Лявото крило" в БСП: "АБВ" отново да бъде "вкаран във фризера"
Янаки Стоилов. Снимка: архив, Булфото

"Лявото крило" в БСП призовава проектът "АБВ" отново "да бъде вкаран във фризера до приключване на евроизборите. Това заяви заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов, който ръководи т.нар. ляво крило в социалистическата партия, на Национална конференция на обединението на левите социалисти в БСП в НДК.

Според него след изборите БСП трябва да има конгрес, на който да се обсъдят идеите, организацията и кадровите решения. Ако това не бъде направено, от всички, които участват или подкрепят паралелна на левицата листа, трябва да се снеме политическото доверие и други да осъществят кампанията на БСП за вота за Европарламент, смята Стоилов.

След като протестите не свалиха управлението, след като то овладя бежанската вълна, сега БСП се атакува отвътре, коментира той. Не отричам, че част от претенциите към ръководството са основателни, но защо въпросите, чувствителни за самата партия, не се решават вътре в нея, попита реторично Стоилов.

Още по темата

Той допълни, че се действа прикрито, без да се обявява напускане на БСП. Тези хора искат да носят червения екип, но да им признаят правото, освен към противниковата врата, да отправят удари и в нашата, отбеляза той.

Техните шансове да спечелят мандат на предстоящите избори са илюзорни, но възможността да получат няколко десетки хиляди гласа и да отблъснат поне още толкова от БСП е напълно реална и оттук идва нашата тревога, коментира заместник-председателят на БСП и допълни, че тези гласове могат да се окажат решаващи за предстоящите избори.

Споровете по партийни въпроси могат да ни отклонят по теми, важни за нашите избиратели, предупреди той. Според него отговорност за това състояние отчасти носи и ръководството на БСП, защото е толерирало хора, които не са били последователни в позициите си и невинаги са били лоялни към партията. Това са поуките за кадрите, които се издигат, заяви Янаки Стоилов.

По думите му 2014 г. трябва да е годината, в която да започне  реализацията на най-важните действия на обявената политика на БСП - за реиндустриализация на страната, водеща към трайна заетост, включително възстановяване на индустриални предприятия с национално и регионално значение, предприемане на необходимите действия за стартиране на големите енергийни проекти – „Южен поток“, АЕЦ "Белене" и нов блок на АЕЦ "Козлодуй", ускорено развитие на земеделското производство, прилагане на принципа "обществените средства - за обществени нужди", подготовката за замяна на плоския с прогресивен данък чрез въвеждане на семейното подоходно облагане.

Стоилов посочи, че в предстоящите евроизбори може да разчита на успех тази партия, която успее да убеди повече хора, че гледа на европейската политика като на средство за постигане на националните цели. Трябва да прекъснем европейския провинциализъм да възприемаме ЕС главно чрез еврофондовете и  докладите на ЕК, отбеляза той.

Янаки Стоилов заяви, че е необходима радикална промяна в политиката, като на челно място стои въпросът за социалната справедливост. Трябва да се върне доверието на гражданите в политиката, да освободим политиката от частни интереси и външни зависимости, държавата да регулира пазара и да стане щит срещу монополите. Успяхме да изпълним записаното в правителствената програма до края на годината да спрем пропадането на страната, сега остава по-трудното - да постигнем растеж, да измъкнем  хората от бедността, отбеляза Стоилов.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 10 години
До 81.Луканов плати с живота си,сегашните другари от всички партии са бивши комунисти без изключения.Та и затова няма лустрация,като в останалите соц .държави.Както и да се казва партията е все БКП и след още 25 години ще им се наложи да си внесът народ от чужбина,това е положението.
61
1
 
0
 
! Отговори
Провинцийко преди 10 години
БСП ,ДПС ,АТАКА ,ГЕРБ-обобщено парламент .Цирк с много клоуни ,които за съжаление са повече жалки отколкото смешни .Къде е този който им спретва програмката ?! В Москве или във Вашингтон ,Брюксел .Абе който и да си нека поне да е смешно бе ,весело да е !Е -е-е-е стига то не може все да сме навъсени
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ha Che ima li lqvo krilo Ot 4ERVENI MILIONERI I OLIGARSI
59
1
 
7
 
! Отговори
AНТИМУТРA преди 10 години
Не им се връзвайте на номерата на ***.Този ход с "АБС" е повторение ,римейк на партията"ЕВРОЛЕВИЦА" от 90 години.За да контрират акумулираното недоволство на народа и на някои техни симпатизанти ,БСП привидно се разделя на две и тази втора част АБС(БСП алтернативна)уж се разграничава от "грешките на първите" и го играят "готените".Така ТЕ(БСП) намалят щетите от гафовете си до минимум и печелят по вече гласове на евровота.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нааки, много се оакахте Нааки, много аки Нааки....Националните предатели рано или късно си плащат. Съселът изгриза основите на столетницата -ЗАВИНАГИ!!!
57
2
 
12
 
! Отговори
petyo9 преди 10 години
До Анонимен"Защо някой бивш комунист не разкаже за планът на А.Луканов,после поименно за приватизацията?"Той не беше само на Луканов. Още от 1984-та до 1989-та Политбюро на БКП разработва в условия на най-висока секретност "Стратегия на Прехода". Основната цел е била цялото национално богатство да се контролира от определени кръгове и бившите комунисти и техните приближени да станат най-важните икономически субекти.
56
2
 
12
 
! Отговори
Поборник преди 10 години
БСП е най-зловещия противник на Българския народ. Планът е да се ликвидират Българите които са като трън в петата на Русия. Скритност и потайност е техния подход . . .
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо някой бивш комунист не разкаже за планът на А.Луканов,после поименно за приватизацията?Как стана така,че вчерашни комунисти са днешни бизнесмени?Все ми е едно кой от вас ще остане във властта,дори ми е все едно дали ще има България,защото моите потомци точно вие няма да ги експлоатирате.В световната история ще ви запомнят като държавниците ликвидирали държавата си,а другите европейски страни много ще съжаляват за нас.Проклет да е всеки БГ комунист до девето коляно!
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дпс ли е ЛЯВОТО крило в бсп
53
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стоилов,не се ли срамуваш от избирателите си?Колко мандата си в НС и какво си направил за тях?Единственото което ти и подръжниците на Станишев правите с не виждан до сега успех,е да губите избори-за сега 9 пъти!Не разбирате ли,че отвращавате нормалните хора от БСП?
52
3
 
2
 
! Отговори
Секирчо и Манарчо преди 10 години
трябваше оше преди години вместо жан нещата щяха да са равлични дано нее прекалено къкно
51
4
 
10
 
! Отговори
всичко..... преди 10 години
всичко това са каламбури на комунистите за да се наложат на изборите.това е пиар-проверка на ситуацията в БКП А ЗА ТОВА ИМА РАЗЛАЙВАНЕ НА КУЧЕТАТА ....но ние простите им се хващаме на въдицата...
50
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Сега да Ви обясня как ще се вдигне освен заради демографския срив на българите, защо ДПС ще си вдигне електората и сигурно ще вземе 8 процента. Кандитати на ДПС с български имена ... Мнозинството от хората си нямат представа ....
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DO 68 TI kakvo ochkavash bsp e *** partia dps turska bulgaria da nazna4avat , taka shte kato izgonihte edinstvenata partia koaito ne dade vlast na dps shte teglite
48
2
 
3
 
! Отговори
maora преди 10 години
Ne si gubete vremeto v politika ami begaite dokato oshte ima strani kudeto da se otide. Kak moje da pishete tuka be.......pravete plan za evakuacia ot Bg. Jivota zaminava , ne go habete be kak ne go vijdate tova. Biva li tolkova prost naroda da ima. Napulnili forumite s bezumia za levi krila i ala bala. Na koi mu dreme be. Horata na Zapad si jiveat i bez ABV Gerb........pulen cirk.
47
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Областни и Замесник Обласни управители назначени в България след преврата на БСП/ДПС:-Бургас -Юсеин Мехмед, -Варна-Маткан Ибрямов, -Габрово-Кенан Ашиков, -Добрич-Исмет Хабил, -Кърджали-Муса Сайдаахмед, -Ловеч-Юнал Масъков, -Пазарджик-Юмер Хамза, -Плевен-Енгин Кючуков, -Пловдив-Юксел Расим, -Разград-Севгин Шукри, -Русе-Айдън Караахмед, -Благоевград-Муса Палев, -Силистра-Насуф Насуф, -Търговище-Емел Расимова, -Хасково-Кадир Исов, -Сливен-Неджим Ахмед, -Смолян-Бейхан Дуран, -Стара Загора-Тонджа Йостург, -Шумен-Левент Зекериев, -Ямбол-Ахм-Стара Загора-Тонд
46
3
 
14
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Отвратителен болшевик! Няма бъдеще за България с такъв тип политици.
45
1
 
6
 
! Отговори
един от многото преди 10 години
Трябва по сериозна съпротива срещу ВСИЧКИ ОТ 89 НАСАМ ЗАМЕСЕНИ и техните заместници (защото .. давам пример.. НЕ МИНИСТЪРА А ЗАм.МИНИСТЪРА прави далаверата...) единия лицето другия действа. ИЛИ ИМИГРИРАЙТЕ МАЛКОТО КОИТО ОСТАНАХТЕ ИЛИ СЕ СЪПРОТИВЛЯВАЙТЕ... Мирна революция няма. Революция без кръв не е революция Аз мисля да имигрирам. 10 000българи vs 3 000 000 турци/*** ... няма смисъл Ай чао
44
1
 
7
 
! Отговори
7 преди 10 години
не само че не бива да се замразява но е добре още едно да се създаде например СДЕ колкото повече крила има толкова Станишев и Манолова по бързо ще разберат че не стават за политици
43
2
 
20
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Стоилов от както си в политиката говориш за радикални промени случайно да не си ислямист?