Първанов има лидерски претенции към Станишев

Асланов: ГЕРБ печели от кавгата в ляво
56
Първанов има лидерски претенции към Станишев
Георги Първанов смята, че Сергей Станишев води БСП в грешна посока.Снимка: Булфото, архив

Заявката на Георги Първанов за участие на неговия проект АБВ на изборите за евродепутати е поредното разделение в БСП, коментира социологът Юрий Асланов.

„Това не се случва за първи път. Зад това вътрешнопартийно противоборство не стои идеен спор. Няма сблъсък на идеи. Става дума за една претенция на бившия лидер Георги Първанов към настоящия лидер Сергей Станишев заради това, че по думите на Първанов Станишев води партията в грешна посока и че по негово разбиране, ако се смени лидерът, всичко ще се оправи“, коментира той по БНР.

Още по темата
Той смята, че не може да се говори за истерия, но в същото време и процентите на доверие към левицата няма да се увеличат.

„Винаги в подобни случаи електоралната подкрепа за партии, които се разцепват по този начин, е намалявала. И сега се очаква да се случи така, макар и да не е напълно сигурно“, заяви Асланов.

Социологът все пак уточни, че и възможност, въпреки че не е голяма, от скандалите да се мобилизират допълнително поддръжниците на БСП, които да приемат тази атака като предизвикателство.

Според него мълчанието на социалистите се дължи на факта, че голяма част от хората в БСП се опитват да не вредят с публично говорене и се надяват да се изглади този конфликт или да се прекрати.

„Идеите никога не са представяли да бъдат в сила в БСП и те ръководят партията. Интересите засягат само малко хора. Повечето хора в БСП нямат преки интереси в политиката и не очакват материални придобивки от това“, добави той.

На този етап ГЕРБ печели доста от кавгите в БСП, но това всъщност няма да повиши подкрепата за тях. Сега надеждата им се възражда за победа, на практика те печелят от случващото се в лявото, смята още Асланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
5
 
! Отговори
CVETA преди 10 години
Ако бях с леви убеждения,във всички случаи,щях да подкрепя Първанов,отколкото този наглец Станишев.Трудно ми е вече да го гледам,камо ли да го слушам.Лъже и маже и ни прави на балъци.
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добре си спомням симпатиите между Гоце и Буда, докато двамата разполагаха с някаква власт. В момента симпатиите са се превърнали в поредния плиткоумен план за заграбване на власт и пари.
40
2
 
1
 
! Отговори
Мартина преди 10 години
Много секси мъж..кажете на М, че Жечка се подиграва с него и доверието му..и без това вербува моя мъж, но той обича мен
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако глупостта имаше крилца - гоце-трипера ... щеше да хвръкне като гълъбица!
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДA СЕ ПАЗИШ ОТ КОН ОТЗАД,ОТ ВОЛ ОТПРЕД,А ОТ КОМУНИСТ ОТВРЕД.....
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите ДС-ари ОТНОВО искат чрез (АБВ) на агент гоце - седефа да си сменят името на столетницата за 10-ти път от 1945 година...Абсолютно прозрачна ИДИОТИЯ! Има ли българи,които още вярват на комуно-социалистическите крадци,убийци,мафиоти,мутри и циркаджии ...? Гоце се гласи отново да убива архари и да *** непълнолетни момиченца....Той за друго и не става! А Буда му помага да прави това...СЪД И ЗАТВОР!
36
0
 
5
 
! Отговори
MEGI преди 10 години
НЯМА СВЯСТНА ПАРТИЯ ПРИ "БИВШИТЕ" КОМУНИСТИ...ВСИЧКО,КОЕТО ПРАВЯТ Е ЗА ЗАБЛУДА НА НАРОДА И ЗА ПО-ГОЛЯМА БРОЙКА НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕВРО-ДЕПУТАТИ...И ДА СА ВЕЧНО ВЪВ ВЛАСТТА,като уж "демократи"...БСП+ДПС+АТАКА+ВМРО+АБВ+БАРЕКА= БКП/дс,кгб
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се лъжете, комунистите никога не се "цепят". Тяхната партия, била тя БКП или БСП, не е партия в класическия смисъл и нормални партийни процеси в нея са невъзможни. Вътрешни игрички си играят, но отвън остават монолитни. А относно това кой бил по-малко лош и дали има "прогресивни" в БСП: всички са един дол дренки. "Вътрешната опозиция" е отработена манипулация на комунистите. И Татяна Мйекото е една от най-виновните през годините да се създаде заблудата, че при комунистите може да има "дисиденти"... Всичките са за бунището!
34
0
 
7
 
! Отговори
@@@ преди 10 години
Когато един бивш АОНСу -джия, комсомолски плазмодий, ренегат -лукановист -перестройчик , кукла на конци-за който го е пожелал от "големите" а иначе и по същество лукаво и кариеристично селяче , докопало доживотен комфорт с президентската си пенсия, започне отново да се навира и натрапва в обществено-политическата помия, чийто основен архитект е - засмърдява още по- гадно и на публиката й идва да повръща ...
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аферим, кардашлар БКП....големи *** излязохте и много лъжливо се "ЦЕПИТЕ"!И агента гоце и съветския кагебист серГЕЯ и лудия сайдеров... са руски ***.АНАТЕМА ВИ!
32
2
 
6
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 10 години
О-О-О Гоце !Снайпериста! Великия бридж майстор "Големия шлем"!Единствения фен на Милошевич.Президенто на сите българе ,най вече на тези от поречието на река Арда! Верен съратник на "петата колона" в България .Енергийния специалист!Един от малкото в пределите на задунайската губерния България. "Противогазът" за свободно дишаштите българи! Излезе на светло!
31
3
 
5
 
! Отговори
MUZAKA преди 10 години
Нека бъдем разумни.Станишев не става за лидер.Ясно е.Първанов е президент без гафове и това не може да се отрече.Нормално е човек да иска сметка от някой който е смотан лидер и не става за *** на зеле, камо ли за партиен лидер на БСП./все пак тази партия е на повече от 100г./.Е, какво лошо има в това Първанов да иска оставката на Станишев?Друг е въпроса доколко България печели от това.Защото аз смятам ,че гражданското общество на България трябва да изметем тези негодници от парламента.
30
5
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,- Сидеров пречи КОМПРОМАТ!- Преди това Бандита Буда, чрез КОМПРОМАТА Бисеров, рекетира, Кръстника А.Доганов, за обща Власт (без да иска разлешение от ДС), но Доганов от божествена ярост отстрани Бисеров.- Всички активисти на ГЕРБ се държат с КОМПРОМАТИНо Истинския проблем на МАФИЯТА (ДС) са Глупостта на Цветанов и руснака Станишев!Затова:- Гоце и Буда ще изгонят Станишев в Европарламента и Цветанов (може би в затвора) - за да съставят съвместно Правителство!Крайна цел, Гоце Премиер, Буда Президент!.
29
2
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Гоце, Буда, признайте!Лъжа е, че между Партията на партийните секретари (БСП и креатури) и партията на милиционерите (ГЕРБ и креатури) и командващите ги мафиоти-милиардери (генералите от ДС) има голяма разлика...- И едните и другите са се клели, първите да обясняват, вторите да пазят КОМУНИЗЪМА..., под мъдрия Контрол на генералите от ДС = Олигархията...!- СЕГА и едните и другите ПАЗЯТ И УМНОЖАВАТ ПАРИТЕ на ДС = Мафията!Проблема на народа е Кои са по-малко алчни, а Сидеров явно им пречи!!!.
28
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До АНОНИМНА.Ти въобще имаш ли мозък?
27
1
 
3
 
! Отговори
ИНФО преди 10 години
Според строго секретен документ на РУ-ГЩ от 3 май 1988 г., подписан от зам.-нач. на Разузнавателното управление на Генералния щаб полк. Нинов беше установено, че Виктор /това е псевдонимът на Юрий Асланов като СС на РУ-ГЩ, бел. моя/ е осиновен син на др. Д.Станишев.
26
5
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 10 години
ГОСПОДИН ПЪРВАНОВ!НАЛИ ОБЕЩАХТЕ, ЧЕ НЯМА ДА ПРАВИТЕ ПАРТИЯ И АБВ-то ЗАМИНАВА ЗА ФРИЗЕРА. ЗАЩО СЕГА НИ В КЛИН НИ В РЪКАВ ГО ИЗВАДИХНЕ. НЕ Е КОРЕКТНО , НЕ Е ЧСТНО. ТОЛКОВА СЕ БОРИХ МЕ ДА БЪДЕМ ЕДИННИ , А СЕГА ВИЕ ДАВАТЕ ХРАНА НА ЗЛИТЕ СИЛИ.
25
6
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Още една причина, за да гласувам пак за Светльо Витков. Много са ми омразни и сини и червени и зелени и оранджеви и всякакви партийки управлявали досега - пряко и косвено или били изобщо в НС!
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов няма никакви шансове и той трябва да е гламав, за да не го е разбрал !Абе Гоце, ходи си гърми дивеча с пушка за 60 000 лв., доживотна мечта толкова пари на куп, за всеки пенсионер .Ама пуста лакомия ...
23
0
 
1
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Добре е че толкова безполезно същество като Гоце принадлежи на редиците на БСП! Ще има да им пречи и разконцентрирва, а човек като се дразни и разконцентрира е склонен да взема погрешни решения!