Първанов има лидерски претенции към Станишев

Асланов: ГЕРБ печели от кавгата в ляво
56
Първанов има лидерски претенции към Станишев
Георги Първанов смята, че Сергей Станишев води БСП в грешна посока.Снимка: Булфото, архив

Заявката на Георги Първанов за участие на неговия проект АБВ на изборите за евродепутати е поредното разделение в БСП, коментира социологът Юрий Асланов.

„Това не се случва за първи път. Зад това вътрешнопартийно противоборство не стои идеен спор. Няма сблъсък на идеи. Става дума за една претенция на бившия лидер Георги Първанов към настоящия лидер Сергей Станишев заради това, че по думите на Първанов Станишев води партията в грешна посока и че по негово разбиране, ако се смени лидерът, всичко ще се оправи“, коментира той по БНР.

Още по темата
Той смята, че не може да се говори за истерия, но в същото време и процентите на доверие към левицата няма да се увеличат.

„Винаги в подобни случаи електоралната подкрепа за партии, които се разцепват по този начин, е намалявала. И сега се очаква да се случи така, макар и да не е напълно сигурно“, заяви Асланов.

Социологът все пак уточни, че и възможност, въпреки че не е голяма, от скандалите да се мобилизират допълнително поддръжниците на БСП, които да приемат тази атака като предизвикателство.

Според него мълчанието на социалистите се дължи на факта, че голяма част от хората в БСП се опитват да не вредят с публично говорене и се надяват да се изглади този конфликт или да се прекрати.

„Идеите никога не са представяли да бъдат в сила в БСП и те ръководят партията. Интересите засягат само малко хора. Повечето хора в БСП нямат преки интереси в политиката и не очакват материални придобивки от това“, добави той.

На този етап ГЕРБ печели доста от кавгите в БСП, но това всъщност няма да повиши подкрепата за тях. Сега надеждата им се възражда за победа, на практика те печелят от случващото се в лявото, смята още Асланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Асланов, К.Колев, А. Райчев, Дърева.............и цялата плеада от червени шамани и "социолози" ежедневно напоително ни облъчват. Телевизии, радиа, сайтове, вестници......*** напъните!
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора не вярвайте на този цирк партията кърмилница която стои от 70 г. на върха и управлява няма да се прецака!!