Първанов има лидерски претенции към Станишев

Асланов: ГЕРБ печели от кавгата в ляво
56
Първанов има лидерски претенции към Станишев
Георги Първанов смята, че Сергей Станишев води БСП в грешна посока.Снимка: Булфото, архив

Заявката на Георги Първанов за участие на неговия проект АБВ на изборите за евродепутати е поредното разделение в БСП, коментира социологът Юрий Асланов.

„Това не се случва за първи път. Зад това вътрешнопартийно противоборство не стои идеен спор. Няма сблъсък на идеи. Става дума за една претенция на бившия лидер Георги Първанов към настоящия лидер Сергей Станишев заради това, че по думите на Първанов Станишев води партията в грешна посока и че по негово разбиране, ако се смени лидерът, всичко ще се оправи“, коментира той по БНР.

Още по темата
Той смята, че не може да се говори за истерия, но в същото време и процентите на доверие към левицата няма да се увеличат.

„Винаги в подобни случаи електоралната подкрепа за партии, които се разцепват по този начин, е намалявала. И сега се очаква да се случи така, макар и да не е напълно сигурно“, заяви Асланов.

Социологът все пак уточни, че и възможност, въпреки че не е голяма, от скандалите да се мобилизират допълнително поддръжниците на БСП, които да приемат тази атака като предизвикателство.

Според него мълчанието на социалистите се дължи на факта, че голяма част от хората в БСП се опитват да не вредят с публично говорене и се надяват да се изглади този конфликт или да се прекрати.

„Идеите никога не са представяли да бъдат в сила в БСП и те ръководят партията. Интересите засягат само малко хора. Повечето хора в БСП нямат преки интереси в политиката и не очакват материални придобивки от това“, добави той.

На този етап ГЕРБ печели доста от кавгите в БСП, но това всъщност няма да повиши подкрепата за тях. Сега надеждата им се възражда за победа, на практика те печелят от случващото се в лявото, смята още Асланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГРЪБ и БСП винаги са печелили с купени *** гласове, видяно, доказано, категорична обществена тайна. Това са две *** партии.Иначе, не съм учуден, че ГЕРПерастите възхваляват комундела Първанов, но на тях всичко Ленинско и ченгесарско им си е в кръвта.Заради това ваше лицемерие на следващи избори няма да съберете повече от 600 000 гласа(с ***)
21
6
 
2
 
! Отговори
ЕНЕРГИЙНИТЕ ИНТЕРЕСИ преди 10 години
ЩЕ СЕ РЕШАВАТ В БРЮКСЕЛ!ТОВА Е АБСОЛЮЮТЕН ФАКТ!КОЙТО СИ ПОЗВОЛИ ДА ЗАЩИТАВА РУСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ , ОБРИЧА СТРАНАТА НА РАЗРУХА И НАРОДА НА ГЛАД И МИЗЕРИЯ!ЕВРОПА ,ВЕДНАГА ЩЕ НИ РЕЗНЕ ПАРИТЕ ОТ ФОНДОВЕТЕ !!!ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ!ТОГАВА ЩЕ НИ ЧАКА СЪДБАТА НА УКРАЙНА И ГРУЗИЯ!/гражданската война ще е неизбежна/
20
1
 
4
 
! Отговори
ЗА СВЕДЕНИЕ: преди 10 години
ДЕСНИЦАТА В БЪЛГАРИЯ --НЯМА ИНТЕРЕС ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ФЛИРТОВЕ С ПЪРВАНОВ И АБВ!!!!ПЪРВАНОВ Е ИЗРАЗИТЕЛ НА ЧИСТО РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ!ДОНОСНИКА И ПРЕДАТЕЛЯ --ВИНАГИ СИ ОСТАВА ТАКЪВ !
19
0
 
6
 
! Отговори
БРИГО СИ ПРИЗНА ,БЕ. преди 10 години
ГОЛЯМАТА КАВГА МУЖДУ ПЪРВАНОВ И СТАНИШЕВ Е ЗА ЕНЕРГИЙНИЯ ПРОЕКТ АЕЦ-БЕЛЕНЕ!СТАНИЖШЕВ ЗНАЕ ПРЕКРАСНО ,ЧЕ ПОЧНЕ ЛИ БЕЛЕНЕ --ПАДА АВТОМАТИЧНО ОТ ВЛАСТ!ТОВА ОБАЧЕ НЕ ВОДИ ДО ВЪЗКАЧВАНЕ НА ПЪРВАНОВ ВЪВ ВЛЛАСТТА!ВОЙНАТА ОБАЧЕ, ЩЕ ЗАПОЧНЕ С БЯСНА СИЛА!ЗАТОВА И НЕ ИЗКЛЮЧВАТ ПЪРВАНОВ ОТ БСП!ТОГАВА РАЗЦЕПЛЕНИЕТО ЩЕ Е АБСОЛЮТНО И ВОЙНАТА ЩЕ Е ТОТАЛНА!
18
1
 
6
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
За който не знае: социолога Асланов е доведен брат на Станишев.ПР кампанията не в пълна сила.
17
2
 
5
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
БСП е като създадена от Франкенщайн, научен експеримент с цел да докаже, че в основата на унищожението на живота стоят комунистите. Двама/три обаче оживяват и успяват да избягат, преди създателят им да успее да ги спре..След известно време, вече с ново лице като АБВ решава, че чудовището е загинало.. но един ден то го намира, изравяйки земята и поисква да му създаде също така ужасна съпруга, с която да са прилика, и да могат да живеят заедно.. създава и второ чудовище Д 21, ТАНЯ ДОНЧЕВА..
16
0
 
6
 
! Отговори
Радост преди 10 години
Защо има драма? Нали са големи демократи?!? Идва конгрес - да се явят и по-добрият да бъде избран. Така се прави в нормалните общества с нормален политически живот. У нас има ли претенции за лидерския пост, винаги се разцепва партията. Такава демокрация не помага на никого. То у нас какво ли е наред???
15
2
 
5
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Съсела, Гоце, Тиквата и *** и мафиотските клики и обръчи от фирми около тях не могат да разделят кокала и си правят мръсно. Само не разбирам, защо народа позволява едни престъпници да го грабят и да го правят на маймуни. Защо не се вдигне този народ и да ги измете всички, не виждате ли, че тия просто се карат кой от тях да ви краде повече !
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Юрий Асланов защитава брата.
13
12
 
12
 
! Отговори
иво преди 10 години
Гоце болен човек за власт .
12
11
 
11
 
! Отговори
9999 преди 10 години
Първанов е провал.
11
3
 
14
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 10 години
МЕЖДУ ПЪРВАНОВ И СТАНИШЕВ ,НЯМА СПОР ПО ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ПРИЧИНИ!СПОРА Е ЧИСТО ПАРТИЗАНСКИ ---"кой да води бащината им дружина"!МОТИВА ЗА СПОРА Е ..ПАРИТЕ ОТ РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ!ДРУГОТО СА .....ПРИКАЗКИ "на ангро"!!!
10
4
 
17
 
! Отговори
гешев преди 10 години
Първанов си е лидер на бсп, а станишев го замести, докато беше президент! После узурпира партията и не иска да я върне, заради далаверите и огромните облаги! Пък и ще мине в девета глуха, ако няма да е лидер!
9
12
 
8
 
! Отговори
иво преди 10 години
Гоце долен човек и такива хора не стигат далече.
8
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се ли срамува от това, което прави? Нима не му стигнаха годините като президент, ами сега иска още и още! Съжалявам, че съм гласувал за него!
7
7
 
37
 
! Отговори
БСП преди 10 години
НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА ПЪРВАНОВ Е, ЧЕ КЛЕКНА ПРЕД ПРИЯТЕЛИТЕ НА БАЩАТА НА СТАНИШЕВ, И НИ НАБУТА ТОЯ АЛЧЕН ПРАЗНОГЛАВЕЦ, ТА СЪСИПА И ПАРТИЯ И ДЪРЖАВА!
6
3
 
22
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До НФБЗащо ли??? Отговора е много ***, гърците не позволиха вируса на комунизма да ги разболее, а как, като унищожиха 5000 партизани и техните семейства 1952год.
5
1
 
23
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Няма сблъсък на идеи...., че как да има кат Серльо и идея си нема как ДПС-ДС ги изтласква възвратно-постъпателно от власта, а с това Първанов изобщо не е съгласен!!!!!
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ееееи Арсланов ти много познаваш бе още малко ще познаеш и точните резултати след изборите.Първанов ще сринне в дън земя Станишефенди,тосе знае затова Станишефенди му трепери газът миризли.Свърши неговата,щото е огромна разликата между Станишефенди и Първанката.Не случайно е бил презжедент 2 мандата.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1.Абсолютно прав си. Цялата "кавга" в БСП е един добре режисиран цирк. Малко преди изборите "ще плеснат с ръце и ще се прегърнат". Червените бабички ще си отдъхнат и вкупом ще гласуват за "нашите момчета". Гарантирано от Моника!