БСП видя позитивни сигнали в доклада на ЕК

Има обаче много въпроси за решаване, призна Стоилов
22 яну 2014 13:53,
26
БСП видя позитивни сигнали в доклада на ЕК
Янаки Стоилов. Снимка: архив, Булфото

Левицата видя позитивни сигнали в доклада на ЕК към работата на правителството и направи предимно позитивен прочит на мониторинговия доклад, който официално беше представен днес.

БСП обърна специално внимание на факта, че този доклад обхваща работата на три правителства и два парламента.
За последната половин година са прекратени преките атаки на изпълнителната власт към съдебната система, обясни една от констатациите в доклада зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов.

Той обясни, че това се вписа и в основното постижение, отчетено от кабинета – освобождаването от страха. Все пак то уточни, че не се опитва да прави оценка на правителството спрямо оценките в доклада.

Надяваме се, че този доклад ще бъде възприет сериозно от българските институции, каза Стоилов. По негови думи трябва да се работи за разделението между властите.

Още по темата
В България вече е създадена необходимата законодателна рамка, но тя не се използва достатъчно, каза той.
България трябва да прави много, да покаже воля и да се предприемат конкретни стъпки, а не само стратегии, обобщи още Стоилов.

Той не отрече, че в доклада има и негативни констатации, като например назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Ние не се опитваме да прехвърлим вината, заяви той.

От левицата признаха, че оценката за Румъния е по-добра, но все пак наблегнаха на положителните страни.
Казва се, че България е предприела правилни стъпки, отбелязва се полезността на инспекторатите към отделните области на изпълнителната власт. Проблемните зони според червените остават същите – нивата на корупция и липсата на резултатите в борбата с нея по високите етажи на властта, ефективността на съдебната система.

Коментарите обхващат период от година и половина, отбеляза Стоилов. Според него по тази причина не бива да се правят еднозначни коментари за различните правителства. Според него сега партиите, които подкрепят правителството, трябва да покажат воля за реформи.

Пред нас има много въпроси за решаване, каза още зам.-председателят на парламентарната група на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
34
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Еееееее, днес прекалихте!!!! Всички разбраха, че ви са спуснати нови опорни точки бе *** ***!!!! Всинца вкупом гракнахте, само още Мазньо нещо мълчи, да не би да пише нещо и за Бисеров в доклада ааааа????? ОСТАВКА незабавно!!!!!
1
0
 
23
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Шшш аз видях позитивите първи. Пу за мене!