"Белене" е пак приоритет на левицата

Да национализираме приватизираната политика, зове БСП в проектодокумент
Обновена: 3 фев 2014 07:12 | 3 фев 2014 07:00, Веселина Йорданова
53
"Белене" е пак приоритет на левицата
Снимка: архив, Ройтерс

Развитие на ядрената енергетика, в това число и с рестарт на проекта за АЕЦ "Белене", както и "подготовка за преход към прогресивно облагане" чрез въвеждане на семейно подоходно облагане отново са сред "националните задачи на БСП" в изборите за Европарламент.

Това става ясно от проект за политическа резолюция на предстоящия в събота конгрес на левицата в София, пише "Труд".

Още по темата
Документът бе представен пред членовете на червения пленум преди два дни. В частта за управленската политика на левицата е записан и ангажимент за "реиндустриализация" на страната, включително и чрез възстановяване на индустриални предприятия.

В проекторезолюцията се говори и за развитие на "източното партньорство" на ЕС и засилване на икономическото сътрудничество на Съюза с Китай.

Три са и лозунгите в края на документа: "Да национализираме приватизираната политика. Да европеизираме българските политически нрави. Да отстояваме националните интереси през ЕС."

БСП ще утвърди листата си за европейските избори на нова сбирка на пленума тази седмица. Платформата и коалиционният формат на левицата за изборите ще бъдат одобрени на 48-ия конгрес в събота.

Преди два дни Националният съвет на БСП сне доверието си от 13 привърженици на Георги Първанов и АБВ и им забрани да заемат и да се кандидатират за ръководни партийни длъжности за една година заради това, че готвят втора листа начело с Ивайло Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 46 Не е важно какво ще каже Бойко а Цонев от ДПС какво казва от тях зависи
42
0
 
3
 
! Отговори
иван преди 10 години
Белене трябва да се направи ,когато произвеждаш нещо може да печелиш.
41
3
 
4
 
! Отговори
митко преди 10 години
Това правителство работи в полза на хората и малко по малко почваме да се оправяме.
40
0
 
4
 
! Отговори
за или против преди 10 години
За Белене, против Белене, пълни глупасти. Вместо да решат проблема с изчезването на българското общество, тия се чудят какво ще остовят на братята роми. Ако изчезнат българите, *** поне едно ддесетилетие събират скраб от каквото може, ще ги превозват до съседните държави по магистралите, а като изглозгат всичко ще се преместят запад.България ще заприлича като блока от Ямбол който беше заселен с ***.А се чудим за централа която сега не ние обходима!Жалко за пролитата кръв за тази земя
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правилно, АЕЦ Белене е нужна на държавата. Очаквам с интерес, какво ще изцепи сега Боко Тиквата по тази тема и позицията на БСП.
38
1
 
3
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Лятото спряха реактори на АЕЦ Козлудуй, защото има свръх производство. Сега тези ще строят още една централа. Социалистите гласуваха за увеличаване на дела на тока от зелена енергия - до няколко години трябва да е над 30%. Какво ще ги правиме тези атомни централи? Населението ни намалява (въпреки малцинствата, то намалява), икономиката ни се срива.Когато увеличаваш дела на тока от зелена енергия, то трябва да намалиш този от АЕЦ. Въпреки това комунистите ще строят нова.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 43До тук си изброил/а без малко половин България, а останалата половина на Цветан Василев защо я забрави? :)
36
1
 
8
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До 40Китайското правителство финансира изкупуването на множество фирми от САЩ и Европа. Тайно и полека за за 20 години изкупи сумати търговски марки и патенти за производство. Произвежда в 4 стандарта /според класата на клиентския пазар/ и дефакто е най-големия монополист индустриален евреин в икономиката. Ако Русия дръпне кранчето на суровини, а Китай спре износа на продукция за Европа и Сащ, според мен 5 години са много хората да тръгна боси голи по улицата и струва от скъпо пре скъпо всичко
35
1
 
8
 
! Отговори
Gi преди 10 години
Тази фалшива левица само ни баламосва, това най добре го може, за какво организираха референдум за това Белене, вече сумата и време са на власт а не почват да го строят, и тиквата не ставаше ама тези са направо ужасни
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До г-н Сергей Станишев: Като сте приели да отстоявате националния интерес на РБ първото нещо което можете да направите без пари е да проведете процедури и искания за рестарт на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй. Решение на ЕК НЯМА!!! Снощи при Кеворкян Сидеров подробно обясни кои са виновниците. Предателката Кунева-Пръмова, евреина Соломон Паси и Ферхойген. Направете усилие за рестартирате блоковете и тогава ще Ви повярвам в намеренията да защитавате националния ни интерес.Ако ли не-то Вие сте демагози
33
1
 
8
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До k5110Когато конфискуват милионите не Костов, Б. Б., Цв. Цв., и други знайни и незнайни... ще конфискуват и техните. За да ги конфискува някой трябва или да е прецакан от всички тия управляващи 30 години, или да е супер честен избраник на народа. И двете не ги виждам да се случат някога. Предлагам да си помечтаем по белене и да не се заиграваме с излапаните милиони. Осъден политик в тази държава освен бай Тошо...
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ?!?Че защо не - Китай взеха пазара на Майкрософт, Ай Би Ем, Епъл и други. Който може го може.
31
3
 
21
 
! Отговори
k5110 преди 10 години
Национализация труда на хората,на тяхната предприемчиваст,на борбата им за по-сносен живот?Ами що не национализирате милионите на Станишев,Моника,Румен Овч,Доган,Сестра Галева-пардон Манолова,Пумен Гечев,Емилия масларова,Делян Пеевски,Христо Бисеров,Волен Сидеров.......и още знайни и незнайни другари милионери????????Защо?Защо?Защо?
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бсп и дпс трябва да бъдат обявени извън закона. Да се назначи специално следствие и съд за тях. Актъвистите им да бъдат разследвани и съдени за вреди на държавата в особено големи размери, сепаратизъм, насаждане на етническа омраза, геноцид срещу коренното българско население, работа в полза на чужди интереси и срещу националните интереси на България.
29
2
 
9
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До Просто един читателДа различни са. Времена на кухи услуги. Ако сме държава като Швейцария, която да си позволи лукса да има по-стабилни доходи от сферата на администрация и услуги да... ама ние трябва и нещо да произвеждаме иначе пари само от заеми, а и с този демографски и образователен срив... Дори и атомната централа Белене е пак нещо, но след толкова кражби около прединсвестиционни проучвания и разходи за лопати по първи копки... май вече ще си е нищо.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЕЦ Белене ще има, ама друг път. Досега БСП можеха да се договорят с Русия и да избегнат съда в Париж и 2-3 милиарда евро България да плаща при загубено дело, но очевидно работят в полза на интересите на ГЕРБ и СДС, които спряха строежа.
27
1
 
13
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Ръдърфорд разцепи атома на две. Откри верижната реакция.Комунистите го цепят в Белене вече 35 г. и все още реагират така, че да има по веригата голяма лапачка.
26
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
"Да европеизираме българските нрави".Ако член на БСП възпроизведе тази дума или обясни какво значи ,печели екскурзия до братска Корея.И значи ли това ,че в момента нравите в БСП не са европейски.
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червена ***!
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали знаете вица за Винету и Поразяващата ръка където Винету казва "Моя бял брат два пъти е настъпал мотиката". БСП се мъчи със същите лъжи като на предичните избори да спечели и сегашните. Интересно дали народа ще настъпи за втори път мотиката. Най-вероятно да, защото ни е *** и калпав матряла. Даже кон с бъз (горчиво растение) един път се лъже. А българския народ всеки път му дават "бъз" и той всеки път се лъже и захапва.